Aşçı Dernekleri Siyasi Partilere Benzemeye Başladı...

Aşçı Dernekleri Siyasi Partilere Benzemeye Başladı...

Temenni ettiği durum Başkanım söz sizde, Başkanım siz daha iyi bilirsiniz, Başkanım anlatsın, Başkanım ve Başkanım... Ve ardından bu yetmezmiş gibi başlıyorlar biz söyle...

Aşçı Dernekleri Siyasi Partilere Benzemeye Başladı...
Aşçı dernekleri, siyasi partiler gibi yükseliş gösteren özellikle son 4 yılın en faaliyetli birimleridir. Her geçen gün yeni bir dernek ve federasyon kurulumu gerçekleşiyor. Peki neden federasyon ve dernek çoğalımları içinde olduğumuz sektör üzerinden çoğalıyor?  Ve de neden önümüze gelen her kişi, üst bir birey gibi kendine “Başkanım” deme gereğinde bulundurtuyor.
 
Temenni ettiği durum Başkanım söz sizde, Başkanım siz daha iyi bilirsiniz, Başkanım anlatsın, Başkanım ve Başkanım... Ve ardından bu yetmezmiş gibi başlıyorlar biz söyleyiş biz böyleyiz biz böyle yapıyoruz, bizde aidat ödemeleri çok düşük ‘60₺’ gibi bir ücret  demelere. Yani diğer dernek üyelerine kapı açıp, bize katıl derneğimize gel, seni derneğimizde görmek istiyorum gibi meşhur sözleri diyerek göz boyuyorlar. 
 
Eee dahası bitmedi, diğer federasyon ve dernek başkanları karalanmaya, o ne yaptığını bilmez, sana bir şey katamaz, karakteri, vizyonu, misyonu eksik biri gibi konuşmalar devamında geliyor hemen. Türkiye’de kaç dernek ve federasyon var? Daha dün bir bayan arkadaşımız dernek başkanı olarak görürken hemen ardından bir anda federasyon başkanı olarak görüyoruz, hızla değişen durumlar ve farklı kararlar hayret etmemize sebep olmuyor değil. 
 
Örneğin  bir derneğin kurulmasında gördüğümüz 7 arkadaşımıza başka bir gün farklı bir dernek kurma operasyonunda da görüyoruz ve ardında hoooop onlar görevde oluyor. Yanlış duymadınız aynı kişiler iki farklı dernekte yönetimdeler. Bunun doğrultusunda da son zamanda artan aşçı dernekleri aynı siyasi parti kuruluşu gibi boş vaadleri ve laflarıyla insan çekebileceğini sanıyorlar her önüne gelen başkanım, sayın chefim, gibi kelimeleri duyma peşindeler. 
 
Bir söz vardır “Sen ağa ben ağa, inekleri kim sağa” diye, maalesef bu durumda o hesap. Sözüm ona ki 60₺’yi ödeyerek dediklerinden çıkmayarak reklamlarını yaparak iş yok laf çokla bu geminin yürümeyeceğini anlamamakta çok zor değil aslında.
 
Saygılarımla 
Şef Mehmet Kaplan
Uluslar Arası Gastronomi Federasyonu yön. Kur. "UGEF" Başkanı 
TAH- Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler