Ustalık Makamı Nerede kaldı?

Ustalık Makamı Nerede kaldı?

bizi örnek alan gözlemleyen cocuklar gençler var. Ustalık sadece iyi menü yapmak sosyal medyada çok takipçisi olmak degildir. Ahlaklı olmayı unuttuk ve görüyoruzki yaşını başını almış...

Ustalık Makamı Nerede kaldı?
Şef Hacı ARİF 
 
Arkadaşlar Aşçılık camiası diye bir camiamız var şükür. Yalanın entrikanın mesnetsiz ithamların bitmediği, her gün kirlenen kirletenin kirlenenin haddi hesabı olmayan magazin programlarını geçmiş. Kim kimle nerde diye herkesin diğerini rakibi kan davalısı gördüğü bir camiaya dönüştü. Eskiden bir saygı sevgi vardı çırak haddini usta haddini bilirdi, dostlar telefonla aranmaz ziyaret edilirdi, karşılıksız sevgi hürmet ikram vardı. 
 
Su son 5 yıldır sosyal medya kullanılmaya başlandı iyice bozulduk konuyla alakası olmayan paylaşımlar yorumlar tanıyan tanımayan insanların birbiri hakkında yaptığı ithamları okudukça miydem kalkıyor noluyor size diye sormak istiyorum hop konunun içine çekiyorlar onla ayrı ugraşıyoruz
 
Kusura bakmayın,  ama bu böyle cinsiyet ayrımı yapmıyorum ama bayanlar erkek şefleri geçti. Küfürler karalamalar evet mesnetsiz diyorum niye etkinliklere gidiyorum görüyorum gözlemliyorum. Bizler bu toplumda saygın insanlarız, bizi örnek alan gözlemliyen cocuklar gençler var. Ustalık sadece iyi menü yapmak sosyal medyada çok takipcisi olmak deyildir. 
 
YÖRESEL MUTFAKLARAhlaklı olmayı unuttuk ve görüyoruzki yaşını başını almış  kişilerde bu çöküşü görmek üzüyor, herkese her zorlukla etkinlik yapan arkadaşları kutluyorum. Artık bir kabuk degiştirelim, jüri seçerken yarışmacı seçerken lütfen biraz daha seçici olalım, kimse kimsenin arkasından gıybet yapmasın. 
 
Kimse kimsenin projesini sabote etmesin etkinlikte güle oynaya bitince eleştirmesin daha itisini yapsın çıta yükselsin ama o kişiyi yıpratmayın. Bu kadar dernek federasyon var halada açılıyor acılacakta. Bizler bir paydada buluşamazsak yarın bu kirliliğin sonu neo lacak diye kimse caba harcamıyor sadece kim, kiminle, nerde, nezaman, oynuyoruz bunlara gerek varmı artık? 
 
Gençlerin önünü açma zamanı gelmedimi birde bu yabancı hayranlıgı. Ne bizde bunu başaracak mutfak bilgisi becerisi var, allah vergisi var. Dün biryazı okudum ingilterenin nerde oldugunu bilmiyenler dünya mutfagı yapıyor diye. Doğru bir laf taklitçiliği bırakalım özümüze dönelim..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: mevlüt beşaltı
    2/6/2019

    Elinize,yüreğinize sağlık.Doğruları yazdığımzı zaman suçlaniyoruz.Dün bir yazı paylaştım.Beni bilmeyenler ya da tanımayanlar dediğiniz gibi yorum yapıyorlar,,içine çekmek isteyip, biz çamur bulaşmamış şefleri de kendı kategorısınde görmek ıstıyorlar.Kul hatasız olmaz.biraz vicdanlı olalım yahu,,madem tanımıyorsun..neden yorum yazıyorsunuz? MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR..

  • Yorumlayan: yaren tuken
    2/6/2019

    Maşallah ustam, tebrik ederim.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler