Gaziantep Gastronomi Tanıtım Günleri Devam Ediyor

Gaziantep Gastronomi Tanıtım Günleri Devam Ediyor "UGEF"

Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünyanın önde gelen mutfakları arasında yer alan Gaziantep yemekleri ile Anadolu'nun diğer lezzetleri Başkent Ankara’nın dama..

Gaziantep Gastronomi Tanıtım Günleri Devam Ediyor "UGEF"
 
Başkentte, Uluslararası Gastronomi Federasyonunca düzenlenen "Gaziantep Gastronomi Tanıtım Günleri" başladı.
 
Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünyanın önde gelen mutfakları arasında yer alan Gaziantep ile Anadolu'nun diğer lezzetlerinin yer aldığı etkinlik, Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.
 
Festivalin açılışında, baklava ile acılı çiğ köfte yeme yarışması düzenlendi.
 
Birbirinden ilginç yarışmalara da ev sahipliği yapacak etkinlikte, Filistin, Hırvatistan, Cezayir, Belçika gibi ülkelerden önemli gastronomi uzmanları jüri olarak yer alacak.
 
ANFA Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi, Gaziantep Gastronomi Tanıtım Günleri’ne ev sahipliği yapmaya başladı. Uluslararası Gastronomi Federasyonu tarafından düzenlenen Tanıtım Günleri, 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında tüm Başkent halkının ziyaretine açık olacak.
 
Meşhur Antep yemekleri, Ankaralıların ayağına geldi! Uluslararası Gastronomi Federasyonu tarafından düzenlenen Gaziantep Gastronomi Tanıtım Günleri 30 Ocak 2020 Perşembe günü itibariyle ANFA Altınpark Fuar Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 
 
Gaziantep’in dünyaya nam salmış lezzetlerinin Başkent Ankara halkına sunulacağı Tanıtım Günleri etkinliği, 2 Şubat Cumartesi gününe kadar devam edecek.
 
Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünyanın önde gelen mutfakları arasında yer alan Gaziantep yemekleri ile Anadolu'nun diğer lezzetleri Başkent Ankara’nın damağını şenlendirecek. Uluslararası Gastronomi Federasyonu tarafından düzenlenen Gaziantep Gastronomi Tanıtım Günleri ANFA Altınpark Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Tanıtım Günleri’nin ilk etkinliği, baklava ve acılı çiğ köfte yeme yarışması oldu.
 
Açılış töreninde bilgi veren Tanıtım Günleri organizasyon sorumluları ,Gaziantep’in dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinden biri olduğunu hatırlatarak, Anadolu’nun dünyaca ünlü gastronomi birikimi ve kültür zenginliğini Ankaralılara tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.
 
Yaklaşık 100 bine yakın katılımcı ile kapılarını açan etkinlikte, 100 bin porsiyon yemek tüketilmesi hedefleniyor. Birbirinden ilginç yarışmalara da ev sahipliği yapacak olan festivalde aşçılık okullarının öğrencileri, genç yetenekler, gastronomi akademilerinden iddialı isimler, ev hanımları ve engel tanımayan özel aşçılar, hünerlerini sergileyecek. Festivalde birbirinden ilginç yarışmalar da organize edilecek. 
 
Sadece Antep Mutfağı ve yemekleri değil, 81 ilimizden aşçılar, Ustalar ve Yemek kategorilerinde birbirlerine meydan okuyacak. Jüride ise ünlü isimler de olacak. Tanıtım Günleri’ne Filistin, Hırvatistan, Cezayir, Belçika gibi ülkelerden de önemli gastronomi uzmanlarının katılacağı bildirildi.
 
30 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak etkinlikte Gaziantep yemekleri başta olmak üzere 81 ilin Anadolu mutfağına has yemekleri sunulacak.
 
Girişlerin ücretsiz olacağı  Gastronomi Festivali 10:00 ile 21:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler