• "Noma" Neden Kapanacak?

  • "Noma" Neden Kapanacak?


"Noma" Neden Kapanacak?

Gıda inovasyonu üzerinde çalışmaya ve yeni tatlar geliştirmeye adanmış öncü bir test mutfağı ve çabalarımızın meyvelerini her zamankinden daha geniş bir şekilde paylaşa 'cak bir laboratuvarı olacağız.

"Noma" Neden Kapanacak?
 
Birçok kez dünyanın en iyi restoranı seçilen Kopengah merkezli "noma" restoranı 2024 yılı sonunda kapılarını kapatacağını duyurdu. 
 
Üç Michelin Yıldızlı restoranın Instagram hesabından yapılan açıklamada, "noma olmaya devam etmek için değişmeliyiz. 2024 kışı noma'nın son sezonu olacak" denildi. 
 
"Noma" Neden Kapanacak?
Danimarka dilindeki "nordisk" (İskandinav) ve "mad" (yemek) kelimelerinin kısaltması olan noma 2003 yılında Kopenhag'ın merkezindeki bir iskelede açılmış, 2016 yılında kapanmış ve iki yıl sonra kent merkezinin hemen dışında, ağaçlarla çevrili bir bölgede yeniden açılmıştı.
 
Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde ednmiş olduğumuz bilgilere göre, Restoranin web sitesinde de "2025 yılında restoranımız dev bir laboratuvara dönüşüyor. 
 
"Noma" Neden Kapanacak?
Gıda inovasyonu üzerinde çalışmaya ve yeni tatlar geliştirmeye adanmış öncü bir test mutfağı ve çabalarımızın meyvelerini her zamankinden daha geniş bir şekilde paylaşacak bir laboratuvarı olacağız.
 
Zamanımızın Uluslararası Gastronomi için büyük bir kısmını yeni keşifler ve daha birçok fikir ve ürün geliştirerek geçireceğiz" açıklamasına yer verildi. 
 
Ayrıca "noma 3.0" projesini tanımlamak için de "Müşterilere hizmet her zaman kimliğimizin bir parçası olacak, ama sadece bir restoran olmayacağız" denildi. 
 
"Noma" Neden Kapanacak?
Noma'nın dünyaca ünlü şefi René Redzepi, çam kozalaklarının yenilebilir hale gelmesini sağlayan isim olarak 2023 Dünya Restoran Ve Yemek Trendleri dünyasındaki yaratıcılığıyla övgüye layık görülüyor. 
 
Uluslararası gastronomide en iyi restoranlardan Noma, 2025 yılından itibaren gıda laboratuvarına dönüşeceğini duyurdu
 
Keza şef, pandeminin devam ettiği 2020 yazında restoranı bir aylığına şarap ve burger barına dönüştürmüştü. 
 
"Noma" Neden Kapanacak?
Artık yaratıcılığa odaklanılacak olsa da, zaman zaman Kopenhag'da ya da dünyanın farklı bölgelerindeki geçici restoranlarda noma yemeği yemek mümkün olacak.
 
Örneğin noma, ilkbaharda 15 Mart ve 20 Mayıs tarihleri arasında iki ay süreyle Kyoto'da geçici olarak açılacak.
 
Dünyanın birçok yerinden rezervasyon yaptırarak gelen gastro turistler, Orijinal Steak Çeşitlerininde bulunduğu restoranda kişi başına 500 dolar gibi bir ücret ödüyordu. 
 
"Noma" Neden Kapanacak?
Restoran, "Dünyanın En İyi 50 Restoranı" listesinde düzenli olarak ilk 3 arasında yer alıyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler