Altındağlı Çocuklar Mutfakta

Altındağlı Çocuklar Mutfakta

hem de çocukların doğal ve sağlıklı gıdalarla beslenmeleri için yoğurdu, reçeli, turşuyu evde yapardı. Altındağ ...

Altındağlı Çocuklar Mutfakta
Altındağ Belediyesi Yaz Okulları’nda çocuklara genel mutfak bilgileri veriliyor. Yoğurt mayalama ve turşu kurmayı öğrenen çocuklar, reçel de yapıyor. Aileler ise uygulamadan memnun kalıyor.
 
Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri'nin düzenlediği Yaz Okulları kapsamında çocuklar temel mutfak eğitimleri alıyor. Minik eller yoğurt mayalama, turşu kurma gibi kaybolmaya yüz tutan mutfak kültürünü uygulamalı öğreniyor. Çocuklar, mutfak atölyesinde bir taraftan reçel yapıp, turşu kurarken bir taraftan da mutfakta güvenli çalışmayı öğreniyor.
 
Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Kentleşme ile beraber aileler ne yazık ki hazır gıdalara yöneldi. Artık çocuklar mikro dalga fırınlarda ısıtılan ya da ateşte buzu çözülen gıdalarla besleniyor. Geleneksel tatlarımızı ve yemeklerimizi unutur olduk. Kent yaşamında aileler kış hazırlığı da yapmıyor. Annelerimiz önceden hem ev ekonomisine katkıda bulunmak hem de çocukların doğal ve sağlıklı gıdalarla beslenmeleri için yoğurdu, reçeli, turşuyu evde yapardı. Altındağ Belediyesi olarak çocuklarımızı bu geleneksel yöntemlerle tanıştırmak ve mutfak kültürümüzü yaşatmak için yola çıktık. 
 
Çocuklarımız da bu yöntemleri sevdiler, benimsediler. Şimdi aşçılar Altındağlı çocuklar kaybolmaya başlayan mutfak kültürüne hayat veriyor, ailelerine unuttukları kültürü hatırlatıyorlar" diye konuştu. Altındağ Mutfak Atölyesi'nde çocuklar ayrıca ailelerinin kontrolünde ocak kullanmasını ve kaynayan yemeğin güvenli bir şekilde kontrol edilmesini tecrübe ediniyor. Geleneksel Türk mutfağının inceliklerini uygulamalı öğrenen çocuklara uzman ekipler eşlik ediyor.
 
"AİLELER ÇOK MEMNUN"
Çocuk ve gençlerin küçük yaşlarda her konuda birikime sahip olması gerektiğini vurgulayan Tiryaki, "Biz millet olarak yemek yemeyi severiz ve geniş bir yemek kültürüne sahibiz. Aileler için çocuklarının evlerine kendi yaptıkları turşu kavanozu ile gitmesi ve aileyi toplayarak mantı yapması farklı olduğu kadar özel ve güzel bir anın paylaşılmasını da sağladı. Olumlu geri dönüşler aldık. Çocuklarımızın hünerleri aileleri mutlu etti" diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler