Aşçılık Camiası Nereye Gidiyor?

Aşçılık Camiası Nereye Gidiyor?

Birlik beraberlik ten herkes bahsediyor ama birlikten beraberlikten yana olmuyorlar. Birde ben en iyisiyim, şuyum buyum var. İstediğiniz kadar TV kanallara çıkın, programlar yapan arkadaşlar bir anda ne oldum...

Aşçılık Camiası Nereye Gidiyor?
Sevgili dostlarım bu günkü yazım çoğunuz ya kızacak ya da alkışlayacak ama ben gördüklerimi burada dile getireceğim. Aşçılık camiası resmen bir kazan dimi olmuş. Kibir, ego kiminde tavan, karakter, dürüstlük kiminde dört dörtlük kıskançlık… Desen karalamalar, iftiralar üst seviye söyle sebastiyan sen konuş. Yıllardır organizasyonlara giderim kendimizde organizasyonlar yapıyoruz. Gönül ister ki herkes görev alsın ama hep ben değil dönem dönem diğer arkadaşların da bu görevde görmek lazım.
 
Birlik beraberlik ten herkes bahsediyor ama birlikten beraberlikten yana olmuyorlar;
Birde ben en iyisiyim, şuyum buyum var. İstediğiniz kadar TV kanallara çıkın, programlar yapan arkadaşlar bir anda ne oldum havasına kendini kaptırıyor. Birde son dönemlere bakıldığında duayenler çıktı gurmeler çıktı, yemeğin içindekini bilmek ayrı, kendi damak tadına göre gurmelik ayrıdır. Yazıyorlar, çiziyorlar, organizasyon yapıldığında herkes yazıyor başkanım benim davetiye nerde? Biliyorum gelmeyecek mesencır dan vatsap tan yine yazıyor başkanım kırıldım benim davetiye gelmedi? 
 
Neyse davetiye gidiyor ustamız bir güzel Facebook ta paylaşım yapıyor ele güne karşı;
Bak beni davet ettiler havasını basıyor. Orada birde ne demeli beğenirsin yav, usandım yav, hep davet ediyorlar desene ben ağzımla istedim kendimi adam yerine koydurdum diye.  Ama adamlık nerde?
 
Birde şaklabanlar bu dernek senin, bu dernek benim;
Bir orda bir burada. Tabi biz dernek başkanları çoğalmak için bu şahısları adam sayıp içimize alıp yol almaya başlıyoruz. Adam hiçbir faydası olmadı, yetmiyor başlıyor dedikodu ya. Yada senin Grupta ne konuşulmuş ise orda burada paylaşıyor. Etek giyin desem hanımefendilere ayıp olacak. 
 
Bayan arkadaşlar da tabi yerinde rahat durmuyorlar, onlarda biraz kendine yakışanı yapmalı;
Kusura bakmayın kuyruk sallamayanın peşinde kimse koşmaz kendin bilen bilir. Organizasyon da herkes sahnede tebrik edilmek onurlandırılmak ister tabi ki. Ama bir organizasyon da herkese plaket, belge, konaklama verilecek diye bir şey yok. Kırılmaca yok, nedense birde organizasyonlarda hırsızlık başladı. Ismi yazılı plaket alıp götürenler mi desen, madalyalar alıp götürenimi desem, hediyelik eşyalar yok ya senin ne isine yarar amacınız gayeniz nedir?
 
Insanlara karsı mahcup etmek mi çöp kutusunda plaket buluyoruz çok ayıp;
Inanın kaliteli organizasyon ve kalitesiz organizasyonlar denmeye başladılar. Şimdi kardeşim, ister gelirsin ister gelmezsin, bu organizasyonlar yeni nesillere kendi kültürünü tanıtmaktır. Öncü olmayı başarabilirsek eğer ne mutlu bize.
 
Biz aşçılarında özel olarak hadi bir Araya gelelim desek kimse gelemez;
Ama böylesine organizasyonlarda bir araya gelip organizasyon yapan arkadaşlara destek vermek daha iyidir. Davetiye gelsin gelmesin sen orda bulun, kendini göster, hatırlat, ama yok ağzından davetiye isteyen bile ayrı havada kıskançlık içerisinde. Hep ben önde olayım herkes bana saygı göstersin yok efendim 5 yıldız otelde konaklama gibi şeyler boş işler…
 
Alkışlamak lazım gördün mü acık sen kapat ;
Herkes kendine yakışanı yapar hele ki klavye delikanlıları siz oturun oturacağınız yerde durun. Taş atmak yerine oturduğun yerde güzel kelimeler yaz ki gönül kazan. Şu organizasyon yapamamış vay ben plaket alamadım vay aç kaldık susuz kaldık bırakın bu işleri arkadaşlar bırakın artık…
 
Şef Mehmet Kaplan
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Mediha Akkor
    11/14/2019

    BIR SURU SAKLABANNN DEDIGINIZZ GIBI. INSAN KIME GUVENECEGINII SASIRIYOR YANI. KIMME GUVENECEGIMIZIDEEE SASURDIK ARTIK.:(

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler