"Mutfaktan Bahçeye" Projesinin Uygulanması Devam Ediliyor

kiraz bahçesinde enstitü uzmanlarından Salih Keskin tarafındankadın çiftçilere budama eğitimi...

"Mutfaktan Bahçeye" Projesinin Uygulanması Devam Ediliyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi tarafından uygulanan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi kapsamında Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kadın çiftçilere meyveciliğin temel ilkelerinin öğretilmesinin amaçlandığı "Mutfaktan Bahçeye" projesinin uygulanmasına devam ediliyor.
 
Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 20 kadın çiftçinin eğitimi sürüyor. Proje kapsamında daha önce kurulan 5 (da) kiraz bahçesinde enstitü uzmanlarından Salih Keskin tarafındankadın çiftçilere budama eğitimi verildi. Eğitime Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Birol Karadoğan da katıldı.
 
ANTEP MUTFAĞIKonuyla ilgili konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, geçen seneden bu yana devam eden proje sayesinde kadınlarımız kendi kapama bahçelerini kurup kaliteli ürün yetiştirebilecek uzman çiftçiler haline geliyor. Bakanlığımızın sağladığı desteklerle projenin uygulanıyor olması bizi mutlu ediyor. Projemizi Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitümüzle birlikte yürütüyoruz.
 
Kadın çiftçilerin eğitimlerine yönelik projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Ben projeye destek sağlayan Bakanlığımıza ve bizimle birlikte projede yer alan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Konuyla ilgili konuşan Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Birol Karadoğan, “Erzincan il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle birlikte bu projede çalışmaktan mutluyuz. Devam eden proje sayesinde kadın çiftçilerimiz sanatına uygun tarımın avantajlarının yaşayarak uygulayarak birebir görüyorlar. Aldıkları eğitim sayesinde bilinçli birer üretici olan çiftçilerimizi gönülden kutluyorum.” diye konuştu.
 
Nefis ve ferahlatıcı Şerbet tariflerinden Kiraz  kalmış  mıdır  bilmiyorum  ama  siz  bu  tarifi  vişne  ile  de  yapabilirsiniz, sadece  şeker  miktarını  kontrol  edip  biraz  daha  arttırabilirsiniz. Havalar  hala  sıcakken  diğer  içecek  ve  şerbet  tariflerime  de  göz  atın  derim.
 
OSMANLI ŞERBETLERİKiraz  Şerbeti  Tarifi
Kiraz  Şerbeti kullanılan Malzemeler
*    1  kg.  kiraz ( Bu  tarifi  vişne  ile  de  uygulayabilirsiniz.)
*    2  litre  su
*    2  adet  kabuk  tarçın
*    1,5  su  bardağı  toz  şeker
*    3-5  tane  karanfil
*    Yarım  limon  suyu
 
Kiraz  Şerbeti hazırlanış tarifi
Kirazları  sapları  ile  birlikte  yıkayın  ve  yine  saplarıyla  birlikte  derin  tencerenize  alın.
Tencereye şeker, tarçın, karanfil  ve  suyu  ekleyip  orta  ateşte  kaynamaya  bırakın.
Kaynadıktan  sonra  altını  kısın  ve  45  dakika  kadar  kısık  ateşte  kaynatın.
İyice  pişen  şerbetin altını  kapatın  ve  suyunu  süzün.
Suyundan  kalan  posasını  ince  süzgeçten  geçirin  ve  suyuna  ekleyin.
Bu  aşamada  yarım  limonun  suyuna  da  ilave  edip  karıştırdıktan  sonra, cam  sürehilere  boşaltıp  soğumasını  bekleyin.
Soğuyan  şerbeti  dolaba  kaldırıp  iyice  soğuyunca, dilerseniz buz  takviyesiyle  servis  yapın.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler