Öksürük İçin Bu Çaylar Tam Bir Şifa Kaynağı..!

Öksürük İçin Bu Çaylar Tam Bir Şifa Kaynağı..!

Bitki Ve Meyve Çaylarının En Önemli Faydaları Nelerdir? Balgam söktüren şifalı çaylardan zencefil çayı tarifi için kullanılan malzemeler nelerdir? Şifalı çaylar evde nasıl yapılır?

Öksürük İçin Bu Çaylar Tam Bir Şifa Kaynağı..!
 
Bitki Ve Meyve Çaylarının En Önemli Faydaları Nelerdir?
 
Dünya çapında sağlıklı yaşam trendinin artması ve beraberinde gelişen önleyici tıp kavramı ile birlikte poşetli bitki ve meyve çayları günümüzde insanların yaşam kalitesine katkı sağlayan bir sağlık yatırımı haline geldi.
 
Bitki ve meyve çayları yaşam kalitesine katkılarının ve faydalarının yanı sıra keyifli lezzetler denemek için de tercih ediliyor.
 
Poşetli bitki ve meyve çayları hem sağlıklı hem de pratik olmaları nedeniyle tercih ediliyor. Türk aşçı haberleri Bu ürünler, güvenli poşetlerinden çıkarılıp bir kupa kaynamış suda demlenerek, evde ya da iş yerinde kolaylıkla hazırlanarak içilebiliyor.
 
Sağlıklı yaşama yardımcı olan bitki ve meyve çayları arasında yer alan yeşil çay, yüksek antioksidan desteği nedeniyle tüketilebilir.
 
Havaların ısınmasıyla kendini yenilemek isteyenler zayıflama diyetleri ve egzersiz programlarıyla birlikte form çaylarına da başvuruyor. Bitki çayları ailesinden form çayları kilosuna dikkat eden kadınların tercihleri arasında yer alıyor.
 
Bitki ve meyve çayları rahat bir uyku uyumak isteyenler için de bir seçenek olabilir. Türk aşçı haberleri Yatmadan önce tüketilecek bitki ve meyve çayları uykuya dalmada yardımcı olabilir.
 
Bahar aylarının en çok tercih edilen çaylarından papatya çayı, mide ve sindirim sistemi için yardımcı olabilir.
 
Mevsim geçişinin yaşandığı dönemlerde ıhlamur, kuşburnu, Türk aşçı haberleri  ekinezya, zencefil ve adaçayı gibi geleneksel bitki çayları bağışıklık sistemini güçlendiriyor. 
 
Öksürük İçin Bu Çaylar Tam Bir Şifa Kaynağı..!
Balgam Söktüren Şifalı Çaylardan Zencefil Çayı Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
* Taze Zencefil
* Limon
* Bal
* 1 çubuk tarçın
 
Zencefil Çayı Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Zencefil çayı yapımı için öncelikle suyu kaynatalım. Kaynadıktan sonra  5 dk bekleyelim ki kaynar su ile zencefillerimiz birden haşlanmasın. Bitki çayları yaparken genelde 80 derece sıcak su kullanılır ama sizin ölçme şansınız yoksa kaynar suyun altını kapatıp dinlendirerek de aynı sonuca ulaşabilirsiniz.
 
Her bir fincan zencefilli çay için yaklaşık ceviz büyüklüğünde bir parça zencefilin Türk aşçı haberleri  kabuğunu soyup patates dilimler gibi dilimleyelim. Çay demleyeceğimiz demliğe zencefilleri, çubuk tarçını alarak sıcak suyu ekleyelim. 8-10 dk demlenmesi için bekletelim.
 
Demlenen taze zencefil çayını fincanlara alalım, bolca limon suyu sıkalım.
Tercihe göre istenen miktarda bal ile karıştırıp servis edelim. Taze zencefil çayı tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
 
Öksürük İçin Bu Çaylar Tam Bir Şifa Kaynağı..!
Balgam Söktürmek için Elma Çayı: 
 
Elma kabukları ile yapılan çay, hem göğüsü yumuşatır, hem de, balgam söktürtürür.
 
Elmanın kabuklarını soyun, İçine biraz tarçın, zencefil ve karanfil atılır. 10 dak demlendirdikten sonra, için. Belki de en rahatsız edici hallerden biridir sürekli öksürük. Eğer gıcık haline gelen öksürüğünüz varsa bu karışımları deneyin. Gıcık haline gelen öksürüğü geçirmek için bu doğal karışımlardan faydalanabilirsiniz... Türk aşçı haberleri 
 
Öksürük İçin Bu Çaylar Tam Bir Şifa Kaynağı..!
Bağışıklık Sistemi Ve Öksürük İçin Şifalı Çaylardan "Ballı Ev Yapımı Çay"
 
* 2 poşet siyah çay
* 1 su bardağı sıcak su
* 2 yemek kaşığı bal
* 1 rulo tarçın
* 5 tane karanfil
* 1 adet limon
* 15-20 adet taze nane yaprağı
 
Bağışıklık sistemi ve Öksürük İçin şifalı çaylardan "Ballı Ev Yapımı Çay nasıl yapılır?"
 
Sıcak suda çayı 5-7 dakika demleyip sürahiye aktarın. İçine tarçın, karanfil ve nane yapraklarını atın, limonu sıkın. 5-7 dakika aromaların karışması için dinlendirin. Daha sonra balla karıştırıp en son 750 ml su ekleyerek çayınızı hazırlayın.
 
Öksürük İçin Bu Çaylar Tam Bir Şifa Kaynağı..!
Bağışıklık Sistemi Ve Öksürük İçin Şifalı Çaylardan "Karabiber Çayı"  
 
Karabiber, dolaşımı ve balgam akışını hareketlendirir. Bal, katıldığında ise öksürüğü tamamen yatıştırır. Bu karışım doğal bir antibiyotik niteliği taşır.
 
Karabiber Çayı Nasıl Yapılır?
 
Bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 2 yemek kaşığı bal ile bir fincanda karıştırılır. Türk aşçı haberleri  Üzerine kaynar su dökülür. 15 dakika kadar demlendikten sonra süzülür ve içmeye hazır hale gelir. Balgamlı halde gelen öksürüğü geçirmek için karabiber çayını deneyebilirsiniz.
 
Bağışıklık Sistemi Ve Öksürük İçin Şifalı Çaylardan "Kekik Ve Ballı Çay Nasıl Yapılır?"
 
Üst solunum yolları enfeksiyonlarına, bronşit gibi hastalıklara çok iyi gelir. Bu hastalıklar öksürük yapan hastalıklar olduğu için bu öksürüğü geçirmek için kekik kullanılır. Kekik yaprağı, ispatlanmış bir öksürük ilacıdır. İçine bal katılmış kekik çayı daha faydalı olacaktır.
 
Öksürük İçin Bu Çaylar Tam Bir Şifa Kaynağı..!
Bağışıklık Sistemi Ve Öksürük İçin Şifalı Çaylardan "Nane Çayı Nasıl Yapılır?"
 
Öncelikle taze nanelerimizi güzelce yıkayalım. Naneyi yıkadıktan sonra elimizle kokusu çıkana kadar hafif ovalım. Bu sırada bir kapta suyumuzu ocağa alarak kaynamaya bırakalım. Daha sonra demliğimize naneyi atalım ve üzerine kaynar suyu döküp kapağını kapatalım. 15 dakika bekletelim
Süre sonunda nane çayımız hazır.. 
 
Bitki Çayları Nasıl Kaynatılmalıdır?
 
Bitki çaylarında nasıl kaynatılacağı ve kaynama süresi vereceği etki açısından çok önemlidir. Türk aşçı haberleri  Bu nedenle kaynatılarak hazırlanacak bitki çaylarının nasıl hazırlanacağı mutlaka bilinmelidir. Bitki çayları şu şekilde kaynatılarak tüketilmelidir:
 
Bitkilerin kök, kabak ve odun gibi sert bölgeleri demleme biçiminde hazırlanmalı ve çaydanlığın demliğinin içerisine konulmalıdır.
 
* Üzerine gerekli miktar su ilave edilmeli ve kaynatılmalıdır.
 
* Bitki ısı uygulaması ile bozulacak hassas etkili bileşikler içeriyor ise demleme hazırlanmasından kaçınılmalıdır.
 
* Kaynama süresi ise özel koşullar haricinde genellikle 30 dakika olmaktadır.
 
* Bazı durumlarda ise su kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılmalıdır. Bu durum aroma verici bileşenlerinin kaybolmaması ve en aza indirilmesi için oldukça önemlidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler