Portakal Çiçeği Karnavalı Otel Doluluklarını İkiye Katladı

Portakal Çiçeği Karnavalı Otel Doluluklarını İkiye Katladı

Yerli ve yabancı turistin yoğun ilgisini çeken festivallerden biri olan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı için hazırlıklar...

Portakal Çiçeği Karnavalı Otel Doluluklarını İkiye Katladı
Yerli ve yabancı turistin yoğun ilgisini çeken festivallerden biri olan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı için hazırlıklar tamamlandı. Otellerin iki ay öncesinden dolduğunu ifade eden tur şirketleri; yerli ve yabancı turistlerin konaklamada sorun yaşamamaları için sezon başında, organizasyona başladıklarını belirtti.
 
Turistler için yeni projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karnaval hazırlıklarını tamamladık. Yeni projelerimizi de sunmaya başladık. Karnaval ve yaptığımız yeni projeler turist sayısını arttıracak” dedi.
 
Adana’daki güvenliğin ve güzelliğin yanı sıra yerli-yabancı turistler için Adnan Menderes Yolu güzelleştirme çalışmaları kapsamında vizyon projesinden de bahseden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Adnan Menderes Sahil Yolunda gerçekleştirdiğimiz yenileme projesi, çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak görkemli bir tablo ortaya çıkardı. Çukurova’ya hayat veren Seyhan Baraj Gölü’nün peyzaj sanatlarıyla bütünleştiği Adnan Menderes Yolu’nun gündüzü başka, gecesi bir başka güzel oldu” açıklamasında bulundu.
 
 
Adnan Menderes Sahil Yolu Cazibe Merkezine Dönüştü
Adana’nın daha yeşil bir kent olması için 1 milyon 687 bin metrekare yeni yeşil alanı, Adanalılar ve şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin kullanımına sunduklarını da belirten Hüseyin Sözlü, konuşmasının devamında şöyle konuştu:
 
“Dört yıllık hizmet dönemimizde birçok projeyi hayata geçirdik. Marina Port Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda birincilik ödülü alan projeden yararlanarak, Adnan Menderes Bulvarı Sahil Yolu Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’ni hayata geçirdik. 
 
Vizyon projelerimiz arasında ilk sıralarda yer alan dev yenileme çalışmasında, üç kilometrelik güzergâh boyunca taşıt yolu, bisiklet yolu, yürüyüş-koşu yolu, dinlenme alanları, çocuk parkları, umumi tuvaletler, engelliler için cep otoparkları, bin araçlık otopark, büfeler ve dekoratif aydınlatmalar oluşturduk. Sahil Yolu’ndaki mevcut ağaçları koruyup, yeni fidanlar diktik. Mevsime uygun çiçekler ve çim ekimleriyle ilkbaharın tüm güzellikleriyle bezenen Adnan Menderes Sahil Yolunu, yeni çehresiyle cazibe merkezine dönüştürdük.”
 
 
Portakal Çiçeği Karnavalı Heyecanı Başladı
Şehirlerin markalaşmasına ve bilinirliğinin artmasına önemli katkılar sunan festivaller arasında, Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı heyecanı başladı.
 
5 – 8 Nisan tarihleri arasında yapılacak ve dört gün sürecek olan karnaval, sokak şovları, sportif ve sanatsal performanslar, yarışmalar, sergiler, söyleşiler, kortej yürüyüşleri, Adana turları gibi birbirinden eğlenceli aktiviteleri içeriyor. Ayrıca kortej açılış töreninin, kortej yarışmasının ve kortej ödül töreninin cumartesi günü yapılması planlanıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler