Altın Sütü Nedir?

Altın Sütü Nedir?

Altın sütün sadece bir bardağında sayısız şifa var! Altın sütünün faydaları nelerdir? Altın sütü nasıl hazırlanır? Ev yapımı altın süt tarifi. Altın süt için kullanılan malzemeler neler...

Altın Sütü Nedir? 
 
Altın süt, son dönemlerde adını oldukça duyduğumuz bir besin. Ana maddesi zerdeçal olan altın süt, ismini de renginden ötürü almıştır. Canlı bir sarı, altın sarısı renge sahip olan bu içeceğin faydaları da saymakla bitmiyor.
 
Altın süt, zerdeçalın yanı sıra süt, karabiber, tarçın gibi birbirinden sağlıklı besinlerin bir araya gelmesi ile ilde ediliyor. 
 
Altın Sütün Sadece Bir Bardağında Sayısız Şifa Var!
 
Altın Sütü Nedir? Tüm dünyada görünen ve ülkemizde de etkisini hala sürdüren korona virüsü ile savaş devam ediyor. Bu dönemlerde vatandaşlar bağışıklık sitemlerini güçlü tutmak için sumaktan kekiğe, bitki çaylarından doğal karışımlara birçok yola başvurdu. Zerdeçal, tarçın, zencefil ve karabiber içeren altın süt de bu listedeki en güçlü savaşçı olarak gösteriliyor. Aktar Esat Güven, kış aylarında ve koronavirüs döneminde hastalıklara karşı kalkan olan altın süt tarifini paylaştı.
 
Koronavirüs salgınıyla birlikte bağışıklığı güçlendirme çabalarının başkahramanı zerdeçal, hem lezzetli hem de birleştiği malzemeler ile altın süte dönüştü. Sadece bir bardağında sayısız şifanın olduğu altın süt, bağışıklığı güçlendirmesi sonrası vatandaşlar aktara akın etti.
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle vatandaşlar vücut direncini güçlendirecek şekilde beslenmeye çalışıyor. Vatandaşlar bunu yaparken, doğanın en iyi savaşçılarını mutfağın baş tacı yapmaya özen gösteriyor.
 
Zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlayarak kansere karşı kalkan oluşturmasıyla bilinen ve ana vatanı Güney Asya olan Zerdeçal, Hint safranı olarak da biliniyor. Son zamanlarda ise bağışıklığı güçlendirici etkilerinin konuşulduğu bu baharat, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde geleneksel tıp tedavilerinde de kullanılıyor. 
 
Zerdeçal ile birlikte Zencefil, tarçın, karabiber ve Hindistan Cevizi yağı süt ile karıştırılıp bağışıklığın güçlenmesine sebep oluyor. Altın süt olarak tabir edilen karışım soğuk kış günlerinde lezzetli bir içecekle içinizi ısıtırken, bağışıklığı da güçlendiriyor.
 
 
Altın Sütü Nedir? Altın süt olarak tanımlanan içeceğe zerdeçallı sütte dendiğini dile getiren Güven Doğal Bitkiler İşletmecisi Aktar Esat Güven, sütün içerisinde bulunan bitkilerde asıl vazifenin zerdeçala ait olduğunu ifade etti.
 
Zerdeçalın kök bir bitki olup zencefilgiller ailesinden geldiğini dile getiren Aktar Güven, “Anavatanı  Asya olup Hindistan Bangladeş gibi ülkelerde yetişir. Zerdeçala baharatların baş tacı diyebiliriz çünkü zerdeçal çok güçlü bir antioksidandır. Enflamasyonu yok etmede üstün bir güce sahiptir. 
 
Zerdeçal bu özelliğini içeriğindeki Curcumin maddesinden almaktadır. Zerdeçal bu yeteneği ile kireçlenme ve eklem iltihaplarında, kolestrolde, nörolojik rahatsızlıklarda, insülin direncini dengelemede, hem ishal ve hem de kabızlıkta, kilo vermede, kansere karşı vücudu korumada oldukça  yararlıdır.” Şeklinde konuştu.
 
Ayrıca zerdeçalın herkeste mevcut olan Candida Mantarı ile en iyi mücadele eden savaşçı olduğuna dikkat çeken Güven, zerdeçalın içeriğindeki hammadde Curcuminin bağırsaklarda emilimini kolaylaştırmak için mutlaka Karabiberle birlikte kullanılması gerektiğini ve bu sayede zerdeçalın fayda gücünün en az 100 kat daha arttığının tıbben de kabul gördüğünü söyledi.
 
“Herkes tarafından Altın Sütü kullanılabilir”
 
Zerdeçalın herkes tarafından kullanılabileceğini ve biyokimyasal kan sayımlarında hiçbir yan etkisi olmadığının tespit edildiğini ifade eden Güven, yalnızca hamileler ile iki yaş altı çocukların doktorundan izinsiz kullanmalarının uygun olmadığının da altını çizdi.
 
Zerdeçalın süte katılmasıyla birlikte altın rengi bir görünüm kazanmasına sebep olduğu için “Altın Süt” adını aldığını söyleyen Aktar Güven, “Bende yıllardır kullanıyorum. Altın Sütün yapımında Zerdeçalla birlikte karabiber, zençefil, tarçın, bal ve hindistan cevizi yağı konulabiliyor. İsteyenler kakulede katabilir ancak kan sulandırıcı kullananlar zençefilsiz yapmalı ve iki yaş altı çocuklar ile hamilelerin bu karışımı tüketmemesi gerekiyor” dedi.
 
“Altın Sütünün Faydaları saymakla bitmiyor”
 
Altın Sütü Nedir?
“Enflamasyonu yok edici sayesinde bağışıklık sistemimizi baskılayan zararlı bakterileri imha yoluyla ümmun sistemimizi güçlendirmede oldukça faydalı olabilir. Vücuttan zehrin atılmasına katkı sağlıyor. Unutkanlıkta etkin bir yardımcı, Vücut direncimizi artırıyor, Sivilce akne oluşumuna engel oluyor, Kilo vermeyi kolaylaştırıyor, Bağırsak ve mide şişkinliklerine iyi geliyor, Vücudumuzdaki çeşitli ağrıları (romatizma eklem gibi) azaltıyor, Karaciğeri desteklemede önemli işleve sahip, Kolesterole etkisi ile kalp-damar sağlımıza yararlı bir içecek”
 
Altın Sütü Nasıl hazırlanır?
 
Zencefilin troidlere olan faydalı katkısı ile troid fonksiyonel bozukluğu olanlara iyi gelebileceğini söyleyen aktar Güven, 1 su bardağı süte 1'er tatlı kaşığı zerdeçal ve bal,1'er çay kaşığı zencefil,tarçın ve hindistan cevizi yağı ile yarım çay kaşığı karabiberin yeterli olduğunu isteyenlerin yarım çay kaşığıda kakule tozu ekleyebileceğini belirtti.
 
Hazırlanan baharatların ısıtılmış süte karıştırılması gerektiğini aktaran Güven, “hindistan cevizi ile balın ise sütün ateşten alınıp ılık hale dönüşünce katılması gerekiyor. Günde en fazla 2 defa içilebilir. Gece yatmadan önce içilmesinin ardında rahat uykuya dalmayı sağlar. Sağlığımız en büyük hazinemizdir lütfen koruyalım kollayalım” dedi.
 
Neden Uyumadan Önce Altın Karışım İçmelisiniz?
Altın süt mucizesiyle tanışmayan var mı? İçeriğinde alternatif tıbbın çok uzun yıllardır şifa kaynağı malzemelerini barındıran altın karışım, bu yazıda merak edilen tüm başlıklarıyla açıklandı!
 
Dakikalar içinde şipşak hazırlayıp afiyetle tüketebileceğiniz altın süt faydaları, iyileştirdiği ve önlediği hastalıklar bir de üzerine zayıflatıcı özellikleri ile mutlaka denenmeli!
 
Kilo kontrolü sürecinde çok işinize yarayacak, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek, sindirimi kolaylaştıracak farklı farklı özelliklere sahip, oldukça önemli faydaları bulunan, son zamanların popüleri ‘altın karşım’ içeceğini detaylıca inceleyelim:
 
Altın Sütünün Faydaları Nelerdir? Altın Süt Nedir?
 
Baharatların gücünden ilham alarak hazırladığımız karışımdır.
Bu karışımda en önemli baharat zerdeçaldır.
Şifalı bir baharat olan zerdeçalın faydaları tabii ki saymakla bitmez bir de sütle birleşince bu özelliğini iki katına çıkarabiliyor.
 
Altın Sütü Nedir?
Zerdeçalın yanında karabiber, Hindistan cevizi yağı, isteğe göre tarçın eklenmesiyle de altın süt ortaya çıkıyor.
Altın süt nasıl yapılır? Sorunuz için yazının ilerleyen bölümlerinde tarifine değineceğimiz ve uzmanlarca da tavsiye edilen altın süt, her gece mutlaka tüketilmelidir. Neden mi? İşte sizler için özel olarak derlediğimiz 8 muhteşem yanıtı!
 
Her Derde Deva Altın Sütün 8 İnanılmaz Faydası
İçeriğindeki ana etmen olan zerdeçal ‘curcumin’ maddesi içermektedir. Curcumin maddesi özellikle demans ve Alzheimer hastalarının ilaçlarının da temel maddesidir. Yani hafıza güçlendirmeye birebirdir.
 
Unutkanlığı önlemede öncü Curcumin, ayrıca antioksidan özelliği sayesinde immün sistemi güçlendirerek kansere karşı koruyucudur. Hatta birçok çalışmada kanser hücrelerini yok ettiği yer almaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki curcumin, zerdaçalın karabiber ve zeytinyağıyla birleşmesi sonucunda açığa çıkmaktadır.
 
Gece yatmadan önce tüketildiğinde vücudun uykuya geçişini hızlandırır.
Özellikle huzursuz bacak sendromu yaşayanlar için bu faktör çok önemlidir.
Gece, uykuda vücudun yenilenmesini hızlandırır ve vücudu dinlendirir.
Mide ve bağırsak sisteminin düzenliliğini sağlamaktadır.
Sindirimi rahatlatır, reflü ve ülsere karşı iyileştirici özelliğe sahiptir.
Vücudun toksinlerden arınarak rahatlamasına yardımcı olur.
 
Altın Süt Tarifi
Altın Süt Zayıflatır Mı?
Kandaki insülin seviyesini dengeye getirerek insülin metabolizmasını düzenlemeye yardımcı olduğu için zayıflamada da etkisi büyüktür.
 
Özellikle diyet ve egzersizle birlikte yapıldığında etkisi artmaktadır.
Metabolizma hızlandırıcı rolü bulunmakla beraber bel çevresinden yağ yakımına yardımcı olmaktadır.
altın süt faydaları
 
Altın Sütü Nedir? Altın Süt Ne Zaman İçilir?
Yazımın diğer kısımlarında da belirttiğim gibi gece yatmadan önce içilirse uykuda vücudun kendini yenilemesine yardımcı olur.
Ancak içerisine şeker veya bal ilavesi yapılmamalıdır.
Eğer gece geç saatlerde yatılacaksa o gün tüketilmemelidir.
Gece 23.00 sonrası tüketim önerilmez!
Gebelik ve emzirme dönemindeki kadınlar için tavsiye edilen bir içecek değildir.
 
Altın Süt Nasıl Yapılır
Gece Uyku Öncesi 1 Bardak! Altın Süt Nasıl Yapılır?
Yapımı oldukça basit, zamanınızdan da almayan altın sütün önce malzemelerinden başlayalım:
 
Altın Süt İçin Kullanılan Malzemeler:
 
1 su bardağı yarım yağlı süt
1 çay kaşığı toz zerdeçal, karabiber, tarçın
Birer çay kaşığı zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı
İsteğe göre karanfil ve kakule
 
Altın Süt Hazırlanış Tarifi:
 
Cezvenize önce sütü alarak hazırlamaya başlayın.
Sütünüz biraz ılıdıktan sonra 1 çay kaşığı toz zerdeçalı ilave ederek kaynamaya bırakalım.
Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra birer çay kaşığı karabiber ve toz tarçın ilavesini yapabilirsiniz.
İsteğe göre birer çay kaşığı zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı eklenebilir. Afiyet olsun 
 
Ev Yapımı Altın Süt Tarifi
 
Ev Yapımı Altın Süt İçin Malzemeler:
 
*2 su bardağı süt (inek sütünün yanı sıra Hindistan cevizi sütü ya da badem sütü de kullanabilirsiniz)
*2 çay kaşığı tarçın
*2 çay kaşığı zerdeçal tozu
*Bir tutam karabiber
*1 çorba kaşığı bal
 
Ev Yapımı Altın Süt Hazırlanış Tarifi:
 
Sütü cezveye alın ve kısık ateşe koyun. İçine tarçın, zerdeçal ve karabiberi ekleyin kaynayana kadar güzelce karıştırın. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan ve karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Ardından balı ilave edin. Güzelce karıştırın ve sıcak iken tüketin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler