Daü'de Yeni Öğrenciler İçin Açık Mutfak Günü...

Daü'de Yeni Öğrenciler İçin Açık Mutfak Günü...

Daü Turizm Fakültesi Öğretim Görevlileri Kurtuluş Özbaşar, Münevver Gürel ve Okutman Pınar Barut’tan 2020-2021 Akademik Yılı’nda...

Daü'de Yeni Öğrenciler İçin Açık Mutfak Günü...
DAÜ Turizm Fakültesi, geçtiğimiz günlerde DAÜ Turizm Fakültesi’nde yeni öğrenci adayları için “Açık Mutfak Günü” başlıklı bir etkinlik düzenledi. Söz konusu etkinlik, DAÜ Turizm Fakültesi’nin; Aşcılık bölümü, Gastronomi bölümü ve Mutfak Sanatları bölümü ile Pastacılık ve Ekmekçilik programlarına DAÜ Öğrenci Seçme, Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sistemi ile yerleşen yeni öğrenci adayları için düzenlendi.
 
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, geçtiğimiz günlerde DAÜ Turizm Fakültesi’nde yeni öğrenci adayları için “Açık Mutfak Günü” başlıklı bir etkinlik düzenledi. Söz konusu etkinlik, DAÜ Turizm Fakültesi’nin; Aşcılık Mesleği hakkında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Pastacılık ve Ekmekçilik programlarına DAÜ Öğrenci Seçme, Yerleştirme ve Burs Sistemi ile yerleşen yeni öğrenci adayları için düzenlendi.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Yaptığımız Araştırmada;
Öğrenciler, etkinlik kapsamında DAÜ Turizm Fakültesi binası girişinde oluşturulan stantta kayıtlarını yaparak önlüklerini giydi, maskelerini taktı ve etkinliğe kampüs turu atarak başladı. Kampüs turunun ardından, fakülte binasını gezen öğrenci adayları, DAÜ Turizm Fakültesi’nin tam donanımlı mutfaklarını gezerek, şef akademisyenler ile tanıştı ve onlardan bilgi aldı.
 
Geniş Kariyer Olanakları Var
DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Görevlileri Kurtuluş Özbaşar, Münevver Gürel ve Okutman Pınar Barut’tan 2020-2021 Akademik Yılı’nda alacakları eğitim ile ilgili detaylı bilgi edinen öğrenciler, alanlarında pek çok ulusal ve uluslararası ödüller almış şeflerin kendilerine verdiği bilgileri ilgiyle dinledi. 
 
Daü'de Yeni Öğrenciler İçin Açık Mutfak Günü
DAÜ Turizm Fakültesi’nin şef akademisyenleri, mutfakların tam donanımlı ve teknolojik altyapıya sahip olduğunu ve öğrencilere profesyonel bir mutfağın çalışma ve işletme ilkelerini kavrama olanağı sağladığını belirtti. Uygulama ile desteklenen eğitim programının sağlayacağı avantajlara değinen şef akademisyenler, öğrencilerin mezuniyet sonrasında turizm sektörünün oldukça geniş kariyer seçeneklerinden tercih yapma imkanına sahip olacaklarının altını çizdi.
 
Michelin Yıldızlı Şeflerle Çalışma Fırsatı
Mutfak turunun ardından öğrenci adayları fakülte konferans salonunda DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ali Öztüren ile Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güven Ardahan’ın yanı sıra, fakülte öğretim üyeleri ile de tanışma ve sohbet etme imkanı buldu. 
 
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, yurtdışında Michelin yıldızlı restoranlarda dünyaca ünlü şefler ile staj yapma veya çalışma imkanı bulan DAÜ öğrencilerinden bahsetti. DAÜ Gastronomi Turizmi Fakültesi’nde Alman şef Rene Klinkmüller, İngiliz şef Richard O’Connell ve İtalyan şef Claudio Chinali gibi isimlerin ders verdiğini belirten Prof. Dr. Kılıç, aynı zamanda her yıl 2 Michelin yıldızlı İngiliz şef Tom Aikens’e öğrenci yolladıklarının da altını çizdi. Açık Mutfak Etkinliği, öğrenci adayları ve aileleri için verilen kokteylin ardından sona erdi.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler