Zeytin Nedir? Zeytinin Özellikleri Nelerdir?

Zeytin Nedir? Zeytinin Özellikleri Nelerdir?

Sofralık zeytin çeşitleri nelerdir? En iyi yağ zeytini hangisi? Domat zeytin ne demek? Kıvırcık zeytin nedir? Sofralık zeytin nedir? En iyi yeşil zeytin nerenin? Çekişte zeytin nedir?

Zeytin Nedir? Zeytinin Özellikleri Nelerdir?
 
Sofralık zeytin çeşitleri nelerdir? En iyi yağ zeytini hangisi? Domat zeytin ne demek? Kıvırcık zeytin nedir? Sofralık zeytin nedir? En iyi yeşil zeytin nerenin? Çekişte zeytin nedir? Boyalı Katkılı Zeytin Nasıl Anlaşılır?
 
Türk aşçı haberleri olarak zeytin'i araştırdık... İşte zeytin'e dair bilinmeyenler ve zeytin hakkında en çok sorulan sorular ve cevapları..
 
"Avrupa zeytini" anlamında Olea europaea botanik adlı zeytin, zeytingiller Oleaceae familyasından meyvesi yenen ve geleneksel olarak Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türüdür. Tür, tüm Akdeniz ülkelerinin yanı sıra Güney Amerika, Güney Afrika, Çin, Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yetiştirilir. Olea europaea, Olea cinsi için tip cinsidir.
 
"Zeytin" de denilen zeytinin meyvesi zeytinyağının kaynağı olarak Akdeniz bölgesinin tarımında çok önemlidir; Akdeniz mutfağının temel bileşenlerinden biridir.
 
Zeytin adını, ağacına, meyvesine, Leylak, Yasemin, Forsythia ve gerçek dişbudak ağaç türlerini de (Fraxinus gibi) içeren bitki ailesine verir.En iyi zeytin hangisi?
Gemlik Zeytini
 
Zeytin Nedir? Zeytinin Özellikleri Nelerdir?
Etli ve ince kabuklu olması nedeniyle sofralık zeytin olarak kahvaltılarda en çok tercih edilen zeytin türüdür.
 
Kaç çeşit zeytin türü vardır?
 
Türkiye, dünyadaki zeytin üreten ülkeler arasında ağaç yoğunluğu bakımından 5. sırada, üretim açısından ise 4. sırada yer almaktadır. Zeytin piyasasında sayılı ülkeler arasına girmiş olan ülkemizde farklı bölgelerde değişik türlerde zeytin yetiştirilmektedir.
 
Sofralık zeytin çeşitleri nelerdir?
 
Sofralık kıvama geldiğinde de sele olarak adlandırılan bu zeytin türü, ülkemizde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.
*  Memecik Zeytini. ...
*  Domat Zeytini. ...
*  Çekişte Zeytini. ...
*  Eşek Zeytini. ...
*  Erkence Zeytini. ...
*  Gemlik Zeytini. ...
*  Çelebi Zeytini. ...
*  Halhalı Zeytini.
 
En iyi yağ zeytini hangisi?
Edremit - Ayvalık Zeytini
 
Yağı kimyasal ve duyusal özellikleri yönünden birinci sırada yer alır. Bölgesinde yağlık olarak değerlendirilir. İyi bakım şartlarında kuvvetli gelişir.
 
En iyi zeytin nasıl anlaşılır?
 
İyi zeytin, parlak bir renge sahiptir. Rengi parlak ve canlı olan zeytinler, kaliteli ve taze zeytinlerdir. Zeytinin tadına baktığınızda ağzınıza hafif acı bir tat geliyorsa bu zeytinin tam olgunlaşmadığını ve doğal olduğuna işarettir.
 
Domat zeytin ne demek?
 
Domat zeytini genellikle dolmalık zeytin olarak tüketiliyor. Bu tür iri ve etli bir görünüme sahiptir. %23 oranında yağ içerir. Bu zeytin türüne Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin ve Gaziantep illerinde rastlamak mümkündür.
 
Zeytinin adı nedir? Farklı Zeytin isimleri nelerdir?
 
Ak zeytin, Aşı yeli, Çakır Çilli, Dilmit, Erkence, Eşek zeytini (Ödemiş), Girit zeytini, Hurma kaba, Hurma karaca, İzmir sofralık, Karayaprak, Kiraz, Memeli, Taş arası, Tavşan yüreği, Yağ zeytini, Yerli yağlık. Edremit Yağlık, Midilli, Şakran adların da kullanılır.
 
Kıvırcık zeytin nedir?
 
Zeytin hasat döneminin en sonunda siyah olgunluk derecesine ulaşmış ve tuz ile kat kat karıştırılarak kimyasal kullanılmaksızın yenilebilme olgunluğu kazandırılmış siyah zeytindir. Çevirme yöntemiyle yalnızca tuz kullanılarak doğal sele işleme tekniğine göre olgunlaştırılmaktadır. ...
 
Zeytin hasat döneminin en sonunda siyah olgunluk derecesine ulaşmış ve tuz ile kat kat karıştırılarak kimyasal kullanılmaksızın yenilebilme olgunluğu kazandırılmış siyah zeytindir. Çevirme yöntemiyle yalnızca tuz kullanılarak doğal sele işleme tekniğine göre olgunlaştırılmaktadır. ...
 
*  Gemlik Kıvırcık Sele Zeytin (500 gr)
 
En iyi zeytin nerede yetişiyor?
 
Zeytinin en çok yetiştirildiği bölge Ege bölgesi olmaktadır. Ayrıca Güney Marmara ve Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde de zeytin yetiştiriciliği bulunmaktadır. En fazla zeytinyağı için yetiştirilen zeytinler Aydın'da olmaktadır. Gemlik tarafında yetiştirilen zeytinler ise daha çok sofralık olmaktadır.
 
Sofralık zeytin nedir?
 
Sofralık zeytin kültüre alınmış zeytin ağacı meyvelerinin tekniğine uygun olarak acılığı giderilip; laktik asit fermentasyonuna tabi tutularak veya tutulmayarak gerektiğinde laktik asit ve/veya diğer katkı maddeleri ilave edilen, pastörizasyon veya sterilizasyon işlemine tabi tutularak veya tutulmadan elde edilen ...
 
Edremit Zeytini nasıl olur?
 
Edremit (Ayvalık) zeytin
 
Bölgesinde yağlık olarak değerlendirilir. İyi bakım şartlarında kuvvetli gelişir, Meyve orta büyüklükte, Orta derecede periyodisite gösterir, Mekanik hasada uygun yapıya sahip, Verimi iyi, Kendine verimli, Soğuğa kısmen dayanıklıdır, Çelikle çoğaltılır.
 
En iyi yeşil zeytin nerenin?
 
Gemlik Zeytini... Gemlik bölgesinde yetiştirilen bu tür, tad ve yapı özellikleri dolayısı ile dünyanın en iyi salamuralık zeytin çeşidi olarak kabul ediliyor. Dünyanın en iyi sofralık zeytini Gemlik vadisinde yetişir.
 
Çekişte zeytin nedir?
 
Çekişte Zeytin, İzmir Seferihisar Orhanlı'daki kadim zeytin ormanlarında yetişen erkence türü zeytinlerden üretiliyor. ... Zeytinlerin arasına limon dilimleri eklenerek üzerine soğuyan tuzlu su konuluyor ve zeytinler yenmeye hazır hale geliyor.
 
Çekişte zeytini nasıl yapılır?
 
Çekişte Zeytin Tarifi Nasıl Yapılır? Pazardan aldığım 2 kilogram yeşil zeytini bol suda yıkadıktan sonra sert bir taş yardımıyla su dolu kavanoza kırıp attım. Her gün çıkan sarı suyunu boşaltarak yeniden taze su doldurmak suretiyle 15 günün sonunda aynı işlemi tekrarlayıp suyun içine limon tuzu ve kaya tuzunu ekledim.
 
Zeytinin boyalı olduğu nasıl anlaşılır?
 
Eğer parmağınızda mor veya mavi iz bırakıyorsa zeytinin boyandığını anlayabilirsiniz. Siyah zeytinin çekirdeği çok siyah şekilde olmaz. Genellikle siyaha yakın ama kahverengidir. Eğer yediğiniz zeytinin çekirdeği tamamen siyah ise içine sinen boyalardan kaynaklıdır.
 
Katkısız zeytin nasıl anlaşılır?
 
Katkısız zeytinde belirgin bir zeytin kokusu vardır. Buram buram zeytinin kendisi kokar. Ancak katkı maddesi ya da boya katılmış veyahut paslı demirle tatlandırılmış zeytinde koku çok zayıftır. Tadı keyifli değildir.
 
Saf olmayan zeytinde şu katkı maddeleri olabilir;
 
*  Gıda boyası
*  Demir pası
*  Kimyasal katkı maddeleri.
 
Katkısız zeytinde belirgin bir zeytin kokusu vardır. Buram buram zeytinin kendisi kokar. Ancak katkı maddesi ya da boya katılmış veyahut paslı demirle tatlandırılmış zeytinde koku çok zayıftır. Tadı keyifli değildir.
 
Boyalı Katkılı Zeytin Nasıl Anlaşılır?
 
Kıvırcık zeytin nasıl anlaşılır?
Yeşil elma gibi, pırıl pırıl, üstü minik benekli bir meyve. Dalında olgunlaştıkça rengi önce morlaşıyor, sonra kararıyor. Dalında biraz daha durdukça hem yağlanıyor, hem de derisi buruşuyor. Zeytinciler bu derisi buruşmuş siyah zeytine kıvırcık diyorlar.
 
100 kg zeytinden kaç litre yağ çıkar?
 
100 kilogram zeytinden çıkan yağ zeytinin kalitesine ve yağ çıkarma usulüne göre değişebilir. Fakat ortalama 20 litre yağ alınabilceği söylenebilir.
 
8 kilo yeşil zeytine ne kadar tuz konur?
 
Zeytini koyacağımız suyun miktarına göre tuzunu ve limon tuzunu koymalıyız. Yaptığınız zeytin miktarına göre siz bu oranı ayarlayabilirsiniz. 1 kg için %8-%10 arası kaya tuzu koyuluyor. 1 yemek kaşığı kaya tuzu 20 gram geliyor. Ben 1 kg için 4 yemek kaşığı kullanıyorum.
 
Zeytin ağacı neyi sever?
 
Zeytin ağacı ışığı çok sever. Bu nedenle çok soğuk olan bölgelerde güney yamaçlar tercih edilmelidir. TOPRAK İSTEKLERİ; Zeytin ağacı her ne kadar "fakir toprakların zengin ağacı" ise de zeytinlik tesis edilecek arazinin toprak yapısının tınlı, killi-tınlı bünyeye sahip, hafif kireçli ve çakıllı olması en iyisidir.
 
Zeytinin ana vatanı neresi?
 
Zeytin ağacının anavatanı Anadolu'nun Kahramanmaraş, Hatay ve Mardin üçgenidir. Zeytin, dünyada sadece Akdeniz ülkelerinde ekonomik olarak tarımı yapılabilen bir bitki türüdür. Dünyanın önde gelen zeytin üreticileri sırasıyla İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'dir.
 
Kuru Sele zeytin ne demek?
 
Kuru sele yönteminde siyah zeytinler tuz ve zeytinyağı ile karıştırılarak bir kabın ya da çuvalın içerisine doldurulmaktadır. ... Kuru sele yöntemi ile üretilen zeytinin tadı, hafif acımsıdır. İçerisindeki yoğun tuz sebebiyle kuru sele zeytinlerinin dayanma süresi kısadır.
 
Yağlı Sele zeytin ne demek?
 
Tam zamanında havuzlardan alınıp, yağlanarak yemeğe hazır hale getirilir. Hazırlanma tekniği nedeniyle, bu zeytinler yağlı salamura olarak isimlendirilir, piyasada ise yağlı sele olarak satışa sunulur.
 
Çevirme zeytin ne demek?
 
Çevirme/yuvarlama zeytin tekniği: Siyah olgunluk döneminde toplanan zeytinler tuzla birlikte kat kat istiflenerek bir ay boyunca bekletilir. Bu süre boyunca seleler ters-yüz edilerek tüm zeytinin tuzla temas etmesi sağlanır. 1 ay sonunda zeytinlerin acılığı gider ve lezzetini kazanır. Kendi suyunda fermente edilir.
 
Türkiye'nin en iyi zeytini nerede?
 
Kaliteli zeytinyağı üretiminde Ayvalık Bölgesi'ni Ege Bölgesi takip ediyor. Ege Bölgesi, ülkemizde zeytinyağı üretiminin yüzde 53'ünü karşılıyor. Ayvalık'tan sonra en kaliteli zeytinyağı, Ege Bölgesi'nde çıkarılıyor.
 
Dünyanın en iyi zeytinyağı nerede?
 
Uluslararası Zeytin Konseyi verilerine göre zeytinyağı üretiminde 2018-2019 döneminde İspanya 1,6 milyon ton ile zeytinde olduğu gibi ilk sırada yer alırken onu 265 bin ton ile İtalya, 225 bin ton ile Yunanistan, 200 bin ton ile Fas ve 183 bin ton ile Türkiye izlemektedir.
 
Türkiyede en iyi zeytin nerede yetişir?
 
Ülkemizde genellikle Ege bölgesi ağırlıklı olarak zeytin ağacı dikilen ve yetişmekte olan bölgedir. Zeytin ağacı Ege Bölgesinde en fazla Aydın şehri ve civarında yetiştirilebilir. Ege bölgesinde yetişen zeytinler genel olarak kalitelidir ve ayrıca bu zeytinler zeytinyağı üretiminde de kullanılabilmektedir.
 
Rengi dönük zeytin nedir?
 
Rengi Dönük/Pembe Zeytin Nedir ? Tam olgunlaşma periyodundan önce, renk değişim döneminde pembe, kırmızı, şarabi, açık kahverengi renklerde iken hasat edilen meyveleri ifade eder.
 
Zeytinde kostik neden kullanılır?
 
Zeytinin yapım aşamasında üründeki acı tadın giderilmesinde kostik maddesinin kullanıldığını belirten Bilge, "Kostik zeytin işletmecilerinde, zeytindeki acılığı gidermek amacıyla kullanılıyor. ... Zeytinin acılığının daha çabuk giderilmesi için kullanılan kostiğe alternatif ürünler de bulunuyor.
 
Zeytin Dane Ne Demek?
 
Zeytinin Kalibresi Veya Dane Adedi Nedir? Zeytinin irilik derecesini anlatmak için kullanılan rakamlardır. ... Örnek olarak; 180-200 kalibre bir zeytinin 1 kilogramında ortalama 190 adet zeytin bulunur. Rakam ne kadar küçükse, zeytin o kadar iridir.
 
Zeytin ağacının altına ne ekilir?
 
Zeytin ağaçları için sinek kovucu bir özelliği de vardır ki, bu Edremit Körfezi için hayati önem taşır. Çünkü zeytin sineği ile zararlısı, her yıl zeytin mahsulüne çok büyük zararlar veriyor. Bu sebeple bölgemizdeki zeytin üreticilerine, mutlaka kekik ekmelerini öneriyorum.
 
Edremit Zeytini nasıl tuzlanır?
 
Laklı veya cam ambalajlara konan zeytinlerin üzerlerine kalıcı salamura suyu olarak hazırlanan tuz ve limontuzu karışımı dökülür. Ambalajlı ürün için hazırlanan kalıcı salamura suyu pastorize ve hijyenik olması için 100 C kaynar su ile hazırlanır ve bu sıcaklıkta dökülerek kapaklar kapatılır.
 
Zeytinin iri olması için ne yapmalı?
 
Zeytin meyvesinin daha iri ve kaliteli olması çekirdek sertleşmesi ve tanenin gelişmesi için, yaz aylarında suya gereksinimi vardır. Bu dönemde yağışlarla karşılanamayan su ihtiyacının sulama ile karşılanması gerekir. Diğer yağış türleri yani dolu ve kar zeytincilik için istenmeyen yağışlardır.
 
En sağlıklı zeytin hangisi?
 
Yeşil zeytin, yağ oranının azlığı ile siyah zeytine göre daha düşük kalorilidir. Yeşil zeytin de A vitamini daha fazladır ve yeşil zeytinden üretilen zeytinyağları çok daha kalitelidir.
 
Yeşil zeytin alırken nelere dikkat edilmeli?
 
Ambalajlı olarak satışa sunulan zeytinlerden satın alıyorsanız ürünün etiketi üzerinde üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ambalaj üzerinde besin değerlerinin yazılı olması önemli bir noktadır. Satın alacağınız zeytin ürününün kimyasal işlemlerden geçmemiş olmasına dikkat etmelisiniz.
 
Yeşil zeytinin sert olması için ne yapmalı?
 
Zeytinleri pet şişelere ya da kavanozlara aktarırken ise 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeye özen göstermelisiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır.
 
Manzalina zeytin nedir?
 
Manzalina zeytin çeşidi İspanyolların en önemli zeytin ırkı ve çeşitlerindendir. ... Meyveleri %20.4 oranında yağ içerir.İspanya'da olduğu gibi ülkemizde de yeşil olum döneminde toplanan meyveler İspanyol usulüne göre yeşil sofralık olarak değerlendirilir.
 
En iyi zeytinyağı hangi cins zeytinden olur?
 
En iyi zeytinyağını sağlayan zeytin cinsi, adından da belli olduğu üzere yağlık zeytindir. Bu zeytin türü genellikle Ayvalık'ta ve Edremit Körfezi yakınlarında yetişmektedir.
 
5 kilo zeytine ne kadar tuz konur?
 
Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır? Evde ilk kez yeşil zeytin yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
 
5 kilo kırma zeytine ne kadar tuz konur?
 
4 ile 5 yemek kaşığı arasında yeterli oluyor. 1 yemek kaşığı limon tuzu ilavesini de unutmayalım. Zeytinimizin acısı gittikten sonra, yani yenilebilecek kıvama geldiği zaman, cam kavanozlara konur. 1 litre suya 1 yemek kaşığı limon tuzu, 4 yemek kaşığı kaya tuzunu zeytinlerimizi tatlandırması için koyulur.
 
Zeytin Nedir? Zeytinin Özellikleri Nelerdir?
Kırma çekişte zeytin nasıl yapılır?
 
Yeşil kırma zeytin nasıl yapılır
 
Yeşil kırma zeytinin acısı su içerisinde alınır. Su içerisinde bekletilen zeytinler 3-4 gün içerisinde bir miktar acısını suya verir. Sonrasında zeytinin suyu boşaltılır ve yeni su doldurulur. Su değiştirme işlemi 3-4 defa yapıldıktan sonra yeşil zeytin tadı istenilen hale gelir.
 
Zeytin çekirdeği ne renk olmalı?
 
Çekirdeğin çok aşırı siyah olmaması gerektiğini belirterek, “Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri; zeytin açıldığı zaman elle morumsu, pembemsi bir renk bulaşmaması gerekmektedir. Çekirdeği, kahverenginden mora dönük bir renkte olmalıdır.
 
Zeytin çekirdeği siyah olur mu?
 
Zeytin çekirdeği siyah olmamalı ifadesi doğru değildir. Zeytin dalında ne kadar çok olgunlaşırsa veya olgunlaştırıldıktan sonra ne kadar çok stokta kalırsa, zeytinin etindeki siyah renk pigmentleri, çekirdeği o kadar çok karartır. Zeytinden koyu renkli su çıkması da doğal bir durumdur.
 
Siyah zeytin nasıl olmalı?
 
Zeytini tamamen bakarak anlayamazsınız. Siyah zeytin etli ve diri olmalı, küflü bir tat vermeyecek tazelikte bir tadı olmalıdır. Sofralık zeytinde Gemlik bölgesi siyah zeytinleri, yeşil çizik zeytinde Edremit bölgesi ürünleri öne çıkar. Sele zeytinlerinde her iki bölgenin ürünü de değerlidir.
 
Organik zeytin nasıl Anlaşılır?
 
Organik zeytin nasıl anlaşılır diyenler için bunları şu şekilde açıklayabiliriz; ·Zeytinin acımtırak bir tadı olması gerekir. ·Doğal zeytin suya atıldığı zaman rengi açılmaz. ·Organik zeytin çekirdeğinden kolayca ayrılmaz.
 
Kırma yeşil zeytin suyu nasıl hazırlanır?
 
Kırdığınız yeşil zeytinleri orta boy bir kavanoza ya da bir pet şişe içine doldurun. Üzerine çıkacak kadar çeşme suyu ekleyin. Kırma zeytinlerin kapağını kapatıp, güneş görmeyen bir yerde 2 gün bekletin. 2 günün ardından suyunu süzün.
 
Zeytin ağacı neyin simgesi?
 
Eski Ahit'e göre zeytin, refahın ve bolluğun sembolüdür ve yalnız Eski Ahit değil, tüm kutsal kitaplarda zeytin ağacı kutsallığın, bolluğun, adaletin, sağlığın, gururun, zaferin, refahın, bilgeliğin, aklın, arınmanın ve yeniden doğuşun, kısaca insanlık için en önemli erdem ve değerlerin sembolüdür.
 
Zeytinin Morfolojik özellikleri ve Zeytinin Özellikleri Nelerdir?
 
Zeytin ağacı Olea europaea, Akdeniz, Avrupa, Asya ve Afrika'ya özgü, sık dallı, yayvan tepeli, herdem yeşil yapraklı, yaprak dökmeyen ağaç veya çalıdır.
 
Ağacı bodurdur ve yüksekliği nadiren 8-15 m (26-49 ft) 'yi aşar. Sadece güney İtalya'nın Campania bölgesindeki Pisciotta civarındaki bölgede bulunan 40,000 ağaçtan oluşan benzersiz bir tür olan 'Pisciottana', buna uygun olarak büyük gövde çapları ile genellikle bunu aşar.
 
Geniş, kıvrımlı, yamru yumru bir gövdesi vardır.
 
Ağaç yaşlandıkça, düzgün gri renkli gövde kabuğu giderek çatlar. Ağacın tacı (tepesi), yaklaşık olarak artan boy kadar her sene genişler.
 
Ağacı uzun ömürlü olup yaklaşık 2000 yıl kadar yaşayabilir.
 
Verimli topraklarda ağacının tacı açık ve asimetrik, verimsiz topraklarda ise daha yoğun ve yuvarlaktır.
 
Sürgünleri gri renkli, dikensiz ve hemen hemen üç köşelidir.
 
Simli yeşil yaprakları dikdörtgen gibi olup yaprak uzunlukları cinsine göre 20–86 mm ve eni de 5–30 mm arasıdır.
 
Mızraksı, çok kısa saplı, deri gibi sert yaprakları, sürgünlere karşılıklı çiftler halinde dizilir. Yaprakları basit, tam kenarlı ve kenarlar alt yüze doğru hafif kıvrıktır. Yaprakların ucunda sivri bir çıkıntı bulunur.. 
 
Yaprağın üst yüzü koyu gri-yeşil ve tüysüz, alt yüzü mavimsi gümüşi renkte ve beyaz sık ipeksi tüylerle kaplıdır. On-yarık kaliks ve taç, iki erkek organ ve bifid tepecik ile küçük, beyaz, tüylü çiçekleri yaprakların koltuk altlarından fışkıran çiçek salkımlarındadır ve genellikle bir önceki yılın ağaç dalından çıkarlar.
 
"Olea europaea"’nın etli meyvesinin içinde, "taş" denilen sert bir çekirdeği vardır.
 
Meyvesi küçük, 1– 2.5 cm uzunluğunda, ince etli ve zeytin bahçesi çeşitlerine göre yabani olanları daha küçüktür.
 
Zeytinler renkleri yeşilden mora dönerken toplanırlar.
 
Konserve siyah zeytinler yapay olarak karartılabilir[6] (işleme için aşağıya bakın) ve görünümü iyileştirmek için kimyasal demir glukonat içerebilir.
 
Zeytin çiçekleri
 
Baharın sonlarına doğru yaprakların koltuk altlarında seyrek salkımlar halinde açan, küçük beyazımsı-sarı renkli, kokulu çiçekleri vardır.
 
Çiçekler
 
Rüzgarların taşıdığı çiçek tozlarıyla döllenen çiçekler etli ve yağlı meyvelere dönüşür. Meyve önce yeşil, olgunlaştıktan sonra da parlak siyah olur.
 
Zeytin ağacı, meyvesinin etli kısmından ve çekirdeğinden elde edilen "yağı" bakımından çok değerli bir ağaçtır. Ağacının çok heybetli ve estetik bir görünümü vardır. Odunu çürümeye karşı son derece dayanıklıdır.
 
Zeytin ağacı yıllık ortalama sıcaklığı 15-20 °C olan bölgelerde yetişir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler