Evde Yemek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde Yemek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Makarnayı Az Suda Haşlamak, Her Bileşenin Pişirme Süresini Dikkate Almak, Son Anda Tuz Atmak Ve Aşırı Baharat Kullanmak, Yumurtaları Ayrı Kaba Kırın, Kıyma İçin Kaşık..

 
Evde Yemek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? İşte yemeklerinizi daha lezzetli ve pratik hazırlamanız için altın değerinde öneriler…
 
Yemek pişirme sanatı çok fazla beceri, zaman ve odaklanma gerektirdiğinden zorlu bir iştir. İdeal amaç ise damak tadına hitap eden, tencerenin dibine yapışmayan ve yanmayan bir yemek hazırlamaktır. Ne yazık ki, elimizden gelenin en iyisini yapsak bile, mutfak sanatlarında hepimiz başarılı değiliz. Ancak bu kurallar ile siz de en az bir şef kadar iyi yemek yapabilirsiniz. 
 
Makarnayı Az Suda Haşlamak
 
Makarnayı hazırlamak basit görünse de aslında gerçek öyle değildir. Pişirmenin doğru olması için bazı faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin yeterli miktarda su kullanmak büyük önem taşır. Aksi takdirde makarna fazla kuruyabilir, kekleşebilir veya tencereye yapışabilir. Bu potansiyel problemlerin çözümü, yarım kilo kuru makarna için yaklaşık dört litre su kullanmaktır. 
 
Veya su seviyesinin, pişirildiğinde bile makarnanın oldukça üzerinde olmasına dikkat etmeniz önerilir.
 
Her Bileşenin Pişirme Süresini Dikkate Almak
 
Çoğumuz haşlamadan önce önce sarımsağı sonra soğanı ve diğer baharatları soteleyerek başlıyoruz. Sonra garnitür veya daha yüksek proteinli yiyecekleri ekliyoruz. Ancak bir hata yapıyoruz: örneğin sarımsak küçük parçalar halinde olduğundan, diğer malzemeleri eklemeden önce pişiriyor ve hatta yanıyor. Bu nedenle, diğer malzemelerden önce önce soğanı, ardından sarımsağı sote etmeniz önerilir. 
 
Öte yandan deneyim kazandıkça hangi sebzelerin daha çabuk piştiğini ve hangilerinin daha uzun sürdüğünü öğrenmeniz de kolaylaşır. Bu şekilde, her bir malzemeyi pişirmeniz gereken sırayı mükemmelleştirebilirsiniz.
 
Son Anda Tuz Atmak Ve Aşırı Baharat Kullanmak
 
Yapılması gereken en doğru şey malzemeleri ekleyip ara sıra tadına baktıkça tuzu da eklemektir. Bu şekilde lezzetin emilmesini ve kuvvetlenmesini sağlarız. Ayrıca çok fazla tuz koymamaya özen göstermeniz de önemlidir çünkü bu yemeğin tadını bozabilir.
 
Yumurtaları Ayrı Kaba Kırın
 
Acele edildiğinde, insanların aynı kapta birbiri ardına yumurtaları kırmaları çok yaygındır. Ama bu kötü bir hata olabilir. En iyi yumurtalı yemeklerde Bir yumurtanın bozulduğu ortaya çıkarsa, diğerlerini de mahvetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız veya bitmiş yemeğin içinde kabuk parçaları kalır ki bu parçaların sonradan çıkarılması oldukça zordur. Bu riskleri önlemek için yumurtaları küçük kaselere kırın ve pişirmek için kullanmadan önce daha büyük bir kasede birleştirin.
 
Kıyma İçin Kaşık Kullanmak
 
Herhangi bir yemeği karıştırmak için bir kaşık kullanmak yaygındır; ancak, kıyma söz konusu olduğunda, süreç yavaşlar ve sıkıcı hale gelir. Öte yandan, en farklı etli yemeklerde et istediğimiz kadar ayrılmayabilir. Bu nedenle eti bölmek için patates ezici kullanılması tavsiye edilir. Ardından tahta kaşıkla eziciden kalan eti sıyırabilirsiniz. Bu şekilde et eşit şekilde pişecektir.
 
En muhteşem yemek tariflerini Hazırlamadan Önce Hazırlık Yapmamak
 
İnsanlar genellikle kullanacakları malzemeleri doğrarken tava veya tencelerelerini ısıtırlar. Ancak malzemeleri yanlış şekilde kesmek ya da hazırlarken oyalanmak tavanızın fazla ısınmasına ve malzemelerin kısa sürede yanmasına neden olabilir. Bir başka olumsuz durum da çok hızlı pişeceklerinden baharat eklemenize fırsat kalmamasıdır. 
 
Buradaki fikir, tavayı ateşe vermeden önce tüm malzemeleri doğramak değil, önce kullanmanız gerekenleri hazırlamak ve bunlar pişerken gerisini doğramaktır.
 
Kör Bıçak Kullanmak
 
Kör bir bıçak, et veya sebzeleri keserken kolayca kayabileceği ve zarar verebileceği için göründüğünden çok daha tehlikelidir. Mutfak uzmanlarına göre göre yapılacak en iyi şey, elinizde bir bileme aleti bulundurmaktır. Ve bu mümkün değilse, bıçaklarınızı bileme için uzman bir kişi bulabilirsiniz.
 
Tava Ve Tencereye Aşırı Malzeme Koymak
 
Her ne kadar bariz görünse de, genellikle tencere veya tavada yeterli alanın olup olmadığını fazla önemsemeyiz. Bunları aşırı yüklemenin birkaç sonucu olabilir. Örneğin, et sıkışıp ve nemli hale gelebilir. Ayrıca sıcaklık düştükçe buhar oluşur; bu nedenle yiyecekler kızarmak veya kızartmak yerine kaynatılarak pişirilir. Öte yandan, malzemenin eşit şekilde pişmesi için karıştırılması da zorlaşır. 
 
Bu nedenle, tavada daha az miktarda yiyecek olması tavsiye edilir. Yeterli büyüklükte bir tavamız yoksa parça parça pişirmek en iyisidir. Isıyı korumak için hazırlananları alüminyum folyoya sarmak veya kaplamak uygundur.
 
Sarımsaktan Alınabilecek Lezzeti Bilmemek
 
Sarımsak, güçlü bir koku ve tada sahip bir çeşnidir, ancak çok az kişi, lezzetinin nasıl hazırlandığına bağlı olarak değişebildiğini bilir. Örneğin rendelerseniz lezzeti daha da nüfuz edecektir; çok ince doğrarsanız kızartmanız daha kolay olacaktır ama aynı zamanda özellikleri de yitirecektir. Öte yandan, biraz sarımsak aromasını korumak istiyorsanız, tarife birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler