Uşak'a Tarhana Festivali Müjdesi!
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ta düzenlenen 1. Geleneksel Türk Mutfağı yarışmasında “Kültürümüzü her alanda en iyi şekilde korumak ve tanıtmak adına önemli projeler üretiyoruz. Hedefimiz Guinness rekorlar kitabına girmek.'' dedi.
Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Uşak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin ortaklaşa düzenlediği 1. 'Geleneksel Türk Mutfağı' yarışmasında öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Nurullah Cahan, burada yaptığı açıklamada ulusal bir tarhana festivalinin müjdesini verdi. Uşak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin yemek hizmetleri bölümünde eğitim gören on öğrencinin on farklı yemekle katılım sağladığı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden lezzetli yemeklerin sergilendiği yarışmada jüri olarak ise sektörün uzmanları yer aldı.
Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından katılım sağlayan birbirinden değerli jüri üyelerinin puanladığı lezzetlerde ilk üçe girenlere kupa verildi. Karun kebabı ile Hatice Küçükkılıç birinci, kavun dolma ile Diyar Doru ikinci ve tarhanalı balık ile Müzeyyen Uğrasız üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren üç öğrenci Çanakkale'de düzenlenecek Türkiye geneli yemek yarışmasına katılmaya da hak kazandı.
“Başkan Cahan: İstersek her şey olur” Ankara Pursaklar'da düzenlenen ve doksanın üzerinde kişinin katıldığı yarışmada birinci olan ve Uşak'ın yöresel yemeklerini uluslararası festivalde tanıtan Safiye Şarbay'a işaret eden Başkan Cahan, "Sizler de gelecekte şehrimizi, ülkemizi temsil edeceksiniz. İstediğimiz zaman her şeyi yapabiliriz. Uşak'ta gerçek anlamda tarih var, kültür var, medeniyet var. Her türlü değerimiz var. Gıda anlamında baktığımız zaman ise önemli lezzetlerimiz var. Bunlardan birisi de Uşak tarhanamız. Eşi benzeri yok.
Sizler değerlerimizi yaşatacak olan kişilersiniz." diyerek öğrencileri yüreklendirdi. Başkan Cahan'dan Tarhana Festivali Müjdesi Öz kültüre sahip çıkmanın önemine değinen Cahan, ödül töreninde yaptığı açıklamada ulusal ölçekte yapılacak tarhana festivalinin müjdesini verdi. Bir rekora imza atılacağını aktaran Başkan Cahan, "Güzel bir festival düzenleyerek hem Türkiye'de hem de dünyada rekor kıracağız.
Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneğimizin Başkanı Fatih Bey bu konuda çok iddialı. Festivalimizde 5 ton tarhana yapacağız, Ata sporumuz ciridi göstereceğiz, tarihi Uşak halılarımızı ve kilimlerimizi sergileyeceğiz, kanyonlarımızı gelen misafirlerimize tanıtacağız. Böylelikle marka kent Uşak'ı alt yapısıyla, üst yapısıyla, sosyal yaşantısıyla, değerleriyle tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız." açıklamalarına yer verdi.
Hatay'a Tarhana Çeşmesi Gönderildi Hatay Reyhanlı'da yoksul ve garibanlara yönelik 'Tarhana İkram Çeşmesi' gönderildiğini söyleyen Cahan, "Önemli günlerde ve etkinliklerde meydanlara koyduğumuz tarhana çeşmelerimizden Reyhanlı'ya gönderdik. Hala devam ediyor ve orada Uşak tarhanası ikram ediliyor. Kültür paylaştıkça artıyor, gelişiyor ve ülkeler bu kültürlerin üzerinde büyüyor." diye konuştu.
Uşak Belediyesi olarak düzenlenen yarışmalara katıldıklarını ve destek verdiklerini bildiren Başkan Cahan, "Uşak'ımız tüm değerleriyle öne çıkan bir şehir. Değerlerimizi tanıyan, yaşatacak geleceğin aşçılarını yetiştiriyoruz. Yarışmaya katılan ve yarışmada emeği geçen herkese, sektörde ulusal ve uluslararası anlamda öne çıkan değerli jürilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.
Okul Müdürü Mustafa Kula ise, "Gençlerimiz için yapılan her şeyin ayrı bir kıymeti var. Onların kendilerini geliştirebilmeleri, mesleki anlamda tecrübe ve yeterlilik kazanmaları bizim önceliğimiz. Bu anlamda katılım sağlayan öğrencilerimize hem teşekkür ediyoruz hem de kendilerini tebrik ediyoruz. Bizleri hiçbir konuda yalnız bırakmayan sayın başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz." dedi.