Kilis'te Peynir Almanın Tam Vakti!

Kilis'te Peynir Almanın Tam Vakti!

Baharın gelmesi ile birlikte süt veriminin arttığı Kilis’te, peynir, kaymak ve tereyağı gibi ürünlerde bolluk yaşanırken,

Kilis'te Peynir Almanın Tam Vakti!
Baharın gelmesi ile birlikte süt veriminin arttığı Kilis’te, peynir, kaymak ve tereyağı gibi ürünlerde bolluk yaşanırken, esnaflar peynir almanın tam zamanı olduğunu ifade ediyorlar.
 
Dünyaca ünlü bir keçi ırkına sahip Kilis’te, meralarda otların yeşermesi ile birlikte taze yemle beslenen hayvanlarda süt verimi de doğal olarak artarken, bu artış süt ürünlerine de yansıyor. Özellikle son haftalarda Kilis’te keçi sütünden yapılan peynirlerin bir hayli bollaştığı dikkatlerden kaçmazken, keçi sütünden elde edilen peynirleri Kilisli esnaflar 13-14 TL’den satışa sunuyorlar. 
 
Kilisliler Kartal Peynirini Seviyor  
Gaziantep’in Sof Dağı bölgesindeki Kartal Köyünde yine keçi sütünden üretilen peynirler, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanırken, esnafların sabah erken saatlerden itibaren peynir satışına başladığı görülüyor.
 
Peynir Almak İçin Nisan-Mayıs Ayları İdeal
Süt ürünleri satan esnaflar peynir almak isteyenlerin zaman olarak, özellikle hayvanların taze yemle beslendiği Nisan ve Mayıs aylarını atlamaması gerektiğini ifade ederken, en güzel ve lezzetli peynirlerin bu zaman aralıklarında yapıldığını dile getiriyorlar.
 
Peynirin yanında kaynak ve tereyağı gibi diğer süt ürünleri de piyasada artmaya başlarken, halis koyun kaymağı Kilis’te 30 TL’den satılıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler