Gastronomik Tecrübelerin Yemeklere Yansıması

Gastronomik Tecrübelerin Yemeklere Yansıması

Şef Çiğdem Alagök, Sardunya’ya gelen misafirlerin, eşsiz manzara eşliğinde yaşamalarını istediği yemek...

Gastronomik Tecrübelerin Yemeklere Yansıması
Benzersiz bir yemek deneyimini muhteşem manzarası ile taçlandıran Karaköy’deki Sardunya Restaurant, 43 yıldır Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini sunmaya devam ediyor. Tarihi restoranın lezzet sırlarını, Sardunya Restaurantlar Grubu Mutfak Koordinatörü Çiğdem Alagök’ten dinledik.
Kurucu Sedat Zincirkıran, 1976 yılında açtığı Sardunya Restaurant’ı sırasıyla önce Etiler, ardından da Gayrettepe’ye taşımış. A’dan Z’ye kaliteli malzeme kullanımı, doğru pişirme tekniği ve kusursuz servis anlayışı ile birleştirilen Akdeniz mutfağı lezzetleri, Sardunya’nın 43 yıllık tarihinde bozulmadan devam eden bir mutfak geleneği. Sardunya Catering ise günde 200 bin kişiye hizmet veren, bugün Türkiye’nin ikinci 500 büyük şirketi sıralamasında 31. sırada yer alan bir firma. 
 
AŞÇILIK EĞİTİMLERİ2007 yılında Yeditepe Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu olan Şef Çiğdem Alagök, sırasıyla Ritz Carlton, Changa Restaurant, W Hotel, Park Hyatt ve Do & Co gibi firmaların mutfaklarında çeşitli pozisyonlarda görev almış. 2012 yılından itibaren ise Sardunya Catering Restaurantlar Grubu’na bağlı Bosphorus Brewing Co. ve Karaköy Sardunya’da, Mutfak Koordinatörü olarak çalışıyor. 
 
Şef Çiğdem Alagök, Sardunya’ya gelen misafirlerin, eşsiz manzara eşliğinde yaşamalarını istediği yemek tecrübesini şöyle özetliyor: “Lokasyon olarak İstanbul’un eşsiz bir noktasındayız. Solunuzda Boğaziçi Köprüsü, karşınızda Kız Kulesi, sağınızda Topkapı Sarayı ve Galata Kulesi, İstanbul’u İstanbul yapan en temel mimarilerle iç içeyiz.
 
Gelen misafirlerimizin, martı ve vapur sesleri eşliğinde taze ve kaliteli Akdeniz lezzetlerini sunarak, unutulmaz bir gün yaşamaları en büyük arzumuz.”


İstanbul’un lezzet durağı Karaköy
Sardunya mutfağında 5 farklı konseptte menü içeriği bulunuyor. A la carte servisin yanı sıra, Şef Tadım Geceleri, düğün ve davet organizasyon menüleri, aylık hazırlanan etkinlik menüleri ve kahvaltı.
 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDATüm bu menüler, her konseptin misafir kitlesi ve beklentileri analiz edilerek oluşturuluyor. Sarıkız Mantarlı Siyez Risotto eşliğinde Kuzu Pirzola ve Zencefilli Çanakkale Kum Midyesi, Sardunya’nın öne çıkan lezzetlerinden bazıları. Şef Alagök, en taze ve lezzetli ürünü servis edebilme adına, Sardunya mutfağında kullanılan ürünlerin tedarik aşamasının da özenli ve titizlikle yürütülen bir süreç olduğunun altını çiziyor. 
 
Karaköy’deki gelişen yeme içme sahnesine de değinen Alagök, “Devam eden Galataport Proje İnşaatı ve Martı Projesi kapsamında birçok komşumuzu kaybettik. Yeniden yapılanma kapsamında başlanan inşaatlar her ne kadar bizi lokasyonda tek yapsa da Karaköy ruhunu biraz sekteye uğrattı. Projeler bittikten sonra Karaköy’ün hak ettiği sahnede yıldız olacağına hiçbir şüphemiz yok.”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler