Belen Kömürçukuru Pekmezi

Belen Kömürçukuru Pekmezi

Doğal Ev Yapımı Kömür Çukuru Pekmezi, Belen Kömürçukuru Pekmezi Coğrafi İşaret tescilini aldı. Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Köyü’nde yetişen iri ve beyaz üzüm ..

Belen Kömürçukuru Pekmezi Nedir? Kömürçukuru pekmezinin özellikleri nelerdir?
 
Belen’in damakları tatlandıran yöresel lezzeti Kömürçukuru Pekmezi, Hatay’ın coğrafi işaret tescilli onbirinci ürünü oldu. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) arasında imzalanan protokol ile 18.09.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan ve coğrafi işaret tescil başvurusu sonuçlanan Belen Kömürçukuru Pekmezi, Hatay’da tescillenen onbirinci ürün olurken, DOĞAKA desteği ile coğrafi işaret tescili alınan sekizinci ürün oldu.
 
Belen Kömürçukuru PekmeziHatay’ın Coğrafi İşaretli yöresel ürünleri listesine eklenen Belen Kömürçukuru Pekmezi, ilçeye bağlı ve aynı adı taşıyan mahallede yetişen iri ve beyaz üzüm suyunun odun ateşinde katkısız ve yöresel şekilde pişirilerek elde edilen sıvı pekmezin mayalandırılarak katılaştırılması ile üretilir. Kömür çukuru pekmezi sağlık, şifa ve enerji deposu olarak bilinir.
 
Doğal Ev Yapımı Kömür Çukuru Pekmezi
 
Belen yöremize bağlı Kömür Çukuru köyünde yetişen iri ve beyaz üzüm ile yapılan muhteşem bir tat. Üzüm suyundan kaynatılarak elde edilen sıvı pekmezin mayalandırılarak katılaştırılması ile üretilir. İpeksi yapısı ile damağınızdan gitmeyecek bir lezzet olacaktır. Hatay’da Eylül Ekim ayları geldiğinde pekmezin üzerindeki köpüğü yemek için tabakla ev ev gezilirdi. El yapımı kömür çukuru üzüm pekmezini yaz kış gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. 
 
Hiçbir katkı maddesi olmadan el yapımı doğal pekmezin tadına doyamazsınız. Üreticiden sofralara kadar uzanan süreçte ürettiklerimizin en sağlıklı biçimde korunarak, kaliteli ve güvenilir bir şekilde sizlere ulaşması hedefi ile Hatay'da Semir Eraslan ürünlerinin, milyonlarca kişinin öncelikli tercihi olmayı hak etmesi için gayret ediyoruz. Aldığınız ürün sizlere ulaştığında ürünü muhafaza ve saklama koşullarına uyarak saklanmalıdır. Aldığınız ürünü uzun süre saklayarak tüketebilirsiniz. 
 
Belen Kömürçukuru Pekmezi Coğrafi İşaret tescilini aldı
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) girişimleri sonucu, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusu yapılan Belen Kömürçukuru Pekmezi’ne ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ verildi.
 
Belen Kömürçukuru Pekmezi
Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Köyü’nde yetişen iri ve beyaz üzüm ile yapılan pekmez, kentin tescilli ürünleri arasına girdi. Mahreç Adı Coğrafi İşaret başvurusu kabul edilen, Belen Kömür Çukuru Pekmezi Tescil Belgesi, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretli Ürünler web sitesinde ilan edildi. Belen Kömürçukuru Pekmezi, aynı zamanda ilçe adına coğrafi işaret tescili alan ilk ürün oldu.
 
Belen Kömürçukuru Pekmezi
DOĞAKA ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokolle, 8.09.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan coğrafi işaret tescil başvurusu sonuçlanırken, Belen Kömürçukuru Pekmezi, Hatay’ın 11. coğrafi işaret tescilli ürünü oldu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler