Şef Selin Yılmaz Tümsek Ege Mutfağı Temsilcisi...

Şef Selin Yılmaz Tümsek Ege Mutfağı Temsilcisi...

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan çalışmada Sağlıklı modern Ege mutfağı konsept. Ege'yi yansıtan mavi ve yeşil tonlarıyla harmanlanmış bir dekorasyona sahip Cliff..

Şef Selin Yılmaz ve "Cliff " Tümsek Ege Mutfağı Temsilcisi...
 
Kişiye özel hizmet veren Allium Bodrum Resort ve Spa'nın içerisinde yine aynı hassasiyetle hizmet veren Cliff, mevsiminde ürünlerin kullanıldığı ve odağında Ege'ye has yemeklerin olduğu dinamik bir menüyle hizmet veriyor. Rahat ve şık bir mekan olan Cliff'te Yunan Adaları üzerine batan güneş manzarası lezzete keyif katıyor. 
 
Yalıkavak marinaya 15 dakikalık yürüme mesafesinde konumlanan Allium Bodrum Resort & Spa, konuklarına kişiye özel bir hizmet veriyor. Huzurlu ve sessiz Bodrum'un doğal güzellikleriyle iç içe zaman geçirme fırsatı tanıyan bu otelin içerisinde yer alan Cliff'te yine kişiye özel hizmet prensibiyle konuklarını ağırlıyor. 
 
Şef Selin Yılmaz ve "Cliff " Tümsek Ege Mutfağı Temsilcisi...
Otelin ve Cliff'in Genel Müdürü Cenk Turanlı, restoranı şu sözlerle anlatıyor: "Cliff Bodrum ismini 'Kalimnos ve Leros' adalarına karşı bulunduğu doğal yamaç üzerindeki konumundan alıyor. Eşsiz doğal manzarası, esintisi ve kendine özgü sakin ve huzurlu ambiyansı burayı seçmemizde en büyük  etkendi. Cliff Bodrum'un en önemli özelliklerinden biri ise Bodrum'un en güzel günbatımı noktalarından biri olması." 
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan çalışmada Sağlıklı modern Ege mutfağı konsept...
 
Ege'yi yansıtan mavi ve yeşil tonlarıyla harmanlanmış bir dekorasyona sahip Cliff'in konsepti sağlıklı modern Ege mutfağı üzerine kurgulanmış durumda. Tüm masaları deniz manzarasına hakim Cliff, pandemi tedbirleriyle birlikte iç ve dış alanda yaklaşık 90 kişi ağırlayabiliyor. Mekanda öğlen servisini 12.00- 18.00 saatleri arasında alabilirsiniz. 
 
Akşam menüsü ise 19.00-23.00 saatleri arasında servis ediliyor. Kış döneminde de açık olacak Cliff'te şu anda mevsime uygun olarak teras bölümünde bazı değişiklikler yapılıyor. 
 
Şef Selin Yılmaz ve "Cliff " Tümsek Ege Mutfağı Temsilcisi...
Cliff'in mutfağı ise başarılı Türk mutfağı şeflerinden Selin Yılmaz Tümsek'e emanet Önceliğinin yerel üreticiyi desteklemek ve mevsimsel ürün kullanımı olduğunu söyleyen Tümsek, "Peynirlerimiz Muğla'da bir çiftlikten, etlerimiz Milas'ta bir hayvan çiftliğinden, sebze ve meyveler Bodrum ve çevresindeki yerli üreticilerden temin ediyoruz. 
 
Yöresel gastronomi turizmine de katkıları ile bilinen Ege balıkları ağırlıklı ve her ürünün mevsiminde kullanıldığı bir yol izliyoruz. 
 
Tüm ürünlerimiz taze ve yerel üreticilerden günlük olarak temin ediliyor. Menümüz mevsim ürünlerine göre sürekli güncelleniyor" diyor. El yapımı üretimin ön planda olduğu bir mutfağı bulunan mekanda biber reçelinden doğal ekşi mayalı ekmeklere kadar pek çok ürün kendi üretimleri. 
 
Şef Selin Yılmaz ve "Cliff " Tümsek Ege Mutfağı Temsilcisi...
Birçok imza yemeği bulunan Cliff'te bamya mevsiminde bamyalı midye konukların favorileri arasında yer alıyordu. Yine deniz ürünlü ev eriştesi, acı biber reçeli eşliğinde otlu peynir dolgulu kabak çiçeği kızartması, cibes otlu ahtapot mevsimlerinde ön plana çıkan lezzetler arasında. 
 
Tümsek, restoran menüsünü hazırlarken nasıl bir yol izlediğini şu sözlerle anlatıyor: "Geleneksel Ege mutfağına kendi yorumumuzu katarak ve lezzetini koruyarak farklılaştırmaya çalışıyoruz. Sezona ait ürünler kullandığımız için her sezon imza yemeklerimiz ürüne göre değişiklik gösteriyor." 
 
Şef Selin Yılmaz ve "Cliff " Tümsek Ege Mutfağı Temsilcisi...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler