Teknolojinin hayatımıza girmesi ile beraber doğallığını yitiren mutfak ve tahıl kültürümüzü yaşatmak adına geriye dönük bu geleneklerimizi sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum.
                                    
                                 
                                
                                     
                                      
                            
                            
                              
                            
                                
                                
                                    
	Hedik Nedir?
	Şef Mustafa Polat
	 
	*   Anadolunun en doğal ürünlerinden olan bulgurun yapılamadan en önceki işlemdir buğday kaynatmak.
	 
	*   Buğdayın M.Ö Mezopotamyada evcilleştirilmesi ile hayatımıza temel gıda olarak girmesi bu serüvenin devamlılığını getirdi.
	 
	
	*   Teknolojinin hayatımıza girmesi ile beraber doğallığını yitiren mutfak ve tahıl kültürümüzü yaşatmak adına geriye dönük bu geleneklerimizi sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum.
	 
	*   Anadolunun her köyünde yaşanan bu gelenekler artık günümüzde yok denecek kadar azdır.
	 
	*   Buğdayın kaynatılıp daha sonra taş havanlarda ahşap tokmaklarla dövülerek yada el değirmenleri ile öğütülerek sofralarımıza gelmesi çok zahmetli bir emekti.
	 
	*   Bakır kazanlarda odun yada tezek ateşinde kaynatılan Hedik taze de tüketilirdi. Yozlaşan eski mutfak kültürümüzü kazanmak adına bazı çalışmaların yapılması lazımdır.