Meyve ve Sebzeleri Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Meyve ve Sebzeleri Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Günümüze kadar gerek teknolojinin etkisi gerek gastronominin yol almasıyla, güvenli ve doğru şekilde gıdaları korumayı başarmışlardır.

Meyve ve Sebzeleri Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
 
Meyve Sebzeleri Dondurmadan Önce Yapılması Gerekenler...
 
Her şey zamanında güzeldir gerçeği varken, sizlere asıl güzel olanın mevsimi olmayan ürünleri ilk günkü gibi taze bulabilmek ve tüketebilmenin verdiği mutluluğu anlatmak isteriz…
 
Bu yaşamınızdaki süreç için de yediğiniz içtiğiniz tükettiğiniz gıdalar için de geçerlidir. Lezzetli bir yemeğin mutlulukla alakalı olduğunu düşünürsek hiç de yanılmış olmayız değil mi? 
 
Bizler tabii ki işin saklama tekniklerinden sağlıklı beslenme ve gıda kısmına yoğunlaşıp, sizlere birkaç öneri de bulunacağız. Bu önerilerle sadece hayatınızı kolaylaştırmayıp, aynı zamanda iyi beslenebilmenin mümkün olduğunu hatırlatmak isteriz.
 
Meyve Sebzeleri Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzyıllardır insanoğlu gıdaları saklamanın birçok yolunu bulmak için canla başla çalışmış, günümüze kadar gerek teknolojinin etkisi gerek gastronominin yol almasıyla, güvenli ve doğru şekilde gıdaları Türk Aşçı Haberleri korumayı başarmışlardır. Şimdi sizlere her mevsim bir sonraki mevsim için hazırlık yapabileceğiniz şekilde hangi yiyecekler nasıl dondurulmalıdır ve nasıl muhafaza edilmelidir kısaca bahsedeceğiz…
 
Öncelikle dondurma işlemleri öncesi atılması gereken temel adımları bilmemiz gerekiyor. Bu temel adımları bildikten sonra gerisi oldukça basit! 
 
İlk günkü kadar taze meyve sebzeler elde etmek için dikkat edilmesi gereken altın kurallar;
 
1. Seçtiğiniz meyve ve sebzeler ne kadar sezonunda ve özel seçildiyse o kadar iyi sonuçlar elde edersiniz.
 
2. Satın aldığınız her meyve ve sebzeyi en ince ayrıntısına kadar bol suyla yıkamak sağlığınız için dikkat edilmesi gereken en önemli adım. Gerekirse sebzeleri sirke koyduğunuz bir leğende bol suda bekletin ve böylece tüm toprağından ya da üzerindeki ilaçlardan kurtulmasını sağlarsınız.
 
3. Sebzeler için dondurma işleminden önce yiyecekleri çok kısa süre (ortalama 2-3 dakika) tuzlu ve kaynar suda haşlayın. Bu sürenin olması gerekenden fazla olmamasına dikkat edin. Yani pişmiş bir yemeği saklamanın ne kadar kötü sonuçlar doğurabileceğini hayal ederek hareket edebilirsiniz. 
 
Meyve Sebzeleri Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Bu sebzelerden bazıları; brokoli, karnabahar, havuç, patlıcan, Brüksel lahanası, bezelye, iç bakla, mantar, ıspanak, domates, taze fasulye, patates, soğan, kuşkonmaz…
 
4. Haşlama işleminden hemen sonra şoklamayı ihmal etmeyin. Yani bol buz ve su dolu bir kabın içine hızlıca alacağınız sebzelerin pişme işlemini böylelikle sona erdirebilirsiniz. Unutmayın ki soğuk suyun ve buzun sebzeleri dirileştirme, rengini ve vitaminini kaybettirmeme özelliği vardır.
 
5. Daha sonra bu sebzelerin bozulmalarını önlemek için buzlu sudan çıkarıp çok iyi bir şekilde kurutun. Böylelikle bakteri üreme ihtimalinin de önüne geçmiş olursunuz.
 
6. Bu işlemler bittikten hemen sonra sebzeleri koyacağınız porsiyonluk poşetlere yerleştirin, mutlaka üzerine hafif bastırarak havasını aldırın ve ağızlarını sıkıca kapatın veya imkanınız varsa vakumlayın.
 
7. Meyve özelinde konuşacak olursak eğer kabuklu bir meyveyi dondurmak isterseniz mutlaka soyun ve kötü görünen kısımlarından kurtulun.
 
Meyve Sebzeleri Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
8. Tabii bu meyve büyük bir meyveyse dondurmadan Türk Aşçı Haberleri önce hem dondurucuda yer kaplamaması hem de dondurma işlemini hızlandırmak için dilediğiniz ölçülerde dilimleyin.
 
9. Akabinde herhangi bir nem kalmayana kadar tekrar tekrar kurulayın. Aksi halde bozulabilme ihtimalini artırmış olursunuz.
 
Bu meyvelerden bazıları;
 
Elma Nasıl Dondurulur? 
Elmaları saklamanın en basit yolu soyduktan sonra parçalara bölmek ve paketlemektir. Kararmalarını önlemek içinse paketlemeden önce limonlu suda bekletip kurutmak yeterli olacaktır.
 
Muz Nasıl Dondurulur? 
Muz gibi kabuğu soyulup hemen tüketilen meyve çeşitlerinde tek yapmanız Türk Aşçı Haberleri gereken soymak ve dilimlemek. Ardından hava almayacak şekilde dondurabilirsiniz.
 
Böğürtlen, yaban mersini: İyice yıkayıp temizlenmesi gereken noktaları temizleyin ve kurutun. Ardından dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
 
Meyve Sebzeleri Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Limon Nasıl Dondurulur? 
Limon ya da portakalı dondurmak istiyorsanız, suyunu sıkıp buz kalıplarına veya plastik şişelere doldurun. Ardından ağzı veya üzeri kapalı bir şekilde dondurun.
 
Kivi Nasıl Dondurulur? 
Kiviyi dondurucuya atmak aklınıza gelmeyebilir ancak tıpkı muzda olduğu gibi kabuğunu soyup dilimleyip paketleyebilirsiniz.
 
Kavun Nasıl Dondurulur? 
Kavun kaşığıyla küçük kavun topçukları yapın ve suyunun akmasını bekleyin. Ardından poşetleyip dondurabilirsiniz.
 
Ananas Nasıl Dondurulur?
Ananası soyup ortasını çıkarın ve etrafını parçalara ayırın. Suyunu da limon gibi buz kalıbında veya plastik şişelerde dondurabilirsiniz.
 
Avokado Nasıl Dondurulur?
Saklaması en zor meyvelerden bir tanesi olan avokadoyu Türk Aşçı Haberleri hazırlarken püre haline getirmeniz ve kararmasını engellemek için üzerine limon suyu sıkmanız yeterli olacaktır.
 
Çilek Nasıl Dondurulur?
Dondurmadan önce yıkayın ve temizleyin. Ardından ister bütün ister Türk Aşçı Haberleri ikiye bölüp muhafaza edeceğiniz poşetlere alın. Daha sonra ağzı kapalı olarak dondurucuya uğurlayabilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler