Aşçılık Öğrencilerini Mesleki Geleceklerine Hazırlıyorlar

Aşçılık Öğrencilerini Mesleki Geleceklerine Hazırlıyorlar

Pandemiden sonra ilk defa yapılan Antik Akademide aşçılar, Gebze Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Deneyimli şefler öğren..

Aşçılık Öğrencilerini Mesleki Geleceklerine Hazırlıyorlar...
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı A. Ş. Antik Akademi kapsamında okul söyleşileri ve atölye çalışmalarına tekrar başladı. Kocaeli genelinde bulunan mesleki liselerin yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Antikkapı şefleri, burada öğrencilere aşçılıkla alakalı tecrübelerini aktarıyor.
 
Pandemiden sonra ilk defa yapılan Antik Akademide aşçılar, Gebze Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Deneyimli şefler öğrencilere aşçılığın püf noktalarını anlatarak onları aşçılığa hazırlıyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda okulun yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencilerine yemekler, aşçılık ve mesleğin önemi hakkında bilgi verildi.
 
Öğrencilerle Muhabbet Ettiler, Yemek Yaptılar
 
Aşçılık Öğrencilerini Mesleki Geleceklerine Hazırlıyorlar
Antikkapı'nın usta şefleri Recep Aslan, Eda Yılmaz ve Recep Türk'ün yanı sıra Maide Kafe Restoranı Barista sorumlusu Recep Aydınlı ve Yönetim Sistemleri Şefi Elif Altıntaş lise öğrencileriyle buluştu. Buluşma esnasında öğrenciler ve şefler arasında sıcak muhabbet göze çarparken şefler deneyimlerini uygulamalı olarak aktardı.
 
Sektörle Alakalı Bilgi Aktarımı
 
Sektörde işçi istihdamına değinen Antikkapı Şefi ve Türk mutfağı şeflerinden Recep Aslan, aşçılık mesleğinde şu an yetişmiş eleman bulmak çok zor olduğunu belirterek bu işin okulunun okunuyor olmasının artı olduğunun altını çizdi. Bir diğer Şef Eda Yılmaz ise kadın aşçıların eskiye nazaran daha çok yer edinebildiğini vurgulayarak, kız öğrencilerin bu konuda önlerinin açık olduğuna işaret etti. Konuşmacılardan Maide Kafe Restoranı Barista sorumlusu Recep Aydınlı ise kahvenin ve diğer içeceklerinin tarihi serüvenlerini anlattı.
 
Başkan Büyükakın'a Teşekkür
 
Gebze Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aycan Çamlıbel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'a teşekkür ederken Antikkapı A. Ş. Genel Müdürü İslam Yücel ve çalışanlarının yakın ilgilerinden dolayı çok memnun kaldıklarını ifade etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler