Sarı Un Kurdu Yenilebilirmi? Faydası Nedir?

Sarı Un Kurdu Yenilebilirmi? Faydası Nedir?

Sarı un kurdu Avrupa da ilk Yenilebilir böcek oldu. Tabi ki insanın aklına yüzlerce soru geliyor, bir böcek nasıl ve neden yenir. Yıllarca Asya ülke...

Sarı Un Kurdu (Tenebrio Molitor) Yenilebilirmi? Faydası Nedir?
Göktuğ Enes Kaptan "Ar-ge Şefi"
 
Geçtiğimiz günlerde EFSA nın aldığı karar ile sarı un kurdu Avrupa da ilk Yenilebilir böcek oldu. Tabi ki insanın aklına yüzlerce soru geliyor, bir böcek nasıl ve neden yenir. Yıllarca Asya ülkelerinde yemek çeşitliliğini eleştiren avrupalılar nasıl bir böceğin tüketilmesine izin verdi?
 
İzin verme sebebi ise sarı un kurdunun insan sağlığına, yaşamsal aktivitelerine, günlük yaşantısına zarar vermeyecek oluşudur. 
 
Aldığımız ürünlerin arkasındaki o ufak yazıları dikkatli okursanız aslında yıllarca bu familyadan gelen besinleri görmüş olursunuz. TENEBRİO'yu diğer böceklere göre öne çıkaran özelliği. 
 
Çeşitliliği ve protein miktarıdır. Sarı un kurdu şuan da tayland ta kurutulmuş cips şeklinde, iç harç şeklinde ve bütün bir şekilde kullanılıyor. İsminden de anlayacağınız gibi un bakliyat ve kuru ortamları çok sever. 
 
Tenebrio şu an türkiyede aktif olarak kanatlı hayvanlar beslenmesinde kullanılıyor...
 
Aslında yediğimiz tavuk, ördek, kaz gibi kanatlı hayvanlar ile Tenebrio MOLİTOR da tüketmiş oluyoruz. Bu saydığım hayvanların en büyük özelliği besinsel açıdan ve protein açısından çok zengin olmasıdır. 
 
İnsanın aklına şu soru geliyor tüketen her canlı protein kazanıyorsa insanlar bunu neden tüketmesin? İşte 2018 de başlayan çalışmalar 2021 ocak ayında sonuca ulaştı. 
 
Tenebrio MOLİTOR artık legal bir yiyecek... 
 
Ama belirli şartlar sağlanması gerekiyor. Özel çiftlikte üretilme şartı getirildi. Aksi takdirde EFSA yaşanabilecek hiçbir sıkıntıyı göze alamadığını sert bir dille belirtti. Çok yakında kullanım alanlarının zenginleşeceğine eminim. 
 
Türkiye pazarına girişi zor olsada, orta Avrupa da çok yakın zamanda Göreceğiz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler