Mutfağın Sultanları!

Mutfağın Sultanları!

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve World Association of Chefs Societies (WACS)...

Mutfağın Sultanları!
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve World Association of Chefs Societies (WACS) işbirliği ile 16’ncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde Kocaeli okulları, mutfak alanındaki hünerlerini ortaya koydu.
 
Akçakoca MTAL’nin 29 madalyasının ardından Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de çeşitli kategorilerde toplam 25 madalyaya ulaşıp, ‘Mutfağın Sultanları’ olduklarını belgelediler.
 
Junior Chef’ler
İstanbul’da Uluslararası İstanbul Gastronomi Günleri, Türk ve dünya aşçılarını bir araya getirirken, İzmit Yavuz Mesleki ve Teknik Lisesi’nin Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bolümü öğrencilerinden oluşan “Junior Chef” ler de İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışmada hazırladıkları menülerle, 12 altın, 6 gümüş, 7 bronz madalya ve 1 merit (diploma) kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Yılın en iyi meslek lisesi dalında birinciliğe ulaşan öğrenciler, bu alanda altın madalyayla dondüler.
 
25 Ödül, Bir Sertifika Aldılar
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini Türkiye Aşçılar ve Şefer Federasyonu (TAŞFED) ve World Association of Chefs Societies (WACS) işbirliği ile 16’ncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde Kocaeli okulları, mutfak alanındaki hünerlerini ortaya koydu.
 
sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin gelişimine de katkı sağladı. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri B.lüm Şe` Fatma Zehra Atasever’in danışmanlığındaki 18 şef öğrenci, madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan serti`kalara da sahip oldu. Yarışmada ayrıca dünyaca ünlü carving ustası Vaselina Slavcheva sebze oymacılığı kategorisi ve Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı dalında jüri üyeliği yaptı.
 
18 Öğrenci Ter Döktü
Yılın En İyi Meslek Lisesi Dalı’nda Süeda Özşentürk, Şevval Mut ve Simge Şahin, sebze oymacılığı dalında; Aslıhan Bulut, Gökçe Kü.ükal, Zehra Yaman, Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı dalında Ayşenur Çemrek, Dilara Yener, Elif Kosif, Sedanur Timer altın madalyaya layık gorüldü. 
 
Yarışmada lise düzeyinde gümüş madalyaları Semra Bayram, Busenur Yıldız, Neslihan Emir, Dilara Yener, Ayşenur Çemrek paylaşırken; Esra Nur Turaç, Dilek Dirliksoy, Hazal Deniz Çakıroğlu, Ayşenur Çemrek ve Sude Cirit ise farklı branşlarda bronz madalya ile odüllendirildi. Balık kategorisindeki yarışmada Büşra Nur Özcan, merit ile odüllendirildi.
 
Yarışmada Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Neslihan Emir’in jürisi ise Türkiye Aşçılar ve ŞeZer Federasyonu 2.Başkanı Turgut Ay’dı.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler