Sucuk Bağırsağı Nasıl Yapılır?

Sucuk Bağırsağı Nasıl Yapılır?

Bir dananın ince bağırsağının uzunluğu ne kadardır? Bağırsak nasıl temizlenir? Sucuk yapıla 'cak olan bağırsak nasıl kurutu 'lur? Muğla mutfak kültüründe sucuk bağırsağı ne kadar...

Sucuk Bağırsağı Nasıl Yapılır?Sucuk Bağırsağı Nasıl Yapılır?
"Mutfak Araştırmacısı Şef Timur Kocabıçak"
 
Muğla mutfak kültüründe sucuk bağırsağı nedir? Sucuk bağırsağı nasıl yapılır? Muğla mutfak kültüründe sucuk bağırsağının önemi nedir? Sucuk bağırsağı dananın hangi bağırsağından yapılır?
 
Bir dananın ince bağırsağının uzunluğu ne kadardır? Bağırsak nasıl temizlenir? Sucuk yapılacak olan bağırsak nasıl kurutulur? Muğla mutfak kültüründe sucuk bağırsağı ne kadar sürede kurur?
 
İşte Tüm Bu Sorularınızın Cevabını;
Yöresel Muğla Yemekleri ve Muğla mutfak Kültürüne ciddi katkıları ile bilinen Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı ve Mutfak araştırmacısı şef Timur Kocabıçak’ın kaleminden kendi yorumu ile bu haberimizde bulacaksınız. 
 
Mutfak araştırmacısı Timur Kocabıçak’ a mevcut bilgileri ile Türk mutfağına katkılarından dolayı teşekkür ederiz...
 
Paylaştığım resmin ne olduğunu ilk bakışta anlamak zor gibi görünse de, yazdıklarımı okuduğunuzda kültürümüzün önemli bir parçası olduğunu anlayacaksınız.
 
Bu paylaşımda sizlere Sucuk yapımında kullanılan en önemli malzeme olan bağırsaktan bahsedeceğim.
 
Sucuk sığır ve dananın ince bağırsağına doldurulur. Sucuk doldurulacak ince bağırsağın önce belirli işlemlerden geçirilerek kurutulması gerekir.
 
Bir dananın ince bağırsağı 25 metre ile 40 metre arası uzunluktadır. Hayvan kesildikten sonra ince bağırsağına tazyikli su verilir. Bir yandan iki parmak arasında sağılarak içindeki pislik temizlenir. Temizlenen bağırsak ters çevirilerek pompa vasıtasıyla şişirilerek içine hava doldurulur. 
 
Şişirilen bağırsak iple bağlanır...
Sucuk Bağırsağı Nasıl Yapılır?
Gölgede kurutulmak üzere asılır. Asılan yerde hava döngüsü olmalıdır. Sıcaklık ve havanın etkisiyle 1 haftadan uzun bir sürede kurutulur.
 
Kuruyan bağırsaklar sucuk üretiminde kullanılır. Geleneksel Muğla sucuğunda sadece bu bağırsaklar kullanılır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler