Mardin Sembol Şehir

Mardin Sembol Şehir

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Biz Anadolu topraklarında kardeşlik, barış ve esenlik mücadelesi...

Mardin Sembol Şehir
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Biz Anadolu topraklarında kardeşlik, barış ve esenlik mücadelesi veriyoruz.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Biz Anadolu topraklarında kardeşlik, barış ve esenlik mücadelesi veriyoruz." dedi. Temaslarda bulunmak amacıyla Mardin'e gelen Bakan Kurtulmuş, Vali Mustafa Yaman'ın makamında ziyaret etti.
 
Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, Mardin'in Anadolu'daki farklı medeniyetlerin, kültürlerin, kavimlerin ve insanların bir arada yaşadığı sembol şehir olduğunu, kentin birlikte barış içerisinde yaşamanın, komşu olarak aynı sokakların, mahallenin ve kentin insanları olarak bir arada yaşamanın çok güzel örneklerini tarih boyunca vermiş olan bir kent olduğunu ifade etti.
 
Bölgede terörle mücadelede gelinen noktada huzurun ve sükunetin sağlandığını vurgulayan Kurtulmuş, bunun en güzel göstergelerinden birinin Mardin'e dışarıdan gelecek ziyaretçi sayısında gerçekleşecek artışlar olduğunu, son zamanda ziyaretçilerin önemli bir derecede arttığını gördüklerini belirtti.
 
Mardin'in kültür ve turizm canlılığını artırmak için de hükümet olarak üzerlerine düşen her türlü desteği vermeye ve katkıda bulunmaya hazır olduklarına değinen Kurtulmuş, Mardin halkı ve yöneticileriyle beraber olduklarını göstermek için burada olduklarını bildirdi.
 
Şehrin bütün potansiyellerinin ortaya çıkmasını isteyen Kurtulmuş, "Üniversitesi, valiliğimiz, iş adamlarımız, milletvekillerimiz, esnafımız ile Mardin'i nasıl beraber ileriye taşıyabiliriz, Mardin'e hem inanç hem de kültür turizmi alanında özellikle gastronomide de layık olduğu yeri nasıl sağlayabiliriz bununla ilgili çalışmalarımıza gayret ediyoruz." diye konuştu.
 
Bakan Kurtulmuş, Mardin Kalesi'nde incelemelerde bulunacağını belirterek, kalenin kentin kültür hayatına yeniden kazandırılması, tamamen sivil bir alana kavuşturulması ve yeniden kültür hayatının bir parçası olmasının temini için neler yapılabileceğini değerlendireceklerini aktardı.
 
Mardin'in, eserleri ve nitelikleriyle birlikte Türkiye ortalamasının üstünde bir müzeye sahip olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Mardin Kalesi'nin içerisindeki caminin onarılmasıyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.
 
 
Kurtulmuş, ufak dokunuşlarla Mardin Dara, Deyrulzafaran, Kasimiye, Zinciriye ve Midyat gibi yerlerin yeniden eski ihtişamlı günlerine dönebileceğini belirtti. Kurtulmuş, "Nasıl tarihte Mezopotamya medeniyetinin önemli merkezleri olarak farklı grupların etkisi altında medeniyet merkezi olduysa bundan sonra da aynı şekilde aynı özelliklerini devam eder." dedi.
 
- "Sonuç elde edemeyeceklerdir"
Bakan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu: 
"İnşallah bir daha geri dönmemek üzerine Türkiye o karanlık karışık karmaşalı günlerini özellikle bölge halkı olarak geride bırakmıştır. Böyle kavgayla gürültüyle kimsenin bir yere varamayacağı çok açık bir şekilde anlaşılmıştır.
 
Biz bu anlamda bölgedeki halklar olarak, Türkler, Kürtler, Araplar ve diğer bütün unsurlarımızla birlikte barış içerisinde yaşayacağız. Halkın iradesi budur. 
 
Halkın tamamına yakının iradesi budur. Bu iradenin dışında ortaya irade koyan asla yol bulamayacaklardır. Sonuç elde edemeyeceklerdir. Kim arkasında olursa olsun hangi güç bunlara destek verirse versin bu tür ayrılık gayrılık fitne fesat peşinde koşanların sonuçlarına ulaşması mümkün değildir."
 
- "Halkımız bizden yanadır"
İnsanları ayırmanın mümkün olmadığına işaret eden Kurtulmuş, "Mardin'de yaşayan bir Arap'ın Kürt'ten, bir Türk'ü, Arap'tan ve Kürt'ten, bir Müslümanı Mardin'de yaşayan bir Süryani'den, aynı sokakta komşu iki esnaf ve yan yana yaşayan iki aileyi birbirinden ayıran nedir?
 
Bunların arasına fitne sokmaya, aralarını açmaya kimsenin gücü yetmez. Biz Anadolu topraklarında kardeşlik, barış ve esenlik mücadelesi veriyoruz ve sonuç alıyoruz. İnşallah alacağız. Biliyoruz ki halkımız bizden yanadır." ifadesini kullandı.
 
Bu istikamette yürüyüşlerine devam edeceklerini belirten Kurtulmuş, halkın hizmetkarı olmaya devam edeceklerini bildirdi.
 
Kurtulmuş, Mardin'in güzel şeylere layık olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 
"Yapılan işler yapmak olduğumuz işlerdir. Keşke imkanlarımızı artıralım, çok daha fazla hizmet edelim.
 
Niye bu hizmetleri yapıyoruz diye övünmeyeceğiz, bu hizmet yapma zorunluluğu halkın bize tevdi ettiği bir görev olduğunu bilinci içerisinde siyasetçileriyle, yöneticileriyle hep beraber millete hizmet yolunda kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."
 
Daha sonra Vali Yaman, Kurtulmuş'a Mardin yöresine ait işlemeli çömlek ve Mardinspor forması ile atkısı hediye etti. Bakan Kurtulmuş'a AK Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Çankırı Bölünmez ve Orhan Miroğlu da eşlik etti.
 
Tarih Ve Kahve Kokulu | Mardin - Midyat - Mezopotamya Vlog | Türkiye’nin En Güzel Şehirlerinden
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler