• Akdamar Adası'na Ziyaretçi İlgisi Ve Van Lezzetleri

    Akdamar Adası'na Ziyaretçi İlgisi Ve Van Lezzetleri

  • Akdamar Adası'na Ziyaretçi İlgisi Ve Van Lezzetleri

    Akdamar Adası'na Ziyaretçi İlgisi Ve Van Lezzetleri


Akdamar Adası'na Ziyaretçi İlgisi Ve Van Lezzetleri

Adayı gezen İranlı Mesut Necakbur, Türkiye'yi sık sık ziyaret ettiğini ve bu sayede biraz Türkçe öğrendiğini söyledi. Türkiye'nin ve Van'ın muhteşem tarihi güzelliklere sahip olduğunu...

Akdamar Adası'na Ziyaretçi İlgisi Ve Van Lezzetleri....
Van Gölü'ndeki Akdamar Adası, Türkiye ve dünyanın birçok yerinden kente gelen misafirlerin ilgisini çekiyor. Van Gölü'ndeki Akdamar Adası, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelen misafirleri ağırlıyor.
 
Yaz sezonuyla ziyaretçi sayısında artış yaşanan Gevaş ilçesi sınırlarındaki Akdamar Adası, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye gelenler, Van Gölü'nün eşsiz maviliği ortasındaki Akdamar Adası ve üzerindeki kiliseyi ziyaret etmeden bölgeden ayrılmıyor.
 
Adayı gezen İranlı Mesut Necakbur, Türkiye'yi sık sık ziyaret ettiğini ve bu sayede biraz Türkçe öğrendiğini söyledi. Türkiye'nin ve Van'ın muhteşem tarihi güzelliklere sahip olduğunu anlatan Necakbur, "Buralar Allah'ın bir lütfu. 
 
Bu yüzden çok seviyoruz. Yılın belli dönemlerinde geldiğimiz Türkiye'de bu güzellikleri görme fırsatı buluyoruz. Akdamar Adası çok güzel bir yer bu güzellikleri herkesin görmesi gerekir. Ülkeme döndüğümde tüm arkadaşlarımı bu güzellikleri görmeye davet edeceğim." dedi.
 
KEBAB TARİFLERİ"Kendimi Akdeniz ve Ege'de hissettim"
İzmir'den torununu ziyaret için Van'a geldiğini belirten Kemal Özdemir ise Türkiye'nin farklı güzelliklerini görmeyi sevdiğini dile getirdi. Özellikle Van'ı çok beğendiğini vurgulayan Özdemir, "Van'a gelmişken Akdamar Adası'nı da görmek istedik. Burası gerçekten doğa harikası. 
 
Mavisi ve yeşiliyle bana İzmir'i hatırlatıyor. Buraya gelince kendimi Akdeniz ve Ege'de hissettim. Bu tür güzelliklerin ülkemizde tanıtılması gerekiyor." diye konuştu. Osmaniye'den kente gelen Yusuf Furkan Atılgan da Akdamar Adası'nı ilk kez gezdiğini ifade etti.
 
Van Gölü ve adanın mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini belirten Atılgan, "Doğuda böyle güzelliklerin olduğunu hiç bilmiyordum. Bu güzellikleri yerinde görmem gerçekten düşüncelerimi değiştirdi. Türkiye'nin hiçbir yerinde görülmeyecek güzellikler burada gizli kalmış." değerlendirmesini yaptı.
 
Van’ın Yöresel Lezzetleri
Kahvaltılarıyla ünlü Van şehri, doğunun cezbedici yemek kültürünü deneyimlemek isteyenler ve dünden bugüne süregelen geleneksel yemeklerin tadına bakmak isteyenler için harika bir adres.
 
Doğallığı ve tazeliği, birbirinden farklı baharatlarla tatlandırılmış yemekleri yemeyi zevk haline getirenler, Van yöresinin meşhur lezzetlerini birlikte incelemeye ne dersiniz? İşte sizler için derlediğimiz Van’ın yöresel lezzetleri aşağıda.
 
ANADOLU MUTFAĞIVan’ın Meşhur Çiriş Pilavı
Çiriş otunun kullanıldığı bulgur pilavının tadı bir başka. Nohut, havuç, çiriş otu ve bulgurluk pilavın, karabiber ve tuz ilave edilerek harmanlandığı bu harika lezzet Van’da hemen hemen her evde pişiriliyor.
 
Tandırda Van Balığı
Van Gölü’nün tatlı sularından çıkan inci kefali balığı yıkanıp temizlendikten sonra tandırın kenarlarında pişmeye atılıyor ve inanın tandırda pişen balık tadından yenmiyor.
 
Van Usulü ”Kurut Aşı” Yemeği
Van’a özgü kurutun eritilerek salça ve et suyuyla harmanlandığı bu harika yemeğin ana maddeleri erişte ve mercimek. Bir de üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağ gezdirirlerse tadına doyum olmuyor. Van’ın harika tatlarından biri olan Kurut Aşı’nı denemeden seyahatinizi sonlandırmamalısınız.
 
Van’da Bir Başka Lezzet Sengeser Yemeği
Haşlanmış mercimeklerin ince ince doğranmış soğanlarla karıştırılarak pişirildiği Sengeser yemeği, Van’ın olmazsa olmaz yemekleri arasında geliyor.
 
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Murtuğa
Van’da genellikle sabah kahvaltılarında tüketilen omlet kıvamındaki bu kahvaltılığın akşam yemeklerinde de sofraları süslediğini görmeniz mümkün. Normal kahvaltılarda yenen omletten farkı ise tereyağ ile pişirilen yumurtanın içerisine sonradan un konulması ve un kavrulana kadar yemeğin pişirilmeye devam edilmesi.
 
ANTEP MUTFAĞIVan Usulü Ispanaklı Borani
Van’da boraninin farklı malzemelerde yapılanlarına sıkça rastlanır. Ispanağın yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve soğanla birleşmesinden oluşan bu yemek hep yaz aylarında hafif ve sindirimi kolay olduğu için bolca tüketiliyor. Hem de ıspanağın içerisinde bulunan demir sayesinde sağlıklı bir yaşam vaat ediyor.
 
Van Usulü Ayran Aşı Çorbası
İçerisine pirinç, ıspanak, kabak ve bol miktarda kişnişin katıldığı Ayran Aşı çorbası şehirde akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir başlangıcı olarak sunuluyor.
 
Van’ın Lezzet Bombası ”Kürt Köftesi”
İnce bulgur ve kurutulmuş reyhanın muhteşem uyumunu hissedeceğiniz meşhur Kürt Köftesi, yoğurt ve salçalı biberli sos ile buluştuğunda tadına doyum olmuyor. Lezzetli mi lezzetli Van’a özgü bu köfteyi mutlaka denemelisiniz!
 
Tüm Peynirler Bir Yana Van’ın Otlu Peyniri Bir Yana
Van kahvaltıların temel yiyeceği otlu peynirin hayranları olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya Van ziyaretlerinde bölgeye gelen turistlerin paket paket satın alıp memleketlerine götürdüğünü? Van seyahatinizde otlu peyniri yerinde tatmayı unutmayın.
 
Farklı İsmiyle Dikkat Çeken Helise Yemeği
Aşurelik buğdayın tavuk parçalarıyla buluştuğu bu yemek adeta bir lezzet bombası. İç Anadolu’da keşkek olarak pişirilen bu yemek Van’da helise adını almış. Bir takım farklılıklar olsa da tatlar benzerlik gösteriyor. Denemekte fayda var!
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞITürkiye’nin pek çok ilinde Van Kahvaltısı olarak sunulan serpme kahvaltılardan ziyade yerinde Van’ın meşhur kahvaltısını deneyimlemek isteyenler Kavut’un tadına bayılacak. Çok eski tarihlere dayanan bu lezzetin yapımında özel kavurga unu, tereyağ, bal ve pekmez kullanılıyor
 
Ayvaların yeşil mercimek, soğan ve salçayla harmanlandığı bu yemeği Van’da yiyorsanız farklı bir lezzet alacağınızdan emin olun. Van’da satılan malzemelerden mi dersiniz yoksa pişirme yönteminden mi bilinmez. Ayva yemeğini Van’da yiyorsanız asla pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz.
 
Bulgur aşı yemeği de Van’a kadar gelmişken mutlaka denenmesi gereken lezzetlerin başında geliyor.
Van’ın küçük lezzet bombalarının tadına bakmayı unutmayın! Şehirde yapılan şerbetli tatlıların hası, tadı damağınızda kalacak kaşık tatlısıdır.
Van’da birbirinden lezzetli yemeklerin olduğu aşikar. Ülkemizin dört bir yanı cennet iken Türk mutfağı dünyada sevilen mutfaklar arasında. Bir de Doğu illerine gidildikçe gelenekselleşmiş yemeklerin hala yapıldığını ve fast food zincirlerine taş çıkartan cinsten tüketildiğini görmek mutlululuk veriyor. Eğer sizlerde yalnızca karnını doyurmak için yemek yiyenlerden değil de yemeğin iyisini, daha da lezzetlisini arıyorsanız buyrun Van’a gidelim.
 
Doğu kültürünün misafirperverliğini en çok hissedeceğiniz şehirlerden biri olan Van şehrine en uygun uçak biletlerini sayfamızdan bulabilir, bilet karşılaştırması yapabilirsiniz. ”Ben uçak yolculuğu sevmem, ayaklarım yere basacak” diyenler için ise Van’a otobüs bileti seferlerini buradan inceleyebilir, kendinize uygun tarihte harika bir seyahate çıkabilirsiniz.



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler