2024-2025 Balık Sezonu Başlıyor: Vira Bismillah!

2024-2025 Balık Sezonu Başlıyor: Vira Bismillah!

1 Eylül 2024 tarihinde, balıkçılar “Vira bismillah” diyerek denize açılacak ve av sezonunu başlatacaklar. Av yasağının sona ermesiyle birlikte balık pazarlarında da büyük bir...

 
2024-2025 Balık Sezonu Başlıyor: Vira Bismillah!
 
Türk Aşçı Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, balıkçılar, 2024-2025 av sezonuna büyük bir heyecanla hazırlanıyor. 15 Nisan’da başlayan av yasağı süresince teknelerini ve ağlarını onaran balıkçılar, yeni sezonun açılışını sabırsızlıkla bekliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da av sezonunun başlamasıyla birlikte denizden sofralara taze balıklar getirilecek. Peki, av yasağı ne zaman sona eriyor ve balık sezonu ne zaman başlıyor? İşte detaylar…
 
Balık Sezonu Ne Zaman Başlıyor?
 
1 Eylül 2024 tarihinde, balıkçılar “Vira bismillah” diyerek denize açılacak ve av sezonunu başlatacaklar. Av yasağının sona ermesiyle birlikte balık pazarlarında da büyük bir hareketlilik yaşanması bekleniyor. Türk Aşçı Haberleri’ne göre, balıkçılar bu yıl da bol ve bereketli bir sezon geçirmeyi hedefliyor.
 
Av Yasağı Hangi Gün Bitecek?
 
Av yasağı, 31 Ağustos 2024 tarihinde sona eriyor. Balıkçılar, bu tarihten itibaren denize açılarak, sofralarımıza taze balıklar getirecekler. Bu süre zarfında, onarılan ağlar teknelere yüklendi ve denize bırakılmak için hazır hale getirildi.
 
Sür-Koop Başkanı’ndan Açıklama
 
Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) Başkanı Ramazan Özkaya, 1 Eylül’de başlayacak olan av sezonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özkaya, “Balıkçılarımız, yeni av sezonu için tüm hazırlıklarını tamamladı. Artık vatandaşlarımızın sofralarına taze balık getirmek için denize açılacaklar,” diyerek balıkçıların heyecanını dile getirdi.
 
Palamut Bol, Hamsi Az
 
Özkaya ayrıca, bu yıl denizlerde bazı balık türlerinde artış yaşandığını belirtti. Türk Aşçı Haberleri’nin derlediği bilgilere göre, Sür-Koop Başkanı, “Bu yıl palamut bol, hamsi ise az olacak. Geçen yıl tam tersi bir durum vardı; hamsi bol, palamut azdı. Ancak bu yıl hamsi, palamutun en iyi yemi olmasına rağmen bol olmayacak. Vatandaşlarımız bu sezon bolca palamut tüketecek,” dedi.
 
Yeni Sezon İçin Hazırlıklar Tamam
 
Balıkçılar, av yasağı dönemini en iyi şekilde değerlendirerek, ağlarını onardı, teknelerini bakımdan geçirdi. 1 Eylül’de denize açılacak olan balıkçılar, yeni sezonun bereketli geçmesini umut ediyor. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu sezonun balıkçılar ve balıkseverler için verimli geçmesini diliyoruz.
 
Balık Pazarlarında Hareketlilik Başladı
 
Av sezonunun yaklaşmasıyla birlikte balık pazarlarında da hareketlilik gözlemlenmeye başladı. Pazarlar, taze balıkların gelmesiyle birlikte dolup taşacak. Özellikle palamutun bol olduğu bu sezonda, balıkçılar yoğun bir talep bekliyor. Türk Aşçı Haberleri’ne göre, balıkseverler, bu sezon bolca palamut tüketecek.
 
Sonuç olarak Türk Aşçı Haberleri’ne göre, 2024-2025 balık sezonu, balıkçılar ve tüketiciler için umut verici bir başlangıç olacak. Denizden sofralarımıza gelecek taze balıklar, bu yıl da lezzetli yemeklerin vazgeçilmezi olacak. Av yasağının sona ermesiyle birlikte başlayan bu hareketlilik, hem balıkçılar hem de balıkseverler için heyecanla karşılanıyor. 1 Eylül’de denize açılacak olan balıkçılarımıza bol bereketli bir sezon diliyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler