Bağışıklık Güçlendirici Tonik Nasıl Yapılır?

Bağışıklık Güçlendirici Tonik Nasıl Yapılır?

Kış ayları geliyor, peki soğuk algınlıklarında evde doğal antibiyotikler nelerdir? Evde bağışıklık sisteminizi güçlendirecek içeceklerden hangilerini yapabilirsiniz?

Bağışıklık Güçlendirici Tonik Nasıl Yapılır?
 
Antibiyotiklerin aşırı kullanımı sadece farklı türde yan etkilere yol açmakla kalmaz, aynı zamanda bakterileri ilaca dirençli hale getirebilir.
 
Doğal antibiyotik içeren besinler: Soğan, çiğ sarımsak, ham bal, propolis, zencefil, zerdeçal, ekinezya, karanfil, kekik esansiyel yağı (seyreltilerek topikal kullanım), kara turp, organik elma sirkesi, seylan tarçını, lahana, fermente yiyecekler, C vitamini (ananas, portakal, greyfurt, limon, turna yemişi)vb. sayılabilir.
 
Kış ayları geliyor, peki soğuk algınlıklarında evde doğal antibiyotikler nelerdir? Evde bağışıklık sisteminizi güçlendirecek içeceklerden hangilerini yapabilirsiniz? Soğuk algınlıklarına karşı Bağışıklık Güçlendirici Tonik nasıl yapılır? Bağışıklık Güçlendirici Tonik yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Bağışıklık Güçlendirici Tonik tarifi...
 
En iyi kış içeceklerinden Bağışıklık Güçlendirici Tonik için kullanılan Malzemeler nelerdir?
 
*     ½ su bardağı zencefil taze, soyulmuş ve rendelenmiş,
*     ½ su bardağı taze rendelenmiş zerdeçal,
*     1 soğan doğranmış,
*     10 diş sarımsak ezilmiş veya ince doğranmış
*     2 adet acı kırmızı biber (eldivenle doğrayın)
*     1 adet limon suyu
*     1 adet limon kabuğu rendesi
*     ¼ bardak ham bal
*     Organik elma sirkesi
*     2 yemek kaşığı biberiye veya kekik kurusu
*     3 dal taze biberiye veya kekik yaprağı
 
Bağışıklık Güçlendirici Tonik Yapılış tarifi: 
Bir orta boy cam kavanoza doğradığınız zencefil, zerdeçal, soğan, sarımsak, acı biber, biberiye/kekik, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin. Elma sirkesini tüm malzemeler tamamen kaplanana ve sirke kavanozun üst kısmına ulaşana kadar kavanoza dökün.
 
Bozulmayı önlemek için tüm malzemelerin kaplandığından emin olun. Tüm malzemeleri birleştirmek için kavanozu sallayın ve her gün birkaç saniye kavanozu sallamayı unutmadan 4-6 hafta boyunca karanlık ve serin bir yerde saklayın.
 
Bu süre zarfından sonra içindekileri çıkarıp ham balı ilave edin. Kapalı bir kapta buzdolabında veya soğuk, karanlık bir yerde saklayın. Gerektikçe günde 1-2 yemek kaşığı için.
 
Bu formülasyon, sağlığınızı korumak için size bilgi vermek adınadır. Herhangi bir hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek için değildir. Şüphe duyduğunuzda, daima doktorunuza veya sağlık uzmanınıza danışın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler