Ukrayna Uçak Bileti Fırsatları ve Gezilecek Yerler...

Ukrayna Uçak Bileti Fırsatları ve Gezilecek Yerler...

Ukrayna’ya Nasıl Gidilir? Ukrayna’da Ulaşım İmkânları Nasıldır? Ukrayna’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler. Ukrayna’ya seyahat edecek olan gezginlerin en çok merak etti..

Ukrayna Uçak Bileti Fırsatları ve Gezilecek Yerler Nerelerdir?
 
Doğu Avrupa’yı yakından keşfetmek isteyen gezginler için ideal lokasyonlar arasında bulunan ülkelerden birisi de Ukrayna’dır. Tarihi yapıları, çılgın festivalleri ve zengin kültürüyle görenleri kendisine hayran bırakan ülke, gezi tutkunları için benzersiz bir tatil deneyimi vadediyor. Her mevsimde farklı bir güzelliğe sahip olan Ukrayna, yılın her mevsiminde ziyarete uygun. Kış mevsiminde kayak deneyimi yaşayabilir, yaz mevsiminde de Odesa plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Peki, Ukrayna’ya nasıl gidilir? Ukrayna uçak bileti fiyatları nedir? Ukrayna’da ulaşım imkânları nasıldır? Ukrayna’da mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, unutulmaz bir Ukrayna gezisi için gezginlerin bilmesi gereken detaylar… 
 
Ukrayna’ya Nasıl Gidilir? 
 
Türkiye’den Ukrayna’ya seyahat etmek isteyen gezginler; hava, kara ve deniz yoluyla Ukrayna’ya ulaşım sağlayabilirler. Hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlamak isteyen gezginlerin büyük bir çoğunluğu hava yolu ile seyahati tercih eder. İstanbul ile Ukrayna arasında yaklaşık 1100 kilometre mesafe bulunur. Pegasus ile seyahat edecek gezginler bu mesafeyi 1 saat 50 dakikada tamamlayabilirler. Gezginler Ukrayna’ya; İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Havalimanı’ndan düzenlenen doğrudan ve aktarmalı uçak seferleriyle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler. Pegasus’la seyahat edecek olan gezginlerin kullanacağı Ukrayna Havalimanlarını; Kharkiv Uluslararası Havalimanı, Kyiv Uluslararası Havalimanı, Lviv Danylo Halytskyi Uluslararası Havalimanı olarak sıralamak mümkün. Güncel Ukrayna uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesinden ulaşabilirsiniz. 
 
Ukrayna’da Ulaşım İmkânları Nasıldır? 
 
Ukrayna’da yaygın olarak tramvaylar, otobüsler ve elektrikle çalışan troleybüsler kullanılır. Ukrayna’da toplu taşıma araçlarını kullanmak, ülke içinde istenilen noktaya kolaylıkla ulaşabilme avantajı sağlar. Geniş bir ulaşım ağına sahip olan Ukrayna’da toplu taşıma araçlarıyla istenilen birçok yere ulaşmak mümkün. Kiev, Lviv, Kharkiv, Odessa, Simferopol, Dnepropetrovsk, Donetsk gibi ülkenin büyük şehirlerinde, bir yerden başka bir yere sadece toplu taşıma araçlarını kullanarak erişilebiliyor. Bilet satın almak isteyen gezginler büfeleri tercih edebilecekleri gibi otobüs içindeki kondüktörlerden ya da direkt şoförden bilet satın alabilirler. 
 
Ukrayna’da en yaygın olarak kullanılan popüler ulaşım araçlarından bir diğeri de, çoğunluğu özel sektöre ait olan MicroBuses (Marshrutkas) otobüsleri ve dolmuşlarıdır. Bu otobüsler, herkes için uygun olan yol ve ana caddelerden geçer. Gezginler şoförden rica ederek diledikleri yerde otobüsün durmasını sağlayarak inebilirler. Konforlu bir yolculuk yapmak isteyen gezginler ise taksileri tercih edebilir. Ukrayna’da taksi ulaşımı, diğer Avrupa şehirlerine göre daha ucuzdur. Taksilerde taksimetre kullanılmaması da, gidilecek yere pazarlık yaparak ulaşım sağlayabilme imkânı tanır.
 
Ukrayna’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler
 
Ukrayna’ya seyahat edecek olan gezginlerin en çok merak ettiği konulardan birisi
Ukrayna’ya seyahat edecek olan gezginlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de hangi lokasyonları gezecekleri konusudur. Ukrayna, mutlaka gezilip görülmesi gereken birçok lokasyona sahiptir. İşte, Ukrayna’ya seyahat edecek olan gezginlerin mutlaka gezip görmesi gereken başlıca adresler… 
 
- Kiev:
Ukrayna’nın başkenti olan Kiev, yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktasıdır. Pek çok turistik lokasyona sahip olan şehir, geniş parklarıyla meşhurdur. Kiev’e giden gezginlerin mutlaka gezmesi gereken başlıca lokasyonlar şunlardır; Alexandria Parkı, Maidan Nezalezhnosti (Özgürlük Meydanı), Aziz Sofya Katedrali ve Mariyinsky Sarayı.
 
- Lviv:
Ukrayna’nın kültür başkenti olarak anılan Lviv, aynı zamanda ülkenin en büyük şehirleri arasında yer alır. Birçok turistik lokasyona sahip olan şehir, yılın her mevsiminde büyük ilgi görür. Lviv’e giden gezginlerin mutlaka görmesi gereken lokasyonları; Lviv Kalesi, Opera Binası, Eczane Müzesi, Potocki Sarayı, Dominikan Katedrali ve Pazar Meydanı olacak şekilde sıralamak mümkün. 
 
- Odessa:
Ukrayna’nın en büyük dört şehrinden biri olan Odessa, Karadeniz’in İncisi olarak tanınır. Odessa’ya seyahat edecek gezginlerin mutlaka görmesi gereken başlıca lokasyonlar; Potemkin Merdivenleri, Deribasovskaya Caddesi, Privoz Pazarı, Şehir Bahçesi ve Arcadia Plajı olarak sıralanabilir. 
 
- Zaporijya:
Ukrayna’nın turizm merkezlerinden biri olan Zaporijya, yedi asırlık ünlü meşe ağacı ve Khortytsa Adası ile tanınır. Tarihi yapıları ve görenleri kendisine hayran bırakan doğasıyla birçok turistin uğrak yeri olmayı başaran Zaporijya, doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi olmayı başarır. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler