Oruç Tutarken Bağışıklık Sistemi İçin Peynirin Önemi

Oruç Tutarken Bağışıklık Sistemi İçin Peynirin Önemi

Ramazanda sahur menülerinde D vitaminini vücuda alabilmek için güneşlenmek yerine, iftar ve sahur öğünlerinde D vitamini ile zenginleştirilmiş peynir..

Oruç Tutarken Bağışıklık Sistemi İçin Peynirin Önemi Nedir?
 
Birbirinden lezzetli peynirlerle Ramazan ayı boyunca her gün için peynirli yeni bir tarif hazırlayarak D vitamini eksikliğini önlemek mümkün. Beslenme Danışmanı Ramazan süresince bağışıklık sistemini desteklemek ve yeterli düzeyde D vitamini almak için tok tutan sahur menülerinde peynir tüketiminin önemlidir. “Peynir, içerdiği yüksek protein sayesinde vücudu uzun süre tok tutuyor. 
 
Ramazanda sahur menülerinde D vitaminini vücuda alabilmek için güneşlenmek yerine, iftar ve sahur öğünlerinde D vitamini ile zenginleştirilmiş peynir tüketmek önemlidir’’.
 
Bağışıklık için ve oruç tutarken tok kalabilmek için ramazan sofralarından peyniri eksik etmeyin!
 
Oruç Tutarken Bağışıklık Sistemi İçin Peynirin Önemi Nedir?
Ramazan ayında uzun saatler aç kalan vücudumuzun halsiz düşmemesi için dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Diğer yandan koronavirüs sürecinde bağışıklığımızı güçlü tutmaya da her zamankinden daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Bağışıklığı güçlendiren D vitaminli peynirlerle hazırlanmış tarifler Ramazan boyunca iftar sorfalarını süslüyor. Sağlık dolu tariflerle bugün ne pişirsem diye düşünenlere uzmanlardan peynir tasiyesi geldi. 
 
Az Yağlı Ve Az Tuzlu Peynirleri Tercih Edin!
 
“Peyniri sofralardan eksik etmeyin” uyarısı yapan Beslenme uzmanları “Peynir, içerdiği yüksek protein sayesinde vücudu uzun süre tok tutuyor. Yoğun kalsiyum içeriği ile de kemik sağlığını destekleyen peyniri az tuzlu tüketmek gerekiyor. Az yağlı ve az tuzlu peynirleri tüketerek hem susamayı engeller hem de tokluğu uzun süre sağlayabilirsiniz” diyor.
 
Ramazan Boyunca D Vitamini Almanın En Kolay Yolu
 
Oruç Tutarken Bağışıklık Sistemi İçin Peynirin Önemi Nedir?
İki yaşını geçmiş tüm bireylerin günlük alması gereken D vitamini miktarının 15 mikrogramdır. “Vücudun D vitamini düzeyinin yeterli olması, Ramazan süresince bağışıklık sistemini destekler. D vitamininin ana kaynağı güneştir. Oruçluyken güneşlenmek susuzluğu artırır. Bu nedenle Ramazanda, D vitaminini vücuda alabilmek için güneşlenmek yerine, iftar ve sahur menülerinde D vitamini ile zenginleştirilmiş peynir tüketmek önemlidir’’ diyor.
 
D vitamini eksikliğinin giderilmesi ve bağışıklığın güçlendirilmesi için en zengin zengin seçenekler arasında olan peynirlerin sadece 100 gramında günlük ihtiyacı karşılayacak D vitamini bulunuyor. T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi’ne göre (TÜBER) 100 gram peynir ile 2 yaş üstündeki tüm bireyler için önerilen günlük D vitamini gereksiniminin yüzde 33'ü karşılanıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler