Vegan peynir üretimi neden yasaklandı?

Vegan peynir üretimi neden yasaklandı?

Veganlar ise peynir üretimine getirilen bu yasağa tepki göstererek imza kampanyası başlattı. Peynir Tebliği’ne göre bitkisel peynirden üretilen peynirlere "peynir" denme..

 
Vegan peynir üretimine getirilen yasağa isyan ettiler... Veganlar ayaklandı! 'Görüntü olarak peynire benzemesi' yasaklandı.
 
Vegan peynir üretimine getirilen yasak veganlar arasında tepkiye yol açtı. Yasağın kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.
 
Pandemi sürecinde çıkarılan yönetmelik ile bitki bazlı (vegan) peynir üretimi yapan firmalar ceza yağmuruna tutuldu. Vegan peynirler piyasadan toplatılarak tüketicilerin ürünlere erişimi engellendi.
 
Veganlar ise peynir üretimine getirilen bu yasağa tepki göstererek imza kampanyası başlattı.
 
Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasında yüzlerce vegan yasağın kaldırılması talebinde bulundu.
 
NE OLMUŞTU?
 
Peynir Tebliği’ne göre bitkisel peynirden üretilen peynirlere "peynir" denmesi, ambalaj üzerinde bu ifadeye yer verilmesi aldatma olarak nitelendirilerek daha önce yasaklanmıştı. Bu yasak, dünya çapında üreticiler ve tüketiciler tarafından eleştirildi ve uygulamanın iptali yönünde hukuki adımlar atıldı.
 
"PEYNİR İZLENİMİ VEREN ÜRÜNLER ÜRETİLEMEZ"
 
Yeni düzenlemeye göre kısıtlama, Türkiye'de bir adım daha ileri götürülerek başka bir boyuta taşındı. Bahsi geçen bitkisel ürünlerin "görüntü olarak peynire benzemesi" de yasaklandı.
 
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne eklenen 9/3. maddeye göre: "Bitkisel yağ veya diğer gıda bileşenleri kullanılarak peynir izlenimi veren ürünler üretilemez."


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler