Çırmıktı'nın Güzellikleri Yerli Ve Yabancı Turistlerle Buluşacak

Çırmıktı'nın Güzellikleri Yerli Ve Yabancı Turistlerle Buluşacak

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yeşil alanlarıyla ünlü Çırmıktı’ya hakim noktadaki Gedik Tepesini Gedik...

Çırmıktı'nın Güzellikleri Yerli Ve Yabancı Turistlerle Buluşacak
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yeşil alanlarıyla ünlü Çırmıktı’ya hakim noktadaki Gedik Tepesini Gedik Kentpark, Namazgah, Gedik Müze-Kültür Evi ile cazibe merkezine dönüştürme çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Çırmıktı’nın güzellikleri yerli ve yabancı turistlerle buluşacak" dedi.
 
Gedik Kentpark ile Gedik Müze ve Kültür Evindeki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Gedik Kent Parkın tamamlandığını, Namazgah’ın ise çevre düzenlemesiyle bayram namazlarına ev sahipliği yaptığını ifade ederek, 37 yıl kullanıldıktan sonra kapatılan Gedik Yarı Açık Cezaevini Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle restore ederek Gedik Müze ve Kültür Evine dönüşümünü sağlayacaklarını söyledi.
 
Birbirini bütünleştirecek şekilde tasarımı yapılan projelerin tamamlanıp hizmete girdiği anda Yeşilyurt’un yaşam anlayışına artı değerler kazandıracaklarını hatırlatan Polat, doğası, tarihi ve kültürel özellikleriyle kendi içinde farklı güzelliklerini barındıran Çırmıktı’nın var olan potansiyelini güçlü ve kalıcı yatırımlarla destekleyerek geleceğe taşıyacaklarını ifade etti.
 
13 yıl önce kapatılan cezaevi binasını kültür evine dönüştürmek amacıyla başlattıkları inşaat çalışmalarının titiz bir çalışma anlayışıyla devam ettiğini belirten Başkan Polat, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle yaklaşık maliyeti 3 milyon TL’yi bulan Gedik Müze ve Kültür Evini 2018 yılının Mayıs ayında hizmete sunmayı hedefliyoruz. Projede 37 yıl boyunca mahkumların cezalarını çektikleri odalar ile bahçe alanı restore edilip müze haline dönüşmesini sağlayacağız. 
 
Burada inşa edeceğimiz Kültür Evimizde ise kültürel ve sanatsal hizmetlerin verileceği tiyatro ve konferans salonunu da hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Müze ve Kültür Evimizin inşaat çalışmalarını yakından takip ederek belirlenen süre içerisinde tamamlanması için gayret sarf ediyoruz.
 
Metruk bir görüntüye sahipken müze ve kültür evine dönüşecek olan buradaki yerleşkemizin nezih ve kaliteli mekanlarıyla gelecek nesillerimize hizmet edecek kültür alanına dönüşecek olmasının şimdiden gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
 
İnşaat çalışmalarını sürdüren ekiplere ‘iyi çalışmalar’ dileklerini sunduktan sonra Gedik Kentpark’a geçen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yapımı tamamlanan Gedik Kentpark’ın da hizmet alanları ve park alanlarıyla geleceğe yapılan önemli yatırımlar arasında olduğunu söyledi.
 
Gedik Tepesinin cazibe merkezine dönüşmesini sağlayacak projeler arasında yer alan Gedik Kentpark’ın tüm aşamasını yakından takip ettiklerini ifade eden Polat, “Projemiz tamamlanıp hizmete girdiği zaman Gedik Tepesinin atmosferi ve yapısı ciddi şekilde değişecek. 
 
Projemizde dört katlı sosyal tesis binası, kafe-restaurant, rekreasyon alanları, sekili şekilde oluşacak parklar, kamelyalar, yeşil alanlar ve yürüyüş yolları yer almaktadır.
 
Burayı ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistlerimiz bir yandan yemeklerini yiyip çaylarını yudumlarken diğer taraftan Çırmıktı’nın o eşsiz doğa güzelliklerini en güzel noktadan izleme fırsatını yakalamış olacak.
 
Geleceğe yönelik tasarlanan, farklı mimari yapısı ve özellikleriyle dikkat çekici ayrıntılara sahip projemiz için kendi kaynaklarımızı kullanırken kamunun diğer kaynaklarından da yararlandık” diye konuştu.
 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın gerçekleştirdiği inceleme ziyaretinde, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ve Mehmet Çınar ile Fen İşleri Müdürü Mehmet Cüreoğlu da hazır bulundu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler