Solina Group,

Solina Group, "Helal Gıda" İçin Start Verdi

Sadece ülkemizin değil tüm Ortadoğu'nun tarihi bir kırılmadan geçtiğini dile getiren Kemalpaşa Belediye...

Solina Group, "Helal Gıda" İçin Start Verdi
Avrupa'nın en büyük işlenmiş et ürünleri için baharat karışımları ve fonksiyonel karışımlar üreticisi Solina Group 15. fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.
 
Merkezi Fransa'da bulunan ve çeşitli ülkelerde kurulu 14 fabrikasıyla işlenmiş et ürünleri için baharat kanşımları ve fonksiyonel karışımlar sektörünün Avrupa'daki lideri Solina Group, İzmir Kemalpaşa'da kurduğu 15. fabrikasını Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, KOSBI Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk, Solina Group CEOsu Laurent Weber ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete açtı.
 
Kemalpaşa 0SB'de bulunan fabrikada yapılan açılış töreninde konuşan Solina Group CEO'su Laurent Weber, 'Türkiye her zaman bizim radarımızdaydı. 5 yıldır satış ofısimizle Türkiye'de hizmet veriyorduk. 2016 yılının başında aldığımız kararla Türkiye operasyonumuzu bir adım ileri götürmeye karar verdik. Ve şimdi fabrikamızı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Türkiye'nin potansiyeline inandıkları
 
için bu yatırımı yapmaya karar verdiklerinin altını çizen Weber, 'Türkiye'de işlenmiş et ürünleri potansiyeli çok yüksek. Kemalpaşa'daki fabrikamızdan müşterilerimize daha hızlı erişim sağlayacağız. Amacımız Türkiye'deki ve müslüman ülkelerdeki müşterilerimiz için helal üretim yapmak' diye konuştu.
 
"Gelişen Pazarlara Yatırım Yapıyoruz"
Solina Group'un kendi iş kolunda Avrupa'nın lideri olduğunu hatırlatan Weber, sözlerini şöyle sürdürdü; 'Solina, sektöre lezzetli içeriklerle çözüm getiren genç Avrupalı bir fırmadır. Kendi sektörümüzde Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde lider olmaktan gurur duyuyoruz. Bizler girişime açık bir topluluğuz, potansiyel gördüğümüz gelişen pazarlarda yatırım yapıyoruz. Yatırım yaptığımız ülkelerde yerel partnerlerimizin gücüne inanıyoruz ve onlara özgürce hareket etme imkanı tanıyoruz. Bizi Türkiye'de yatırım yapmaya ikna ettiği için Ufuk Yerli'ye özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin ve ekibinin bilmesini isterim ki Solina Group olarak onlara güveniyoruz."
 
Solina Group Türkiye Genel Müdürü Ufuk Yerli ise, 'Yurtdışındaki ortaklarımızla bu yatırımı gerçekleştirme sürecimiz çok uzun ve zor bir yoldu. Bu uzun yol bize çok şey öğretti. Bu öğretilerle vereceğimiz hizmetin kalitesinin yükseleceğine inanıyoruz' şeklinde konuştu.
 
"Türkiye'ye Güvenin Emaresi'
Sadece ülkemizin değil tüm Ortadoğu'nun tarihi bir kırılmadan geçtiğini dile getiren Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu da, 'Avrupa'nın güvenlik kapısı olan Türkiye de bu süreçten son derece etkileniyor. Ama biz biliyoruz ki ekonomisi güçlü toplumlar bütün sıkıntılara direnir. Bizim Ufuk bey gibi girişimci insanımız Avrupa'da oraklıklar kurarak Türk müteşebbislerin kendi sınırları dışına çıkıp dünyanın dört bir yanına girişimcilik ruhunu da götürüyorlar.
 
Ben Ufuk Bey'i bu ülkenin bir evladı olarak canı gönülden tebrik ediyorum. Iyiki sizin gibi insanlarımız var. Bu tesis, içinden geçtiğimiz kırılgan dönemde Türkiye devletine güvenin en büyük emaresidir. Kemalpaşa olarak evsahipliği yapmanın gururunu yaşıyorum. Herzaman onların yanında olacağız. Sanayicimiz kazansınki ülkemiz kazansın ülkemiz kazansınki dünya mazlumları kazansın' ifadelerini kullandı.
 
"Türkiye Parlayan Yıldız'
Açılışta konuşan Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya ise, şunları kaydetti; 'Ülkemizin potansiyelini keşfedip, ülkemizin geleceğine inanan, burada ekonomik faaliyetlerini sürdürme karar alan Solina Group'u tebrik ediyorum. Küreselleşen dünyada Türkiye parlayan bir yıldız olarak her zaman bölgesinde güçlenerek büyüyecektir. Bunu için Türk işadamları elinden gelen gayreti gösteriyor. Buna yapancı partnerlerin eklenmesi bizi son derece memnun ediyor.'
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler