Antalya’da 3. Food Fest Gastronomi Festivali

Antalya’da 3. Food Fest Gastronomi Festivali

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, Antalya'nın yerel ürünlerine sahip çıkmayı ve bu ürünleri geleceğe miras..

 
Antalya’da 3. Food Fest Gastronomi Festivali: Lezzetin Başkenti Yine Zirvede
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Antalya'da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Food Fest Gastronomi Festivali’nin hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü duyuruyoruz. 6-8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek bu festival, Antalya’nın zengin gastronomi mirasını ve yerel lezzetlerini dünyaya tanıtma fırsatı sunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlik, "Gelecek Antalya" mottosuyla katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, Antalya'nın yerel ürünlerine sahip çıkmayı ve bu ürünleri geleceğe miras bırakmayı amaçladıklarını vurguladı. Festivalin, atölyeler, tadım etkinlikleri, yarışmalar, paneller, söyleşiler ve konserler gibi zengin bir programla katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacağını belirtti. Antalya'da gerçekleşecek bu büyük gastronomi etkinliği, dünyanın dört bir yanından gelen ödüllü şefleri ve yerel üreticileri bir araya getirerek lezzetin başkentini global bir buluşma noktası haline getirecek.
 
Festivalin her yıl merakla beklenen ve gelenekselleşen hasat programı bu yıl Alanya’da "Tropik Meyve Hasadı" ile 5 Eylül’de başlayacak. Bu etkinlik, bölgenin zengin tarımsal çeşitliliğini ve tropikal ürünlerini tanıtmak açısından büyük önem taşıyor.
 
Tanıtım toplantısına katılan ünlü şef Danilo Zanna, Antalya'da olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, bu festivalin ardındaki büyük emeğin gelecek nesillere önemli bir miras bırakacağını söyledi. Antalya'nın turizm ve tarımda sahip olduğu zirve konumunu sürdürebilmek için festivalin büyük bir fırsat olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Tarık Özçelik de, "Food Fest, Antalya'nın dünya gastronomi sahnesinde daha da parlamasına katkı sağlayacak" dedi.
 
Antalya’nın 700 bin yatak kapasitesi, nitelikli otelleri, hizmet kalitesi ve eşsiz doğasıyla turizmin başkenti olduğuna dikkat çeken Muhittin Böcek, Antalya’nın aynı zamanda tarımın başkenti olarak Türkiye’nin örtü altı tarımının yarısını karşıladığını belirtti. Antalya'nın yerel mahsulleri, tescilli 18 coğrafi işaretli ürünü ve zengin gastronomisiyle turizm, tarım ve ekonomi açısından büyük bir değer yarattığını vurguladı. 
 
Festivalin ana hedefinin yerel gıda ve nitelikli tarıma sahip çıkmak olduğunu ifade eden Böcek, gastronomi turizminde "Antalya'dan Dünyaya" mottosuyla bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecekleri Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin, Antalya'nın saklı kalmış lezzetlerinin dünya arenasında tanınmasına katkı sağlayacağını belirtti.
 
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ise, turizmin çeşitlendirilmesi ve gastronomi ile zenginleştirilmesi adına bu tür festivallerin büyük önem taşıdığını söyledi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman da, turistlerin bir yeri tercih ederken %88 oranında mutfağa dikkat ettiğini belirterek, Food Fest’i bu nedenle çok önemli bulduklarını ve desteklediklerini ifade etti.
 
Antalya Gastronomi Yatırımcıları Derneği Başkanı Zeki Özen, festivali başlatmanın önemli olduğunu, ancak devam ettirmenin daha da önemli olduğuna vurgu yaparak, Antalya gastronomisinin bir sonraki nesle taşınmasının hedeflendiğini belirtti. AESOB Başkanı Adlıhan Dere de, Antalya’nın kendine has yemek ve kültürünü dünyaya tanıtmak için Gastronomi Festivali'nin büyük bir fırsat olduğunu ve bu tür etkinliklerde her zaman yer almaya çalıştıklarını belirtti.
 
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Türkiye’nin dünya ortalamasının üzerinde olduğu iki konu olduğunu; bunların turizm ve tarım olduğunu ve Antalya'nın bu alanlarda zirvede yer aldığını vurguladı. Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtılmasının Antalya için büyük bir değer olduğunu belirten Çandır, bu festivali herkesin ziyaret etmesi gerektiğini ifade etti.
 
Food Fest Antalya, gerçekleştiği ilk yıldan bu yana uluslararası kimliğiyle Gault & Millau şapkalı ve Michelin yıldızlı yerli ve yabancı şefleri ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl Juanjo López, Oswaldo Oliva, Tássia Magalhães, Manuel Costardi, Miguel Caño, Chiara Pavan, Alan Geaam, Ali Ghizawi ve Fabrizio Fiorani gibi önemli yabancı şefler festivalde yer alacak. Ayrıca Türkiye’nin MasterChef’leri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna; Arda Türkmen, Ömür Akkor gibi ünlü şefler de gastronomi severlerle buluşacak.
 
Son olarak, Food Fest Antalya’da, Vedat Başaran, Claudio Chinali, Soner Kesgin, Ertan Korkmaz, Ahmet Kır, Savaş Aydemir gibi sektörün önemli isimleri, Local Chef Yarışması'nda jüri olarak görev alacak. Dilara Koçak, Memet Özer, Cüneyt Asan, Asuman Kerkez, Özge Şahin, Eyüp Kemal Sevinç gibi ünlü şefler ise festivalin sahnesine renk katacak.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Antalya’nın bu büyük gastronomi etkinliğine herkesi davet ediyoruz. 6-8 Eylül tarihleri arasında Antalya Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleşecek bu lezzet şöleni, gastronomi dünyasında unutulmaz anılara imza atacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler