Şef Arif Kemal Doğan’ın Özel Tadım Menüsü

Şef Arif Kemal Doğan’ın Özel Tadım Menüsü

Açıldığı günden beri ödüllü şef Arif Kemal Doğan ve ekibinin lezzetlerine ev sahipliği yapan Zaxi’nin “Yaz Menüsü” soğuk ve sıcak başlangıçlardan mevsime uygun yeşilliklerle hazırlanan..

 
Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden Lezzetler...
Reha Tartıcı
 
Hilton Istanbul Maslak bünyesinde yer alan ve ‘Şehrin En İyi Otel Restoranı’ ödülüne sahip Zaxi Restaurant İstanbul tadı damaklarda kalacak birbirinden özel lezzete ev sahipliği yapıyor. Nice dining anlayışına farklı bir bakış açısı getiren Zaxi’nin dekorasyonunda modern çizgiler hakim.
 
Yüksek tavan oldukça ferah bir ortam yaratmış. 
 
Şef Arif Kemal Doğan’ın Özel Tadım Menüsü
Açıldığı günden beri ödüllü şef Arif Kemal Doğan ve ekibinin lezzetlerine ev sahipliği yapan Zaxi’nin “Yaz Menüsü” soğuk ve sıcak başlangıçlardan mevsime uygun yeşilliklerle hazırlanan çeşit çeşit salatalara, pizzalardan hamburgerlere, makarnalardan et, tavuk ve balık yemeklerine kadar birbirinden enfes lezzetlerle dopdolu.
 
Geçtiğimiz günlerde Executive Chef Arif Kemal Doğan ile hem yaz restoran menüsünü hem de özel tadım menüsünü deneyimlemek için bir araya geldik. 
 
Şef Arif Kemal Doğan’ın Özel Tadım Menüsü
Menüye bu yaza özel olarak eklenen lezzetler arasında yer alan manda sütünden “Burrata”, hindistan cevizi sütü ile marine edilmiş levrek parçalarıyla servis edilen “Levrek Crudo”, “Bresaola”, “Lazanya” ve “Deniz Mahsullü Risotto”nun tatlarıyla olduğu kadar sunumlarıyla da dikkatimi çektiğini söylemeliyim. 
 
Ama zencefil ile sotelenmiş ıspanak, parizyen patates, kapari ve limon sosu ile hazırlanan “Poşe Levrek Fileto” ve Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan su muhallebisi “Helatiye”nin mutlaka denemesi gerekenler listemin ilk iki sırasında yer aldığını da özellikle belirtmek istiyorum.
 
Şef Arif Kemal Doğan’ın Özel Tadım Menüsü
Executive Chef Arif Kemal Doğan’ın özel tadım menüsü gelince bu toprakların ev sahipliği yaptığı çeşitliliğe ve ardında yatan kültürler ile coğrafyaya saygı duruşunda bulunduğunu söylememin yanlış olmayacağı kanaatindeyim. 
 
Tadıma avokado, renkli cheri domatesler, sarımsak, maydanoz püresi ve Cunda Adası sızma zeytinyağıyla servis edilen “Gazpacho (Soğuk İspanyol Çorbası) eşliğinde Marine Karides ve Ahtapot” ile başladık. Ahtapotun pişirme teknikleri ve gazpacho ile uyumu mükemmeldi.
 
Şef Arif Kemal Doğan’ın Özel Tadım Menüsü
Ara sıcak olarak tatlı sert şarap ile çektirilmiş vişne taneleri ve mascarpone peyniriyle servis edilen “Bıldırcın İçli Köfte” ise gerçekten baştan çıkarıcı bir lezzet olarak damağıma kazındı. Ana yemek olarak tuzlu aşure, kuru kayısı, ceviz, mini sebzeler, uykuluk ve kekikle tatlandırılmış öz suyu ile servis edilen “Kuzu ve Dana Varyasyonu” masamızda arzı endam eyledi. 
 
Pişirilme dengesi mükemmel olan etlere eşlik eden tuzlu aşurenin tam bir baş yapıt olduğunu ve damaklarda fırtınalar kopardığını söylemeden geçemeyeceğim.
 
Şef Arif Kemal Doğan’ın Özel Tadım Menüsü
Bu özel gecenin finalini vanilyalı dondurma ve çikolata sos eşliğinde servis edilen “Şeftali Crumble ve Royal” ile yaptık. Servis edilen tüm yemeklerin damağa olduğun kadar göze de hitap ettiğini özellikle belirtmek istiyorum.
 
Yaz aylarının tadının damağınızda kalmasını istiyorsanız Zaxi İstanbul’a uğramalısınız.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler