Açlık Nasıl Bastırılır?

Açlık Nasıl Bastırılır?

Açlık hissetmenin farklı sebepleri vardır. Bunlar gerçek fiziki açlık, duygusal açlık, ani kan şekeri düşüşlerinden kaynaklı iştah artışına sebep olan açlık olarak sıralanabilir. Fiziki açlık hissini yok etmek aslen kolaydır..

Açlık Nasıl Bastırılır?
 
Öğle yemeği öncesinde midenizden gurultular mı geliyor?
 
Kendinizi gece geç saatte inanılmaz acıkmış mı hissediyorsunuz? unun tek sebebi "ghrelin" hormonunuzun yükselmesi. Ama onu kontrol altına almak sizin elinizde!
 
Açlık hissetmenin farklı sebepleri vardır. Bunlar gerçek fiziki açlık, duygusal açlık, ani kan şekeri düşüşlerinden kaynaklı iştah artışına sebep olan açlık olarak sıralanabilir.
 
Fiziki açlık hissini yok etmek aslen kolaydır çünkü aniden krize sebep olmaz ve yavaş yavaş gelir, duygusal açlığı bastırmak en zorlarıdır çünkü beden değil duyguların açtır ve ruhunla alakalıdır.
 
Burada bastırılan açlık değil aslında duygulardır. Ve bazen ne yerseniz yiyin doymazsınız. Bağışıklık sisteminde Kan şekeri düşüklüğüne bağlı iştah artışı ve hissedilen açlık ise hormonal değişimlerden kaynaklanır.
 
Basit karbonhidratların hızlıca yükselttiği kan şekerini insülin hormonunun hızlıca düşürmesiyle alakalıdır. Bunun içinde yine lifli beslenmek yeterli olacaktır. 
 
Fazla kilolarımızdan kurtulmak için hepimiz diyete başvuruyoruz. Diyete başladığımızda ve bunun sonrasında da besin tüketiminde porsiyon kontrolü çok önemli bir yer alıyor. Peki porsiyon kontrolü sağlarken nelere dikkat etmemiz gerekir?
 
Kilo kontrolü için öncelikle porsiyon kontrolü gerekir. Daha az yemek ve ideal porsiyonları korumak için Diyetisyenlerin önerilerine kulak verin.
 
Tabak Boyutu Çok Önemli
 
Öncelikle yemek yerken uygun boyutlarda tabak seçimi yapmak çok önemlidir. Olması gereken porsiyonlardaki bir yemeği küçük bir tabak yerine büyük bir tabağa koyduğumuzda gözümüze çok daha az gelebilir. Normal boyutlarda veya küçük tabak boyutlarında ise kişinin gözü doyacak ve bu sayede ‘’ben bu kadar yemek ile doymam’’ düşüncesine kapılmayacak.
 
Yemeğe Başlamadan Kendine Özel Tabak Hazırlamak
 
Yemeğe başlamadan önce kendimize özel tabak hazırladığımızda en başında ne kadar besin tüketmemiz gerektiğini belirleyebiliriz. Bununla birlikte fazla tüketimden kaçınabiliriz. Diğer yandan sofraya oturduğumuzda ortadan sürekli tabağımıza aldığımız besinlerle ne kadar besin tükettiğimizi kontrol etmek oldukça zor hale gelecektir.
 
Yemeklerden Önce 1 Bardak Su
 
Yetersiz su alımının açlık hissi yarattığı araştırmalarla birlikte desteklenmiştir. Gün içerisinde ihtiyacımız olan su miktarını tüketerek yetersiz su alımı nedeniyle oluşan açlık hissinin önüne geçebiliriz. Aynı zamanda yemeklerden önce içtiğimiz 1 bardak su fazla besin tüketimini engelleyecektir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler