Türk Mutfağını Tanıtırken Ürünlerimizi Vitrine Taşıdık

Türk Mutfağını Tanıtırken Ürünlerimizi Vitrine Taşıdık

Dubai Expo 2020’de ‘Sürdürülebilir Tarım Mutfakta Başlar’ sloganıyla Türk gıda ürünlerini tanıttı. 192 ülkenin katılımıyla düzenlenen dev organizasyonda ‘Türk Milli..

Türk Mutfağını Tanıtırken Ürünlerimizi Vitrine Taşıdık...
 
Türk gıdasının yıldızı ASHİB, sürdürülebilir tarım mutfakta başlar projesiyle Dubai’de iz bıraktı.
 
Akdeniz Su Ürünleri ve İhracatçıları Birliği (ASHİB), Birleşik Arap Emirlikleri’nde dünyanın en büyük ticaret ve kültür buluşmalarından birine ev sahipliği yapan Dubai Expo 2020’de ‘Sürdürülebilir Tarım Mutfakta Başlar’ sloganıyla Türk gıda ürünlerini  tanıttı. 192 ülkenin katılımıyla düzenlenen dev organizasyonda ‘Türk Milli Günü’ kutlamaları kapsamında yürütülen projede Ünlü Mutfak Şefi Arda Türkmen, sürdürülebilirlik ve sıfır atık kavramlarını destekleyecek şekilde geri dönüşüme uygun malzemeler kullanarak yemekler hazırladı.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre İsrafı Önleyen Tariflerle Güvenli Ve Lezzetli Türk Gıda Ürünleri Tanıtıldı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ni resmi ziyareti sonrasında Dubai Expo ziyaretçilerinin dikkatini Türkiye standına çekmek amacıyla, ASHİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz’ın ev sahipliğinde, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’ın katılımıyla düzenlenen Sürdürülebilir Tarım Mutfakta Başlar Tanıtım Etkinliği, güvenli ve lezzetli Türk gıda ürünlerini ön plana çıkardı.
 
Birleşik Arap Emirlikleri medyasının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Ünlü Türk mutfağı şeflerinden Arda Türkmen, sürdürülebilirlik ve sıfır atık temasına uygun şekilde yemekler hazırlarken Türk mutfağının zenginliğini ve Türk gıda ürünlerinin mükemmel özelliklerini anlattı. Katılımcılara interaktif deneyim sunan etkinlikte, yemeklerde kullandığı malzemelerin atıklarıyla neler yapılabileceğini gösteren Mutfak Şefi Arda Türkmen, israfı önleyen tariflerle hazırladığı Türk yemeklerini davetlilere ve fuar ziyaretçilerine ikram etti.
 
“Türk Mutfağını Tanıtırken Gıda Ürünlerimizi Vitrine Taşıdık”
 
ASHİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, turizm haberlerinde de yer alan Dubai Expo Türk Milli Günü’nde su ürünlerinden kanatlı eti ve yumurtaya, baldan süt ürünlerine, kırmızı et ürünlerinden sakatatlar başta olmak üzere Türk gıda ürünlerini vitrine taşıdıklarını belirtti. 9,7 milyon nüfuslu Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yıllık gıda ithalatının 5,51 milyar dolar düzeyinde olduğunu kaydeden Ali Can Yamanyılmaz, bu ülkede ihracat köprülerini güçlendirmeyi amaçlarken, Dubai üzerinden Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Umman, Ürdün, Mısır, Lübnan, Fas, Tunus, Filistin, Suriye, Libya ve Yemen pazarlarında da fırsatları değerlendirme arayışında olduklarını belirtti. 
 
“Türk Gıda Ürünlerini Sürdürülebilir Tarım Konseptiyle Bütünleştirip Farkındalığı Artırdık”
 
Ali Can Yamanyılmaz, gastronomi turizminde “Dubai’de gerçekleştirilen Türk Milli Günü’nde hayata geçirdiğimiz Sürdürülebilir Tarım Mutfakta Başlar Projesi ile Türkiye’yi ve Türk gıda ürünlerini ön plana çıkarmayı amaçladık. Etkinliğimizin sadece fuar alanında değil, aynı zamanda entegre bir iletişimle hem Körfez medyasında hem de sosyal medyada duyurulmasını sağladık.
 
Türkiye’yi ve Türk gıda ürünlerini sürdürülebilir tarım konseptiyle bir araya getirerek farkındalık yaratacak bir etkinliğe imza attık. Türk Milli Günü’nde sürdürülebilir ve sıfır atık kavramlarını destekleyen bu projemizin Türk gıda ürünlerinin tanıtımına doğrudan katkıda bulunacağına ve yakın vadede ihracat hacminde önemli artışlar sağlayacağına inanıyoruz.” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler