3 Yılda 500 Vatandaşa Yöresel Yemek Kursu Verildi

3 Yılda 500 Vatandaşa Yöresel Yemek Kursu Verildi

Alanya’nın yöresel lezzetlerini gelecek nesillere aktarmak ve toplumu hazır gıdalardan uzaklaştırmak...

3 Yılda 500 Vatandaşa Yöresel Yemek Kursu Verildi
Alanya’nın yöresel lezzetlerini gelecek nesillere aktarmak ve toplumu hazır gıdalardan uzaklaştırmak için Alanya Belediyesi’nin 3 yıl önce başlattığı “Alanya Yöresel Yemek Atölyesi” projesi kapsamında, 500 vatandaşa ücretsiz yöresel yemek kursu verildi.
 
Alanya Yemek Müzesi 6 Ay Sonra Hazır
Alanya’nın yöresel yemeklerinin uygulamaları olarak öğretildiği Alanya Yöresel Yemek Atölyesi’ne katılan kursiyerler için Filika Restoran’da bir sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Yemek Müzesi’nin 6 ay sonra tamamlanacağını açıkladı.
 
Başkan Yücel kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada şu konulara değindi:
“Yerel yönetimler olarak bir çok sosyal projelere imza atmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda Belediyemizin asli görevlerinin dışında şehrimizi cazibe merkezi haline getirmek için kültürel varlıklarımızı, ortak değerlerimizi de gün yüzüne çıkarmak için çok mücadele ediyoruz. 
 
Neredeyse belediyemizin bir çok enerjisini de bu doğrultuda kullanıyoruz. Bunun da toplumda karşılığını görüyoruz. El sanatları, gastronomi, yemek kültürü konusunda bir çok çalışmamız devam ediyor. 
 
Yıllarca önce büyüklerimizden öğrendiğimiz ve aile bağlarını güçlendiren değerlerimizi yaşatmak için çalışıyoruz. Bugün de burada Alanya’nın öz yemeklerini, bölgesel yemeklerini yaşatmak, onlara sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için Belediyemizin düzenlediği Alanya Yöresel Yemek Atölyesi kursuna katılan kursiyerlerimizle birlikteyiz. Vakit ayırdıkları için kendilerine teşekkür ederim. 
 
Kale’deki Bir Evi Restore Edip Yemek Müzesi Yapacağız
“Alanya’nın gastronomisinin kalıcı olması için yemek müzesi projemize başladık. Alanya neden bir Urfa, bir Adana, bir Gaziantep gibi olmasın diye düşündük ve Alanya Kalesi’nde bir tarihi bir evi alına uygun olarak restore edip yemek müzesi oluşturulmasına karar verdik. 
 
Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 6 ay sonra bitireceğiz. Müze açılınca yemek kurslarını orada düzenleyebileceksiniz, günlük misafir ağırlayabileceksiniz”. Törenin sonunda 2017 yılında, Alanya Yöresel Yemek Atölyesi’ne devam eden kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler