Maksut Aşkar Anadolu Mutfağını Nft İle Yorumladı

Maksut Aşkar Anadolu Mutfağını Nft İle Yorumladı

Klasik olmuş beş tabağı; Kadınbudu, Sardalya, İmam Bayıldı, Humus ve kereviz böreğini dönüştürüp satışa çıkaran marka açılış fiyatı..

Maksut Aşkar Anadolu Mutfağını Nft' Ler İle Yorumladı...
 
Şu ana kadar 5 tarifi NFT'ye dönüşen Aşkar, bu ürünleri satması halinde de bir ilki başarmış olacak. Gazeteci Cüneyt Özdemir de geçtiğimiz aylarda bir tweetini NFT olarak satmış ve binlerce lira kazanç elde etmişti.
 
The Worlds 50 Best Restaurant listesinde en iyi 110. restoran olan Neolokal dünyanın ilk NFT gastronomi deneyimlerinden birine imza atıyor.
 
2014’te İstanbul Salt Galata’da serüvenine başlayan Neolokal’in kurucu şefi Maksut Aşkar kendi elinden tariflerini uyguladığı tabaklarını internet dünyasına uyarlayıp NFT’ye dönüştürdü. Türkiye’nin ilk NFT ajansı Tooken.io tarafından projelendirerek uluslararası NFT pazar yeri OpenSea’de yerini alan koleksiyon, gastronomi dünyasının ilklerinden biri olma özelliğini taşıyor.
 
Aşkar, alanında uzmanlığını çok iyi kanıtlamış olan bir şef olmasının yanında gastronomi alanında bir ilke daha imza atmayı başardı. Kendine has tarifleri NFT'ye dönüştüren ünlü şef, bu koleksiyonunu OpenSea'ye yükledi.
 
İnternet dünyasında yeni bir çığır açan, dijital koleksiyonerlik kavramını tanımlayan NFT yani Non-fungible token (eşi bulunmayan dijital varlık) artık dijital dünyanın her yerinde. Anadolu lezzetlerini çağdaş bir anlayışla sunan, her tabaktaki farklı malzemeyi tane tane işleyen Neolokal kendisiyle ilgili yapılan ‘tabakları sanat eseri’ gibi benzetmesinin adımlarını detaylandırıp NFT’lemeyi başardı.
 
Esere sahip olana özel deneyim
 
Maksut Aşkar Anadolu Mutfağını Nft' Ler İle Yorumladı...
Klasik olmuş beş tabağı; Kadınbudu, Sardalya, İmam Bayıldı, Humus ve kereviz böreğini dönüştürüp satışa çıkaran marka açılış fiyatı olarak 0.5 ETH yani yaklaşık 1600 dolardan belirleyip 90 gün boyunca açık arttırmaya sunuyor. NFT’lerin sahipleri, onlara özel eşsiz NFT’lerin yanı sıra farklı imtiyazlar da elde edecek. NFT’lerin sahipleri, hem sahip oldukları tabağın tarifine sahip olacak, hem de bu tabağı Neolokal’de Maksut Aşkar ile birlikte yaparak eşsiz bir deneyim yaşayacak.
 
Maksut Aşkar ve Erim Leblebicioğlu tarafından 2014 yılında İstanbul’da kurulan Neolokal; çağdaş Anadolu mutfağını yorumlayan, tüm dünyaya bu toprakların gastronomi zenginliğini yenilikçi şekilde duyurmayı misyon edinen bir restoran. İlk kez 2019 yılında girdiği ‘World’s 50 Best Restaurants Awards’ tarafından dünyanın en iyi 110. restoranı olarak gösterilen marka listede aktif olarak her yıl sırlamadaki yerini yükseltiyor.
 
Maksut Aşkar Anadolu Mutfağını Nft' Ler İle Yorumladı...
Aşkar'ın koleksiyonu da aynı şekilde NFT ile satışa çıktı. Neokal'ın koleksiyonunda bulunan yemekler arasında Kadınbudu, İmam Bayıldı, Humus, Sardalya ve Kereviz Böreği tabağı bulunuyor. Açılış fiyatı olarak şu anda belirlenen ölçüt 0.5 Etherium. 90 gün boyunca burada sergilenecek olan koleksiyon açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı.
 
İletişim ve pazarlama dünyasında farklı deneyimlere sahip Orkun Bulut ve Hakan Şık’ın kurduğu Tooken.io internet dünyasında yeni bir çağı başlatan, her geçen gün ilginin arttığı, dönen ekonominin 3.2 milyar dolara ulaştığı NFT dünyasında marka, sanatçı ve koleksiyoner üçgenini kapsayan Türkiye’nin ilk NFT ajansı olma özelliğini taşıyor.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk mutfağını tanıtmak için şef Maksut Aşkar'ı kültür elçisi olarak seçmişti. Onlarca şefle birlikte bu misyonu üstlene Aşkar, İstanbul'daki Salt Galata'daki yer alan ünlü Neokal restoranının da sahibi...
 
Maksut Aşkar Anadolu Mutfağını Nft İle Yorumladı

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler