Kültür Ve Yayla Turizminde Tanıtım Atağı

Kültür Ve Yayla Turizminde Tanıtım Atağı

Turizmi deniz-kum-güneş üçgeninden çıkarmak için gerekli her adım atılıyor. Bu çerçevede gerek yayla ile kültür...

Kültür Ve Yayla Turizminde Tanıtım Atağı
Turizmi deniz-kum-güneş üçgeninden çıkarmak için gerekli her adım atılıyor. Bu çerçevede gerek yayla ile kültür turlarına odaklanılıyor, gerekse golf, kamp ve kongre mekânlarının tanıtımına önem veriliyor.
 
Turizmde toparlanma devam ediyor. Suriye savaşı ve Rusya ile gerilimden ötürü 2016’da 22,1 milyar dolara gerileyen turizm geliri, 2017’de 26,2 milyar doları buldu. 2018 için de 38-40 milyon turist, 32-34 milyar dolar gelir hedefi kondu.
 
Teşvik Verilmeli
Hedefi yakalamak için turizmi çeşitlendirme çalışmaları yürütülüyor. Hem tur operatörleri hem de konaklamacılar, yayla ve kültür turlarında atak yapmayı amaçlıyor. Bu turlara ilgiyi tanıtım kampanyalarının ve teşviklerin arttıracağına işaret eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Sektöre mutlaka ve mutlaka maddi yardım yapılmalı” dedi.
 
Bağlıkaya, “Örneğin Coming ile ilgili uçak teşviki var. Bu teşvikin firmalarımıza önemli yararı oldu. Ama bu teşvik yeniden ele alınmalı, uçak başına değil de müşteri başına verilmeli” talebinde bulundu.
Bağlıkaya, teşvik sayesinde operatörlerin ve konaklamacıların gelirlerini ikiye katlayacağını vurguladı.
 
Elbise Vücuda Dar Geliyor
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2023 için belirlenen 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefini yakalamak için yeni açılımlar yapmak gerektiğini dile getirerek, “Trekking, yayla, gastronomi gibi çeşitlemelere gidilebilir. Bu elbisenin bu vücuda dar geldiği, deniz-kum-güneş üçgeninde kalmanın bir anlamı olmadığı görülmeli” ifadelerini kullandı.
 
Yayla ve kültür turlarına rağbet giderek artıyor. Bu sene 2.5 milyon yerli ve yabancının yaylalarımıza gelmesi planlanıyor. Çinliler ile Japonların da tarihi ve kültürel bölgelere akını devam ediyor.
 
Golf Meraklılarına Erişim Şart
Şu aşamada golf turizmine ilgi artıyor. Bu anlamda Antalya Belek öne çıkıyor. Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) Türkiye ve Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Başkanı Cahit Şahin, Belek’e her sene 120 bin turistin uğradığını ve ortalama beş oyun oynadığını belirtti. Şahin, “Dünyada 60 milyona yakın golf meraklısı var. Bunlara erişmek, Belek’i tanıtmak gerekiyor” dedi.
 
Belek’te ilk 4 ayda 197 bin round oyun oynandı. 2018’de 2015 rakamı olan 450 bin roundun yakalanacağı öngörülüyor.
 
Kamp Ve Kongre Trafiği Yoğunlaşıyor
Belek kamp turizmi için ideal bir bölge. Bölgede 2018 itibari ile Avrupa’dan ve Rusya’dan bin 500 futbol kamp yapacak. Kongreler ile ilgili umutlar da yeşeriyor. Dünyanın önemli kongreleri 2019 itibari ile Antalya’ya geri dönecek. Otelciler, kamplara ve kongrelere talebi ikna turları ile reklamların yönelimi arttıracağı görüşünde birleşiyor. Bu arada Anadolu mutfağı seçkin ürünleri ile dikkat çekiyor. Dünyanın dört bir yanından gelen gastronomi turistleri, ülkemizde ortalama 945 dolar bırakıyor. Bunun 259 doları yeme içmeye gidiyor.  Otelciler ve restorancılar, bu dönemde turist sayısı ve gelir artışı için Giresun ve Ordu mutfağını tanıtan yayınlara başvuruyor.
 
‘4 Milyar Dolarlık Yatırım Atıl Kalabilir’
Öte yandan; Atatürk Havalimanı’nın 29 Ekim’de kapatılacak olması bölge otellerinde atıl kalma kaygısı doğurdu. Konu Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından tertip edilen toplantıda mercek altına alındı. Toplantıda görüşlerini dillendiren otel yöneticileri, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının 4 milyar dolarlık yatırımı barındıran, ekonomiye 500 milyon Euro katkı yapan ve 50 bine yakın eleman istihdam eden bölge otelleri için buhran anlamına geleceği konusunda hemfikir. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler