Ünlü Şeflerden Mesleki Eğitim

Ünlü Şeflerden Mesleki Eğitim

Şef Murat Bozok, Şef Fikret Özdemir, Şef Yiğit Zeyneloğlu, Şef Gökmen Sözen ve Şef Tolgar Mireli...

Ünlü Şeflerden Mesleki Eğitim 
DOĞU Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde ünlü şefler ders vermeye başladı.
 
DOĞU Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde ünlü şefler ders vermeye başladı.
Alanlarında usta olan 5 şef, 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (DAÜ) eğitim vermeye başladı. Şefler engin tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak. Şef Murat Bozok, Şef Fikret Özdemir, Ödüllü Şef Yiğit Zeyneloğlu ve Gökmen Sözen ders verecek şefler arasında yer alıyor. Geçmiş dönemlerde de DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde görev yapan Şef Tolgar Mireli ise kısa bir aradan sonra yeniden ders veriyor.
 
Şef Murat Bozok Kimdir
Dünya çapında toplam 13 Michelin Yıldızı'na sahip olan Şef Gordon Ramsay ile iki yıl boyunca çalışan Şef Murat Bozok, Dünya'da en çok Michelin Yıldızı'na sahip ve aynı zamanda Gordon Ramsay'in de ustası olan Fransız Şef Joel Robuchon'dan aldığı teklifle Fransa'da çalıştı. Ardından Türkiye'ye dönerek Mimolett isimli restoranını açan Murat Bozok, televizyonda 'İmza Yemekler' isimli yemek programının yanı sıra birçok restorana da danışmanlık yapıyor.
 
Şef Fikret Özdemir Kimdir
Fransa'da 18 ay gastronomi üzerine eğitim almasının ardından İsviçre Restaurant Du Chato'da profesyonel olarak meslek hayatına başlayan Fikret Özdemir; Marriott Hotel zincirlerinin Frankfurt, Lizbon, Hamburg ve İstanbul şubeleri ile Sheraton Grand İstanbul Ataşehir şubelerinde aşçılık, mutfak şefi ve Executive Chef pozisyonlarında çalıştı. Fransızca, Portekizce, Almanca ve İngilizce bilen Özdemir, 'Kahramanmaraş'tan Lizbon'a Lezzet ve Kültür Yolculuğu' isimli yemek kitabının da yazarı.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIŞef Tolgar Mireli Kimdir
Dubai'de 7 yıldızlı Burj Al Arab Oteli'nin Al Muntaha isimli restoranında ilk görevini üstlendi. Sonrasında 2 Michelin yıldızlı Chef Björn Alexander Panek ile iki yıla yakın çalışan Mireli, Londra'da dönemin 3 Michelin yıldızlı şefi Michel Roux ile Le Gavroche'da çalışma fırsatını yakaladı. Peşinden San Fransisco'da 1 Michelin yıldızlı Gary Danko'da bir sene çalıştı ve ardından Frankfurt'ta, Avrupa'nın en meşhur TV aşçısı Johann Lafer'ın Le Val d'Or ve Bistro d'Or restoranlarında Sous-Chef olarak çalıştı. Halen, Türkiye'de kendi restoranının açılış hazırlıklarına devam ediyor.
 
Şef Yiğit Zeyneloğlu Kimdir
Pek çok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüş olan ünlü Pasta Şefi Yiğit Zeyneloğlu, Londra'da Claridge's gibi prestijli otellerde çalıştı. 2007'de pasta merkezini Adana'da Süleyman Demirelbulvarında kendi yaptırdığı bahçeli binasına taşıdıktan sonra marka 'Pastabahçesi' adını aldı.
 
Şef Gökmen Sözen Kimdir
FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni olan Gökmen Sözen, uzun yıllar Türkiye'nin en önemli firmaları ile yemek, gıda ve gastronomi fotoğrafçılığı yaptı. Dünyada ilk 10 konferans arasına giren 'Gastromasa'nın kurucusu olan Sözen, dünyanın her yerinden şefler ve medyayı Türkiye'ye taşımasıyla biliniyor. 2018 yılında yapılan 4'üncü Gastromasa Konferansı'na dünyaca ünlü Michelin Yıldızı'na sahip 16 restoranın şefi katıldı. 
 
DOĞU Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı "Genel Bilgi"
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nın amacı, yiyecek ve içecek sektörüne mutfak şefi ve yönetici olmaya aday, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunabilecek şef aşçılar yetiştirmenin yanı sıra, konaklama ve yiyecek-içecek sektörlerinde eksikliği hissedilen, nitelikli ve eğitimli eleman sayısının artmasına katkı sağlamaktır.
 
OSMANLI ŞERBETLERİBu amaca ulaşabilmeyi hedeflediğimiz programımız, öğrencilerimizin bilgi üreten ve bu bilgiyi geliştirip uygulayabilecek beceri ve yetenekle donanımlı yönetici adayları olarak yetişmesini sağlayacak şekilde analitik düşünme ve iletişim becerilerini yükseltecek, yaratıcı ve araştırmacı olmalarını teşvik edecek şekilde hazırlanmıştır.
 
Dört yıl süreli programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında Lisans diploması alırlar. Konaklama ve yiyecek-içecek sektörlerinin yapısına uygun olarak öğrenciler, teorik eğitimlerinin yanı sıra, konaklama işletmeleri ile restoran mutfaklarında ve benzer işletmelerde 1. ve 3. sınıf sonunda 75’er iş günü süreli staj yapmak suretiyle mezuniyet koşullarını yerine getirmektedir.
 
DOĞU Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Eğitim / Öğrenim
Programımız; bölgemizde ve dünyada önde gelen otellerle yiyecek ve içecek işletmelerinin ihtiyaç duyduğu, dünya mutfakları ve yerel mutfaklar konusunda donanımlı şef aşçı adayları yetiştirmektedir. Programımızın eğitim dili Türkçe olup, teorik ve pratik dersler öğrencilerimize deneyimli ve sektör tecrübesi olan kadrolar tarafından verilmektedir.
 
DOĞU Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Olanaklar
Fakültemizde öğrencilerimize birçok imkan sunulmaktadır. Fakültemizde bulunan mutfaklar ve restoranlara ek olarak 2013-2014 akademik yılında yeni uygulama mutfağımız ve restoranımız da hizmete girecektir. Bunun yanında tüm dersliklerimizde sürekli internet erişimi, projektörler ve bilgisayarlar bulunmaktadır. Öğrenciler tüm hocalarımızı belirlenmiş ofis saatlerinde ziyaret edebilir ve bire bir olarak sorularını yöneltip daha çok bilgi alabilirler.
 
OSMANLI VE TÜRK TATLILARIDOĞU Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Kariyer Olanakları
Öğrencilerimiz, daha staj esnasında staj yaptıkları işletmelerinden iş teklif almaktadır. Turizm sektörünün yiyecek ve içecek alt sektörlerinde konaklama ile iş bulma imkanına sahip olmaktadırlar. Öğrencilerimiz, öğrenimleri sırasında 5 veya 4 yıldızlı konaklama işletmelerinde gerçekleştirecekleri sektör stajları ile, işletmeleri yerinde tanıma fırsatı bulmaktadırlar. Arzu eden öğrencilerimiz için, yurt dışındaki konaklama işletmelerinde staj yapma olanağı mevcuttur. Üniversitemize ait Deniz Kulübü tesisleri de öğrencilerimizin staj yapabileceği işletmeler arasında yeralmaktadır.Yüksekokulumuzdan stajyer kabul eden işletmeler arasında; Hilton, Sheraton, Swissotel, Marriott, Kempinski, Radisson Blu, Holiday Inn, Merit Otelleri, Dedeman, Kaya Hotels, Golden Tulip, Noah’s Ark, Arkın Group Hotels gibi konaklama işletmeleri bulunmaktadır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler