Șef Muslu Cura Kimdir?

Șef Muslu Cura Kimdir?

Aşçılığı hiçbir zaman iş olarak görmediğini, bu mesleğe iş gözüyle bakmadığını ve tutkusunu bu yüzden hiçbir zaman kaybetmediğini" ifade ediyor. Mesleğe olan ilgisi, çalışkanlığı ve disiplin..

Șef Muslu Cura Kimdir?
 
1980 Yılının mayıs ayında Konya’nın Beyşehir Kurucuova mahallesinde dünyaya geldi. Zorunlu Eğitimini burada tamamladı. Gastronomi dünyasına olan hayranlığı ve merakı aslında ilk olarak bu şehirde dayısının yanında tost yapma denemesi ile başladı. 
 
Mutfak içerisinde geçirdiği zamanın ona keyif vermesi ve sürekli yeni yemekler deneme isteği aslında onun mutfağa olan aşkını daha da tetikliyordu. 
 
Lise öğrenimi bittikten sonra ileride severek geleceğini inşa edeceğini düşündüğü mutfak sanatları için karar almıştı, aldığı eğitimin yetersiz olduğu düşündü ve mesleki anlamda o dönemin en seçkin eğitim kurumlarından olan Burdur da bulunan turizm eğitim merkezi yiyecek içecek okulu sınavlarına katıldı ve okulu başarı ile bitirdi.
 
Muslu Cura; Aşçılığı hiçbir zaman iş olarak görmediğini, bu mesleğe iş gözüyle bakmadığını ve tutkusunu bu yüzden hiçbir zaman kaybetmediğini" ifade ediyor. 
 
Mesleğe olan ilgisi, çalışkanlığı ve disiplini sayesinde aslında görevde bulunduğu her pozisyonu layığıyla yerine getirdi. Gastronomi o kadar büyük bir denizdi ki ona göre keşfedecek birçok kıyısı ve rengi olduğunu düşünerek hiçbir zaman öğrenmekten ve araştırmaktan geri kalmadı. 
 
Hem çalışıp hem de dünya mutfakları araştırıyor, sürekli farklı ve yeni lezzetler deniyor akabilin de çalıştığı mutfaklara uyarlıyordu. Aslında gastronomi sonu olmayan ama yerinde de durmayan sürekli gelişen yeniliğe açık bir dünya. Dolayısıyla ona göre iyi bir aşçı mesleğe olan aşkının yanında mutlaka ve mutlaka araştırmacıda olmalıydı. 
 
Bir tabağı yaparken dekor ederken bile gereken tüm zarafet ve incelik aslında Muslu Curanın tanımlamasına göre bir sanat. Kariyeri boyunca birçok mesleki yarışmaya da katıldı. ( Uluslararası Altın Kep Yarışması vb.) Kariyeri süresince 2016 yılına kadar birçok 5 yıldızlı otellerde çalıştı. 
 
2016 yılında açılışını yaptığı Barut Acanthus & Cennet Collection otelinde şef olarak 5yıl çalıştıktan sonra Seaden Quality,nin açılışını yapıp executive CHEF, olarak meslek hayatına devam etmektedir.
 
İleride ki hedef planlaması arasında, tutku ile çalıştığı mesleğini sürdürürken aynı zamanda bu mesleği seçmeye karar vermiş genç aşçılarla buluşmak ve meslek adına seminerler düzenlemek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler