Alanya Avokado 'sının Lezzeti Türk Şeflerinin Menüsünde...

Akdeniz Bölge Başkanı ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu, Alanyalı Aşçılar Hakan Kıraç, Haşim Hüseyin Sönmez, Eshabil Karaman...

Alanya Avokado 'sının Lezzeti Ünlü Türk Şeflerinin Menüsünde...
TAH - Sadi GÜR
 
Bu yıl 4. kez yapılan Samsun Gıda Fuarı’na katılan Alanyalı Aşçılar Alanya avokadosunu ve bölgede yetişen tropikal ürünleri tanıttı. 
 
Samsun Gıda Fuarı 4. kez kapılarını açtı;
21 Kasım Perşembe günü başlayan ve 3 gün süren fuara Türkiye Aşçılar Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu, Alanyalı Aşçılar Şef Hakan Kıraç, Şef Haşim Hüseyin Sönmez, Şef Eshabil Karaman, Şef Hasan Şahin ve Şef Kübra Demirel katılım gösterdi. 
 
Şinasi Karanlıkoğlu ve ekibi fuarda Alanya ve Gazipaşa’da yetiştirilen tropikal ürünleri tanıttı. Avokado başta olmak üzere bölgemizde yetişen tropikal ürünlerin tanıtılığı fuarda, davetlilere tropikal ürünler ikram edildi. 
 
 
Ayrıca fuara katılan; 
Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Süleyman Hızır, Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Şef Zeki Açıköz, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir’e AKPAB ekibi tarafından Akdeniz lezzetlerinin sunumu yapıldı. Davetliler ve fuara katılan heyet Akdeniz ürünlerine büyük ilgi gösterdi.
 
Fuar hakkında açıklamalar da bulunan Türkiye Aşçılar Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu, Alanya mutfağını ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtmaya devam edeceklerini söyledi. Karanlıkoğlu, “Ekibimizle birlikte Samsun’da Alanya ve bölge mutfağını tanıttık. 
 
 
Ayrıca fuarda, Alanya başta olmak üzere Gazipaşa ve çevre ilçelerde yetişen tropikal ve diğer ürünlerimizin tanıtımını yaptık. Avokado ve tropikal ürünler fuarın ilgi odağı oldu. Hem protokole hem de vatandaşlara ikramlarımız oldu. Bölge mutfağını elimizden geldiğince tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. 
 
Karanlıkoğlu, fuarda emeği geçen ve takılım gösteren herkese teşekkür etti...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler