Karatay Belediyesinden Sosyal Projeleriyle Glutensiz Ürünler

Karatay Belediyesinden Sosyal Projeleriyle Glutensiz Ürünler

Proje kapsamında ekmeğin yanı sıra artık glutensiz simit, glutensiz pasta ve Bağışıklık sisteminde koruyucu glutensiz kurabiye de üretiliyor...

Karatay Belediyesinden Sosyal Projeleriyle Glutensiz Ürünler...
 
Konya’nın Karatay Belediyesi, çölyak hastalarının ihtiyacı olan glutensiz unlu mamulleri, ilçede kurduğu büfelerle karşılıyor. Belediye, bunun yanı sıra il dışından gelen talepleri de karşılıyor.
 
Karatay Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2019’da üretimine başladığı glutensiz gıda ürünleri, yoğun talep görüyor. Sadece Konya’da değil, Konya sınırlarını aşarak Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce çölyak hastasının ilgisini çeken projede ürün çeşitliliği de gün geçtikçe artıyor. 
 
Sosyal Projeleriyle Karatay Belediyesinden Glutensiz Ürünler
Proje kapsamında Glütensiz Mutfak'da ekmeğin yanı sıra artık glutensiz simit, glutensiz pasta ve Bağışıklık sisteminde koruyucu glutensiz kurabiye de üretiliyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projeyle çölyak hastalarının mağduriyetinin giderilmesi bağlamında Konya’da önemli bir eksikliği giderdiklerini belirterek, “Her ay 75 bin adet glutensiz unlu mamulün üretildiği projemizden Konya’nın yanı sıra birçok ilden binlerce vatandaşımız faydalanıyor” dedi. 
 
Sosyal Projeleriyle Karatay Belediyesinden Glutensiz Ürünler
Konya’da, tespit edilmiş bin 700'ün üzerinde çölyak hastası bulunuyor. Sosyal belediyecilik projeleriyle öne çıkan Karatay Belediyesi de çocuklar ve aileleri için yaşamı adeta bir kâbusa dönüştüren çölyak hastalığına karşı verilen mücadeleye destek olmak için harekete geçmişti. 
 
Sosyal Projeleriyle Karatay Belediyesinden Glutensiz Ürünler
Bu kapsamda Konya Çölyak Derneği yönetici ve üyelerinin yanı sıra birçok kurum ile kuruluşla çalışma yapan belediye, ailelerin glutensiz ürünlere ulaşma konusundaki mağduriyeti gidermek için 2019 yılı itibariyle Karatay Halk Ekmek Fabrikası'nda glutensiz ekmek üretimine başladı. 
 
Sosyal Projeleriyle Karatay Belediyesinden Glutensiz Ürünler
Bir yıldır Karatay Belediyesi tarafından sürdürülen proje sayesinde Çölyak hastaları, artık Konya dışından glutensiz ekmeklerini sipariş vermek zorunda kalmıyor. Karatay Belediyesi bunun yanı sıra ilçenin farklı noktalarına glutensiz ekmek büfeleri de kurarak vatandaşın söz konusu ürünlere daha kolay ulaşmasına katkı sunuyor. 
 
Öte yandan Selçuklu ve Meram Belediyesi de bu projeye destek vererek Konya’nın çeşitli noktalarına glutensiz ekmek büfesi açtı. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler