Düğlek Nedir? "Dülek"

Kavunun Anadolu’ya gelişi ise Romalı misyonerlerce 15. Yy da olduğu düşünülüyor. Sıcak iklimleri seviyor. Özellikle toprağın ısınması ile toprakla buluşması isteniyor bu..

Düğlek Nedir? "Dülek"
Şef Selma Atabey‎
 
Kavunun kökeninde Afrika olduğunu biliyor muydunuz? Evet gen merkezi Afrika ve Hindistan olarak geçiyor yazılı kayıtlarda. İk kültüre alınış tarihi olarak da M.Ö. 3000 tarihi gösteriliyor. Çünkü daha önceki tarihlerde her hangi bir iz bulunmuyor kavun ile ilgili. 
 
Düğlek Nedir? "Dülek"
Ancak M.Ö. 2400’ lü yıllara ait yapılan kazılarda bulunan eski eserler üzerinde kavuna benzer meyve figürleri bulunuyor mesela. Ayrıca Çin’ de Ch’ ian Shan Yang yöresinde yapılan kazılarda tarihi tam belirlenememiş olması ile birlikte bazı kavun tohumları görülmüş. 
 
Düğlek Nedir? "Dülek"
Kavun Anadolu’ya Ne Zaman Geldi?
Kavunun Anadolu’ya gelişi ise Romalı misyonerlerce 15. Yy da olduğu düşünülüyor. Sıcak iklimleri seviyor. Özellikle toprağın ısınması ile toprakla buluşması isteniyor bu nedenle.
 
Düğlek Nedir? Dülek Nedir?
 
 
Düğlek olmamış kavun demek Muğla yerelinde. Manisa ve Denizli’de ise kavunun kendisine Düğlek deniyor. Muğla’da kavun ve karpuz çok yetiştirilen meyvelerdir. 
 
Düğlek Nedir? "Dülek"Yerli üretim kavun ve karpuzlar yaz boyunca sofralarımızın buz gibi misafiri oluyor.
 
Ama olmamış hali de farklı şekillerde değerlendiriliyor. Reçeli yapılır mesela veya turşusu. 
 
Düğlek Reçeli Ve Turşusu...
 
Bugün reçelini ve turşusunu yapalım istedim sizinle birlikte. Bu nedenle elimizde olan miktarı ikiye bölerek azar azar yaptım. Bu ölçülerle küçük boy kavanozlar yeterli oldu.
 
Şef Selma Atabey‎'in En İyi Reçel Çeşitlerinden  Düğlek Reçeli, En İyi Lezzetlerden Ve Yöresel Turşu Tariflerinden Düğlek Turşusu tarifi için tıklayınız...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler