Bugün Aşçılar Bayramı...

Bugün Aşçılar Bayramı...

Günde 15 saat çalışıp sigorta primleri asgari ücretten yatan aşçıların bayramı.. Haftanın yedi günü çalışan aşçıların bayramı.. En ufak bir olumsuzluktan günah keçisi seçilen aşçıların bayra..

Bugün Aşçılar Bayramı...
Şef Mustafa Polat
 
14 aydır çalışmayan, kaderlerine terkedilen aşçıların bayramı. Çocuğuna harçlık veremeyip intihar eden aşçının bayramı.. 
 
1470 lira ücretsiz çalışma ödeneğine boyun eğen aşçıların bayramı.. Patronların içki sofralarında kalkmasını beklerken sabahlayan aşçıların bayramı..
 
Günde 15 saat çalışıp sigorta primleri asgari ücretten yatan aşçıların bayramı.. Haftanın yedi günü çalışan aşçıların bayramı.. En ufak bir olumsuzluktan günah keçisi seçilen aşçıların bayramı.. Köle gibi çalışan ama maaş günü geldiğinde patronun dükkana gelmediği aşçıların bayramı.
 
Her yıl sağlıksız çalışma koşullarından ölen aşçıların bayramı.. Kendilerine köle gördükleri ve keyfi isteyince kapının önüne koydukları aşçıların bayramı... 
 
Dolabı boş olan ve pazara gidemeyen aşçıların bayramı.. Parasızlıktan parmağındaki yüzüğünü satan aşçının bayramı..
 
İnşaatlara gündelik işlere giden aşçıların bayramı.. Utanarak hurda toplayan aşçıların bayramı.. Asgari ücrete mahkum edilen aşçıların bayramı..
 
Sonuç iki kere iki beş eder...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler