Taze Armut Suyu Nasıl Yapılır?

Taze Armut Suyu Nasıl Yapılır?

Taze Armut Suyu İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? Armut, antioksidanlar, bitkisel bileşikler ve diyet lifi bakımından zengindir. Dengeli, besleyici bir diyetin parçası olarak..

Armutun Faydaları Nelerdir?
 
Armut, antioksidanlar, bitkisel bileşikler ve diyet lifi bakımından zengindir. Dengeli, besleyici bir diyetin parçası olarak, sadece lezzetli olmakla kalmayıp, aynı zamanda bilim tarafından desteklenen birçok sağlık yararı da bulunuyor. Peki, armut neye iyi gelir? Armutun faydaları nelerdir? Merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...
 
Armutun sağlık açısında yararlarından bazıları şunlardır:
 
Armut, C vitamini, K vitamini ve bakır dahil olmak üzere yüksek düzeyde antioksidanlar içerir. Bu kimyasallar serbest radikallerin etkilerine karşı koyarak hücreleri korur.
 
Armut, sindirim sağlığı için gerekli olan mükemmel bir çözünür ve çözünmeyen lif kaynağıdır. Bu lifler dışkıyı yumuşatarak ve yukarı kaldırarak bağırsak düzeninin korunmasına yardımcı olur.
 
İltihaplanma normal bir bağışıklık tepkisi olmasına rağmen, kronik veya uzun süreli iltihap sağlığınıza zarar verebilir. Kalp hastalığı ve tip 2 diyabet dahil bazı hastalıklarla bağlantılıdır. Armut, enflamasyonla mücadeleye yardımcı olan ve hastalık riskini azaltabilecek, zengin bir flavonoid antioksidan kaynağıdır.
 
Armutlarda antikanser özellikleri gösterebilen çeşitli bileşikler bulunur. Örneğin, antosiyanin ve sinamik asit içeriklerinin kanserle savaştığı bulunmuştur.
 
Armutların en iyi faydalarından biri vücuttaki kolesterolü azaltan ve böylece bizi kalp hastalıklarından koruyan lif varlığıdır. Armut gibi lif bakımından zengin yiyeceklerin günlük tüketimi, inme riskini % 50’ye kadar azaltabilir.
 
C vitamini ve bakır gibi yüksek antioksidan içeriği, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek çeşitli hastalıklara karşı savaşmaya yardımcı olur.
 
Kemik sorunları çok yaygın bir problemdir. Kemikleri sağlıklı tutmak ve osteoporozu önlemek için vücudun pH değerini korumak ve günlük önerilen miktarda kalsiyum almak çok önemlidir. Vücudun pH’ı günlük olarak meyve ve sebze tüketerek diyet yoluyla sağlanabilir. Bor bakımından zengin armutlar, tüketilen kalsiyumun kolayca emilmesine yardımcı olabilir.
 
Folik asit, hamile bir kadının bebeği doğum kusurlarından uzak tutması için çok önemlidir. Armutta bulunan folik asit bu konuda size yardımcı olabilir ve hamilelik sırasında düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir.
 
Armut, düzenli olarak tüketildiğinde safra kesesi problemlerini, kolit, artrit ve gut hastalığının önlenmesine yardımcı olur.
 
Taze Armut Suyu Nasıl Yapılır?
Taze Armut Suyu İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    4 Sulu Armut
*    Yarım Limon
*    4 Bardak Su
*    Ceviz Büyüklüğünde Taze Zencefil
*    İki Tatlı Kaşığı Bal
 
Taze Armut Suyu Yapılış Tarifi;
 
Armutları soyalım, çekirdeklerini ve saplarını çıkaralım. Dörde bölelim. Limon kabuğunu rendeleyelim ve limon suyunu sıkalım. Armutları su, limon suyu, zencefil ve bal ile birlikte blenderdan geçirelim. Süzgeçten geçirelim, kıvamı koyu olursa su ilave edelim. Bardaklara alıp servis edebiliriz. Afiyet olsun.
 
Armut suyu çok çabuk kararır. Bu nedenle taze yapılıp tüketilmelidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler