İngiliz Medyasından Türk Mutfağına Yoğun İlgi...

Sekizinci British Kebab Awards İş, Siyaset, Sanat ve Spor Dünyasından İsimleri Bir Araya Getirdi. İngiltere'de bulunan Türk Mutfağı başta kebap olmak üzere zenginliğiyle İngil...

İngiliz Medyasından Türk Mutfağına Yoğun İlgi...
 
Londra’da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Britanya Kebap Ödülleri törenine 1200’den fazla seçkin davetli katıldı...
 
Geleneksel Türk Mutfağı İngilizlerin ilgi odağı oldu
Sekizinci British Kebab Awards İş, Siyaset, Sanat ve Spor Dünyasından İsimleri Bir Araya Getirdi. İngiltere'de bulunan dünya mutfağı pazarında oldukça yer etmiş olan Türk Mutfağı başta kebap olmak üzere zenginliğiyle İngiltere'de her geçen gün daha vazgeçilmez hale geliyor.
 
Türkiye'den zincir restoranlarında yapmış oldukları girişimlerle birlikte bilinirliği artan Türk mutfağı, tüm dünyada olduğu gibi İngiltere'de de değişik lezzetleriyle ün salıyor.
 
Londra'da ünlü isimler bir araya geldi
Londra'da 8.'si düzenlenen British Kebap Awards; Lambeth Belediye Başkanı ve CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş'un ev sahipliğinde İngiltere'nin iş, siyaset, sanat, spor dünyasını bir araya getirdi. Ödül töreni, Türkiye'nin tanıtım faaliyetine gastronomi, kültürel ve turizm açısından çok önemli katkı sağladı.
 
 
İngiltere'nin başkenti Londra'da Park Plaza Westminster Otel'de bu yıl 8'incisi düzenlenen Britanya Kebap Ödülleri (British Kebap Awards) gecesi görkemli bir törenle sahiplerini buldu. 
 
Gecenin açılış konuşmasını yapan Lambeth Belediye Başkanı ve CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş, kebap işletmelerinin İngiltere ekonomisinin en dinamik unsurlarından birisi olduğunu söyledi.
 
Londra'da her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Anadolu Mutfağı, Osmanlı ve Türk Mutfağından Britanya Kebap Ödülleri törenine 1200'den fazla seçkin davetli katıldı. 
 
Londra'nın Müslüman Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan  törende yaptığı konuşmada; yakın arkadaşı Lambeth Belediye Başkanı İbrahim Doğuş'un Londralı toplumlar için yaptığı çalışmalardan gurur duyduklarını belirterek, dünyanın en güzel başkentinde en güzel kebaplar pişiyor'' dedi.
 
 
200'den fazla Milletvekili katıldı
Törene gün boyu mecliste yoğun çalışmalar yapan İngiliz Parlamentosu milletvekillerinin ilgisi yoğun oldu. Carolyn Harris, David Amess ve Bambos Charalambous, David Lammy, David Warburton, Afzal Khan, Angus McNeil, Angela Rayner, Alex Sobel, Mick Whitley, Mary Foy, Kim Johnson gibi 200'den fazla milletvekiliyle aralarında Lord Karan Bilimoria'nın da olduğu çok sayıda Lordlar Kamarası üyesinin de yer aldığı gecede, İngiltere'nin farklı bölgelerinde bulunan kebap işletmelerinin yanı sıra onlarca belediye başkanı ve çok sayıda meclis üyesi katıldı.
 
İngiliz medyasından büyük ilgi
Britanya'da yasayan Türklerin her geçen gün daha görünür olmaya başladıkları bir dönemde İngiliz medyasının ulusal tüm gazete, TV ve radyolarının törende hazır bulunması dikkat çekti. BBC'nin en ünlü radyo spikerleri Scott Mills ve Chris Stark tarafından sunulan törene İngiltere'nin en büyük online yemek sipariş sitesi olan Just Eat'in yanı sıra Cobra b, Big K, Booker, Hopkins, Unilever, Quandoo, Toyota ve Altan&Co gibi firmaların sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte 16 kategoride seçilen ‘En İyi Kebap İşletmeleri'ne ödülleri takdim edildi.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler