Aşçı Mahmut Uysal kimdir?

Aşçı Mahmut Uysal kimdir?

Geleneksel Türk mutfağında aşçılık mesleğini en iyi şekilde yapmaya çalışan duayen ustalarımızdan Aşçı Mahmut Uysal aşçılık hayatında neler yaşadı. Lokantacı Mahmut Usta: Aşçı Mahmut Uysal’ın anıları..

 
Geleneksel Türk mutfağında aşçılık mesleğini en iyi şekilde yapmaya çalışan duayen ustalarımızdan Aşçı Mahmut Uysal aşçılık hayatında neler yaşadı ?
 
Lokantacı Mahmut Usta: Aşçı Mahmut Uysal’ın lokantacılık anıları 
 
Türk aşçı haberleri olarak "Sami Ayan" kaynağında bulmuş olduğumuz aşçılık hikayesini aşçılık camiası ile paylaşmak istedik....
 
Küçük yaşta başladığı aşçılık mesleğini Trabzon’un Çaykara ilçesinde kırk yılı aşkın bir süre aktif bir şekilde sürdüren Mahmut Uysal burada lezzetli ve kendine has yemekleri ile ilçe çapında bir numara olur. 
 
Usta elleriyle az tercih edilen yemekleri bile tercih edilen lezzetlere dönüştürmesi, müşterileri ile samimi ilişkileri ve çalışkanlığı ile Çaykara’da bir dönene damgasını vurdu. 
 
 
Ellili yaşlarında emekli olunca kendi kabuğuna çekildi ama onun lezzetli yemeklerinin tadı damaklarda kaldı ve hep konuşuldu. 
 
Kendisini yeniden ikna edip tencerenin başına geçirmek ise kimseye nasip olmadı. O, köyünde münzevi hayatına çekildi ve yemeklerini artık ailesi ve özel dostlarına has pişirmeye devam etti. 
 
Kendisi ile tarihe not olsun diye bu kaydı çektik. 
 
Birlikte yemek yaptık. Bıraktığımız tadı bıraktığımız gibi bulduk. Sizler de onu hayırla yad edin…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler