Bir Gaziantep Sevdası: Soylu Künefe Katmer

Bir Gaziantep Sevdası: Soylu Künefe Katmer

Türk Mutfağı'nın en zengin yöresel lezzetini Gaziantep mutfağı oluşturuyor. Gaziantep mutfağı nefasetini tarihten...

Bir Gaziantep Sevdası: Soylu Künefe Katmer
Türk Mutfağı'nın en zengin yöresel lezzetini Gaziantep mutfağı oluşturuyor. Gaziantep mutfağı nefasetini tarihten alan ve Türk mutfağını önemli düzeyde temsil eden bir damak tadı... Bir mutfağın sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara ulaşmasında yerel halkın sahip olduğu mutfağı tanıması son derece önemlidir.
 
Turistlerin bir ülkeyi ziyaret etmelerinde önemli faktörlerden bir tanesinin o ülkenin mutfak kültürünü tanımak isteği olduğu çok açıktır. Her ülkenin mutfak yapısı incelendiğinde, yiyeceklerin hazırlanması, pişirilmesi, kullanılan araçgereçler farklı özellikler taşır.
 
 
DEDEDEN TORUNA
İşte Gaziantep mutfağının İzmir'deki temsilcilerinden biri de Necip Karakaş... Bir Antep sevdalısı Necip bey... Dededen 3 kuşaktır fıstık işi ile uğraşan Karataş, fıstığın üretiminden tüketimine bütün aşamalarında var. Antep'te kendi işletmeleri olan fıstık fabrikaları bulunuyor. 1950 yılında dede Necip Karakaş'ın başlattığı fıstık yolculuğu bugün torun Necip Karakaş'la daha genişlemiş bir şekilde yürütülüyor.
 
Torun Necip Karakaş aslında tıp doktoru. Tıp eğitimi almış doktorluk yaparken istifa ederek dededen miras fıstık işine dönmüş. Genç, mütevazi, işini sevgi ve tutkuyla yapan biri.
 
Fıstık işinden sonra katmer künefe tatlı işinde nasıl başarılı olacaklarını sordum. Bu işi yıllardır bilerek severek yaptıkları için başarı kaçınılmaz diyor Necip bey... Bu kadar yıl fıstıkla iç içe olduktan sonra Mavişehir'de " Soylu Künefe Katmer" salonunu açtıklarını belirtiyor. Necip Karakaş, mesleği ve yaptıkları çalışmaları şöyle özetliyor:
 
 
"Fıstığın üreticisiyiz, bu yüzden en kaliteli fıstığa ulaşıyoruz. Urfa ve Antep'ten gelen en saf doğal sadeyağını kullanıyoruz.
Kaymağımız süt kaymağı; doğal şeker pancarından şeker kullanıyoruz. Ustaları bu işin erbabı ve Antepli...
 
Gerçek Antep katmerinin lezzetini burada tadabilirsiniz. Katmer, Gaziantep' de sabah kahvaltılarında yenilen tatlı bir yiyecek.
 
İçerisinde, şeker, kaymak ve Antep fıstığı var. Evde de yapılabilecek bir yiyecek ama hamurunun hazır yufkadan daha ince açılması gerektiği için biraz maharet isteyen bir şey....
 
Künefe kadayıf kendi imalatımız, diğer firmalar toptan kadayıf alıyor, biz imal ediyoruz. Künefenin peynirini özel olarak Antakya'dan getiriyoruz."
 
KAHVALTI ÖNEMLİ
Mekanda Antep yöresine özgü Antep Kahkesi olmak üzere yöreye özgü kurabiye ve tuzlu atıştırmalıklar mevcut. Gaziantep'te insanların en önem verdiği öğün kahvaltıdır.
 
Damak tadına düşkün olan yöre insanları yalnız peynir ve domates ile kahvaltı yapmazlar. İyi yapılan bir kahvaltı insanın güne zinde başlamasına yardımcı olduğuna inanırlar.
 
Soylu Katmer Künefe salonunda hazırlanan köy kahvaltısı Gaziantep'in her mevsimini yansıtır. Her mevsimde ayrı bir lezzet sunulur.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler